Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Cubainformación: Rosa María Payá: Θύμα ή Δήμιος; - (video Νο 60 / ελληνικοί υπότιτλοι )

José Manzaneda
, συντονιστής του Cubainformación. Eλληνικοί υπότιτλοι, La Red Solid@ria Griega - Στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, η δημοσιογράφος Nuria López διευθύνει ένα τμήμα που θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί "πλυντήριο πραξικοπηματιών" (1).

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

«ΚΟΥΒΑ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ» - Εμπειρίες από τις Μπριγάδες Αλληλεγγύης του 2023, στο 25ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του 25ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Χοσέ Μαρτί” - Αλληλεγγύη με την Κούβα (
ΠΣΧΜ) οργανώνει την εκδήλωση-συζήτηση «ΚΟΥΒΑ: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ» - Εμπειρίες από τις Μπριγάδες Αλληλεγγύης του 2023, το Σάββατο 22/06/2024 στις 20:00, στο Πάρκο Ξαρχάκου (ΧΑΝΘ).

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ο υπ Εξ της Κούβας καταδικάζει την απόπειρα επίθεσης κατά της οικογένειας του αντιπροέδρου της Κολομβίας

Πηγή:   Granma - Órgano oficial del PCC


Ο Mπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, από τον λογαριασμό του στο Χ, καταδίκασε την απόπειρα επίθεσης εναντίον του πατέρα και του ανιψιού της αντιπροέδρου της Κολομβίας Φράνσια Μάρκες.

Τ
ο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και υπουργός Εξωτερικών,  Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, καταδίκασε την απόπειρα κατά του πατέρα και του ανιψιού του αντιπροέδρου της Κολομβίας,Φράνσια Μάρκες, στον λογαριασμό του στο X.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Η παράλογη υποστήριξη του Μπόριτς στη ναζιστική Ουκρανία καθιστά τη Χιλή στρατιωτικό στόχο σε έναν πυρηνικό πόλεμο

Πηγή:  Resumen Latinoamericano / Por Jorge Gálvez

Σε μια πράξη που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τη Χιλή, ο Γκάμπριελ Μπόριτς εξέφρασε στην Ελβετία την υποστήριξή του στη λεγόμενη "ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία", που διοργανώνεται από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτή η υποστήριξη προς τη νεοναζιστική κυβέρνηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκυ έχει τοποθετήσει τη Χιλή ως πιθανό στρατιωτικό στόχο της Ρωσίας στο πλαίσιο ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου.

Ο Μπόριτς, με τη στάση του, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ορθολογισμού στο σημερινό διεθνές σκηνικό. Η υποταγή του στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό τον έχει μετατρέψει σε εκπρόσωπο των αποικιοκρατικών πολιτικών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν. Αυτό εκδηλώνεται καθημερινά με την κριτική του προς τους Λατινοαμερικάνους γείτονές μας και τις λαϊκές κυβερνήσεις της ηπείρου.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Οι χώρες των BRICS δεν υπογράφουν δήλωση για τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Πηγή:  
teleSUR (telesurtv.net) / Por: Lissy Villar

Οι πρόεδροι της Βραζιλίας, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δεν συμμετείχαν στη συνάντηση, ενώ η Ρωσία δεν προσκλήθηκε.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ελβετίας Βιόλα Άμχερτ επεσήμανε ότι στο φόρουμ προέκυψαν διαφορές απόψεων.  Συνολικά 16 χώρες των BRICS δεν υπέγραψαν την τελική διακήρυξη, συμπεριλαμβανομένου του Μεξικού, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών για τη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία στην ελβετική πόλη  Μπούργκενστοκ.

Ο Αργεντίνος πρόεδρος Μίλεϊ επιβεβαίωσε τη συμμαχία του με τον ουκρανοναζί Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία

Άλλη μια κακή κίνηση που βάζει τη χώρα στη λάθος πλευρά

Πηγή: Resumen Latinoamericano
Ο πρόεδρος πήρε μέρος στη συνάντηση λόγω της συγκεκριμένης αντίληψης περί "ειρήνης" (των νεκροταφείων) στην Ουκρανία που έχει ο χρήσιμος συνοδοιπόρος του ΝΑΤΟ, ο Ζελένσκι, μετά τη συμμετοχή του στη συνάντηση της G7 στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος Χαβιέ Μίλεϊ, επιβεβαίωσε την "προσωπική του" συμμαχία με την Ουκρανία, καθώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μιλήσει εκ μέρους του λαού της Αργεντινής, τον οποίο δεν συμβουλεύεται για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων. 

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Το "Κίνημα των Αδεσμεύτων" και η "Ομάδα των 77" ζητούν την αφαίρεση της Κούβας από τη λίστα των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Και τα δύο μπλοκ επέμειναν επίσης στην ανάγκη η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποφασίσει τον τερματισμό του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στην Αβάνα.

Η Κοινή Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος των Αδεσμεύτων και των G77+ Κίνα απαίτησε την άμεση αφαίρεση της Κούβας από τον μονομερή κατάλογο των χωρών που φέρονται να υποστηρίζουν την τρομοκρατία, τον οποίο διαχειρίζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Καταστολή και περισσότερες από 30 συλλήψεις διαδηλωτών στην Αργεντινή

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)
Συγγενείς και οι φίλοι υποστηρίζουν ότι οι συλληφθέντες δεν διέπραξαν κανένα έγκλημα

Περισσότεροι από 30 Αργεντινοί διαδηλωτές που απέρριπταν τον νόμο για τις βάσεις συνελήφθησαν μετά την καταστολή των διαδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, όταν ο νόμος συζητείτο στη Γερουσία και εγκρίθηκε γενικά.

 Η αστυνομική καταστολή άφησε 33 συλληφθέντες, οι οποίοι υπέστησαν "ταπεινώσεις " από την αστυνομία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικηγόρου Ρομπέρτο Τόρες.

ASCLAYE ~ Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Χειροτεχνίας της Λατινικής Αμερικής

O ASCLAYE ΕΝΗΜΕΡΏΝΕΙ
ΚΡΑΤΉΣΤΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο σας ενημερώνει ότι το Φεστιβάλ Γαστρονομίας και Χειροτεχνίας του Συνδέσμου  θα πραγματοποιηθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024, από τις 12:00 έως τις 10:00μμ, στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ''LOFOS ART PROJECT'' που βρίσκεται στην οδό: ΒΕΛΒΕΝΔΟΥ 39, ΚΥΨΕΛΗ, ΑΘΗΝΑ.

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Η Κούβα απορρίπτει την παρουσία αμερικανικού πυρηνικού υποβρυχίου

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η κατοχή μέρους του κουβανικού εδάφους στην ανατολική επαρχία του Γκουαντάναμο από μια ξένη δύναμη (τις ΗΠΑ) είναι παράνομη και απαράδεκτη.  

Η Κούβα εξέφρασε την Παρασκευή τη διαφωνία της με την παρουσία ενός πυρηνικού υποβρυχίου των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) στο παράνομα κατεχόμενο έδαφος της ναυτικής βάσης του Γκουαντάναμο, που βρίσκεται στο ανατολικότερο τμήμα της χώρας, σε απόσταση περίπου 800 χιλιομέτρων από την Αβάνα.

Κατάσβεση πυρκαγιάς σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην Κούβα

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ματάνζας, Κούβα, 14 Ιουνίου (Prensa Latina) Kατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Antonio Guiteras (CTE) στην επαρχία Ματάνζας της Κούβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον συνταγματάρχη και επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας της Κούβας, Λουίς Κάρλος Γκουζμάν, το περιστατικό που συνέβη σε μία από τις δεξαμενές τροφοδοσίας αργού πετρελαίου χωρητικότητας 10.000 κυβικών λίτρων της CTE, έληξε μετά την ταχεία δράση των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

ΚΟΣΜΟΕΙΔΗΣΕΙΣ στην ΕΡΤ Open ~ 13/6/2024

Η συζήτηση για την εργασιακή μεταρρύθμιση συνεχίζεται στο νομοθετικό σώμα της Κολομβίας

 Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μπογκοτά, 13 Ιουνίου (Prensa Latina) Η Έβδομη Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κολομβίας θα συνεχίσει σήμερα τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της εργασίας, μία από τις πρωτοβουλίες που παρουσίασε η κυβέρνηση στο Κογκρέσο.

Την Τετάρτη, δόθηκε το πράσινο φως σε πτυχές που αναφέρονται στη σταθερότητα της απασχόλησης βάσει της διατήρησης της σύμβασης αορίστου χρόνου, σημειώθηκε πρόοδος στη λεγόμενη προστασία της οικογενειακής εργασίας και των επιχειρήσεων και αναγνωρίστηκε η εργασία των "φροντιστών" (παροχή υπηρεσιών), με αποτέλεσμα να εγκριθούν συνολικά 42 άρθρα, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Γκλόρια Ραμίρεζ.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

300.000+ παιδιά στην Ιταλία υπό εργασιακή εκμετάλλευση

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ρώμη, 12 Ιουνίου (Prensa Latina) Στην Ιταλία, η παιδική εργασία αφορά περίπου 300.000 ανηλίκους, δηλαδή περίπου το 6,8% των παιδιών ηλικίας μεταξύ επτά και 15 ετών, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα για την παγκόσμια ημέρα
 κατά της μάστιγας αυτής.

Σε ένα ρεπορτάζ ποτ δημοσιεύτηκε στην 
ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sky TG24 για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας, η οποία γιορτάζεται στις 12 Ιουνίου, επισημαίνει ότι, σε αυτό το ευρωπαϊκό έθνος, ένα στα 15 άτομα αυτής της κατηγορίας του πληθυσμού έχει συνεχή ή περιστασιακή εργασιακή εμπειρία.

Καταγγέλλεται η εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας στην Ουρουγουάη

 Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μοντεβιδέο, 12 Ιουνίου (Prensa Latina) Η μάστιγα της εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας αποκτά μεγαλύτερη προβολή εδώ σήμερα, κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Διάφορες οργανώσεις που έχουν κληθεί από την Πλατφόρμα για τα Παιδιά και τους Εφήβους της Ουρουγουάης (PIAS) θα πραγματοποιήσουν δημόσιες δράσεις προκειμένου να καταστήσουν το ζήτημα ορατό και να θέσουν στην ημερήσια διάταξη την απουσία δημόσιων πολιτικών για την εξάλειψή του.
Η PIAS διαβεβαιώνει ότι "η κατάσταση της παιδικής εργασίας στη χώρα είναι ανησυχητική".

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024

Cubainformación: Η σιωπή των ευρωπαϊκών αμνών: Θα τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν στο πυρηνικό σφαγείο ; - (video Νο 59 / ελληνικοί υπότιτλοι )


Πηγή:Cubainformacion
José Manzaneda, συντονιστής του Cubainformación / Ελληνικοί υπότιτλοι: La Red Solid@ria Griega 

Άλλους 14 μήνες στη φυλακή ο πρώην πρόεδρος του Περού

Πηγή: Κοσμοδρόμιο (kosmodromio.gr)
Η φυλάκιση του Πέδρο Καστίγιο παρατείνεται για έναν χρόνο και δύο μήνες

Tην παράταση κατά 14 μήνες της προφυλάκισης του 54χρονου τέως προέδρου του Περού Πέδρο Καστίγιο αποφάσισε απόψε δικαστήριο στη Λίμα.

Ο Καστίγιο αποπέμφθηκε από τον προεδρικό θώκο και συνελήφθη μετά την προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο στα τέλη του 2022.

Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

Η Ρωσία φιλοξενεί τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων

Πηγή:  venezuela-news.com

Από τις 10 έως τις 11 Ιουνίου, η ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής των υπουργών Εξωτερικών του μπλοκ BRICS και BRICS+, στο πλαίσιο της προσωρινής προεδρίας που ασκεί η Ρωσική Ομοσπονδία.

Θα είναι η πρώτη διευρυμένη συνάντηση του φόρουμ μετά την επέκτασή του, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών από χώρες που έχουν συμμαχήσει με μορφές εταιρικής σχέσης, όπως ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης, η ASEAN, ο Αραβικός Σύνδεσμος, μεταξύ άλλων.

Η Ρωσία προειδοποιεί για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη στον απόηχο των εκλογών

Πηγή:   teleSUR (telesurtv.net)

Οι εκτιμήσεις  της Μόσχας έρχονται μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που προέκυψε από τις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.

Ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, σημείωσε τη Δευτέρα την άυξηση των ακροδεξιών δυνάμεων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν προ ημερών στις 27 χώρες του μπλοκ της ΕΕ.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Η Κολομβία ανακοίνωσε την αναστολή των εξαγωγών άνθρακα προς το Ισραήλ

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)
Por: Bismark Claro
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος που κοινοποίησε ο πρόεδρος, το μέτρο θα εφαρμοστεί πέντε ημέρες μετά τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας. Πηγή: petro.presidencia.gov.co/

Το μέτρο που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της νοτιοαμερικανικής χώρας, του μεγαλύτερου προμηθευτή καυσίμων του ισραηλινού έθνους, στρέφεται ενάντια στις σφαγές στην Παλαιστίνη.

To "Pachakutik" επισημοποίησε τον υποψήφιό του για τις γενικές εκλογές του Εκουαδόρ

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net) /  Por: Mario Salazar

Το πολιτικό κίνημα Unidad Plurinacional (Πολυεθνική Ενότητα) Pachakutik* επισημοποίησε το Σάββατο τον ορισμό του Λεονίδας Ίσα ως υποψήφιου προέδρου για τις γενικές εκλογές του 2025 στο Εκουαδόρ.

Η επικυρωση έγινε κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Κολοσσαίο Μαρία Αγούστα Ουρούτια, στον τομέα Σολάντα, νότια του Κίτο. Ο Γκιγιέρμο Τσουρουτσούμπι, συντονιστής της λίστας 18, επιβεβαίωσε ότι "ο Λεονίδας Ίσα επικυρώνεται" ως υποψήφιος πρόεδρος του Pachakutik. Επιπλέον, καθορίστηκε ότι η υποψήφια αντπρόεδρος μαζί του, θα είναι μια ακαδημαϊκός γυναίκα από την Κόστα.

Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Το Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης φιλοξένησε 21.300 άτομα από 139 χώρες

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, 8 Ιουνίου (Prensa Latina) Συνολικά 21.300 άτομα από 139 χώρες συμμετείχαν στην 27η διοργάνωση του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (Spief 2024), σύμφωνα με τον γραμματέα της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης, Aντον Κομπιάκοβ.

Όπως δήλωσε ο αξιωματούχος στον Τύπο, μεταξύ των ξένων αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στο Spief, βρέθηκαν 63 επικεφαλής του διπλωματικού σώματος και 48 επικεφαλής εξωτερικών υποθέσεων.

Η Βενεζουέλα και η Τουρκική Δημοκρατία υπογράφουν σύμβαση επενδύσεων για την ανάπτυξη πετροχημικών, φυσικού αερίου και ορυχείων

 Πηγή:  venezuela-news.com

H Βενεζουέλα και η Τουρκική Δημοκρατία υπέγραψαν σύμβαση επένδυσης και παραγωγικής συμμετοχής για την ανάπτυξη πετροχημικών δραστηριοτήτων, φυσικού αερίου και εξόρυξης.

Ο Μαδούρο εξήγησε ότι η συμφωνία θέτει τη βάση για τη δημιουργία και την κατασκευή ενός πετροχημικού εργοστασίου για παραγωγή αμμωνίας μέσω της κρατικής εταιρείας Petroquímica de Venezuela S.A. (
Pequiven) και της Τουρκίας.

Σάββατο 8 Ιουνίου 2024

Συνεχές το αίτημα απόδοσης δικαιοσύνης για τη δολοφονία της Μπέρτα Κάσερες στην Ονδούρα ~ (video)

Πηγή: Resumen Latinoamericano
Prensa Rebelde GR: berta caceres
Η Λάουρα και η Μπέρθα Ζουνίγια, κόρες της ακτιβίστριας που δολοφονήθηκε το 2016, προειδοποιούν ότι η διαδικασία απονομής δικαιοσύνης για τη γυναικοκτονία της Μπέρτα Κάσερες βρίσκεται σε κίνδυνο. Ζητούν αυστηρές ποινές για όσους καταδικάστηκαν για το έγκλημα και να προσαχθούν οι εγκέφαλοι στη δικαιοσύνη.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Κούβας και της Κίνας πραγματοποιούν επίσημες συνομιλίες

Πηγή:  acn.cu

Αβάνα, 6 Ιουνίου (ACN) Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Bruno Rodríguez Parrilla είχε σήμερα επίσημες συνομιλίες στην Κίνα με τον Κινέζο ομόλογό του Wang Yi.
Σύμφωνα με τον Rodríguez Parilla στο Χ, κατά τη συνάντηση εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη του ασιατικού γίγαντα στην ανάπτυξη έργων με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο στην Κούβα.

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

ΚΟΣΜΟΕΙΔΗΣΕΙΣ στην ΕΡΤ Open ~ 6/6/2024

ΚΟΣΜΟΕΙΔΗΣΕΙΣ: Εκλογές λογιών, λογιών... (kosmoeidiseis.blogspot.com)
Ακούστε την εκπομπή στο SPOTIFY, πατώντας ΕΔΩ

Στην τελική ευθεία οι έρευνες για τον Μπολσονάρο στη Βραζιλία

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μπραζίλια, 6 Ιουνίου (Prensa Latina) Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Βραζιλίας (PF) παραδέχθηκε σήμερα ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία των προσπαθειών της για την ολοκλήρωση των ερευνών σχετικά με τα φερόμενα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον πρώην πρόεδρο  Ζαΐρ Μπολσονάρο   (2019-2022).

"Καταβλήθηκαν νέες διεθνείς προσπάθειες και, παρά την αυτονομία των ερευνών, η αναμενόμενη ολοκλήρωση είναι τον Ιούνιο", δήλωσε ο γενικός διευθυντής του PF, Αντρέι Πάσσος, σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Μίριαμ Λειτάο, της εφημερίδας
O Globo.

Αποκλειστική συνέντευξη με τον Φρέντυ Φερνάντες, Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα

"Η δύναμή μας είναι η λαϊκή οργάνωση"  
Geraldina Colotti

Ο Φρέντι Φερνάντες, πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, απαντά με πεποίθηση και επάρκεια στις ερωτήσεις των προσκεκλημένων - δημοσιογράφων και ακτιβιστών - που έχουν έρθει να ακούσουν τη συζήτηση για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου, στις οποίες ο Τσαβισμός και όλα τα συμμαχικά κόμματα της αριστεράς έθεσαν για άλλη μια φορά υποψήφιο τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. 

Βρισκόμαστε στην Αθήνα, στην έδρα της Ελληνικής Επιτροπής Αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα", την οποία συντονίζει ο Βαγγέλης Γονατάς. 
Ποιητής, δοκιμιογράφος, αναλυτής μέσων ενημέρωσης, ο 61χρονος Φερνάντες είναι μαρξιστής από παλιά, αγωνιστής από την εφηβεία του στην κομμουνιστική νεολαία. 

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Η πλειοψηφία των παιδιών κάτω των 5 ετών στη Γάζα μένουν για μέρες ολόκληρες χωρίς φαγητό

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)
Por: Joaquín Castro
3.500 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν εξαιτίας της πείνας, της έλλειψης εμβολίων και του αποκλεισμού της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Από τις 6 Μαΐου, όταν το Ισραήλ έκλεισε τις κύριες πύλες εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, μόνο οκτώ  φορτηγά βοήθειας εισέρχονται στη Γάζα κάθε μέρα κατά μέσο όρο, δηλαδή περίπου το ένα τοις εκατό από τα 500-600 φορτηγά που απαιτούνται.

Η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών κάτω των πέντε ετών στη Γάζα αναγκάζεται τακτικά να περάσει τουλάχιστον μια ολόκληρη ημέρα χωρίς φαγητό, καθώς η λιμοκτονία που έχει προκληθεί από το Ισραήλ έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε μια ομάδα ανθρωπιστικής βοήθειας.

ΜΚΟ made in USA, αντικουβαναικά προγράμματα και το μακρύ χέρι της CIA

Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC  
Autor: Raúl Antonio Capote
Ούτε "μαχητές της ελευθερίας", ούτε φωτισμένα όντα που καθοδηγούνται από μεγαλειώδεις ιδέες- πίσω τους βρίσκονται χιλιάδες εργαστήρια, κέντρα μελετών, δεξαμενές σκέψης, που πληρώνονται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να επιφέρουν πολιτικές αλλαγές στην Κούβα προς όφελός τους.

Οι διαχειριστές του χάους, ως θεμελιώδες μέρος του μη συμβατικού πολέμου που διεξάγει η κυβέρνηση των ΗΠΑ με στόχο τη διατήρηση της ιμπεριαλιστικής ηγεμονίας, χρησιμοποιούν τις λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ως αιχμή του δόρατος της αποσταθεροποιητικής στρατηγικής τους.