Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Ο Αργεντίνος πρόεδρος Μίλεϊ επιβεβαίωσε τη συμμαχία του με τον ουκρανοναζί Ζελένσκι στη Σύνοδο Κορυφής στην Ελβετία

Άλλη μια κακή κίνηση που βάζει τη χώρα στη λάθος πλευρά

Πηγή: Resumen Latinoamericano
Ο πρόεδρος πήρε μέρος στη συνάντηση λόγω της συγκεκριμένης αντίληψης περί "ειρήνης" (των νεκροταφείων) στην Ουκρανία που έχει ο χρήσιμος συνοδοιπόρος του ΝΑΤΟ, ο Ζελένσκι, μετά τη συμμετοχή του στη συνάντηση της G7 στην Ιταλία.

Ο πρόεδρος Χαβιέ Μίλεϊ, επιβεβαίωσε την "προσωπική του" συμμαχία με την Ουκρανία, καθώς δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μιλήσει εκ μέρους του λαού της Αργεντινής, τον οποίο δεν συμβουλεύεται για τη λήψη τέτοιων αποφάσεων. 

Στη σύντομη ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής για την "Ειρήνη" στην Ελβετία, είπε: "Υποστηρίζω πλήρως τον λαό της Ουκρανίας και τον φίλο μας Ζελένσκι, διότι ως υπερασπιστές της ελευθερίας αποκηρύσσουμε κάθε μορφή βίας και πολέμου ως παράνομο μηχανισμό επίλυσης συγκρούσεων μεταξύ εθνών. Ο πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να είναι η απάντηση σε προβλήματα που πρέπει να διευθετηθούν στην πολιτική σφαίρα", είπε.

Και πρόσθεσε: "Είναι ένα σημαντικό βήμα για την Αργεντινή να βρίσκεται στη Σύνοδο Κορυφής της G7 και στη συνέχεια εδώ στη Σύνοδο Κορυφής για την Ειρήνη, αφού γύρισε την πλάτη στον κόσμο για δεκαετίες", υπερηφανεύτηκε ο Mιλέι. 

Δεν είναι περίεργο, το γεγονός ότι ένας φασίστας συναντά έναν Σιωνοναζί όπως ο Ζελένσκι, δίνει μια ιδέα για την οπισθοδρομική στροφή που έχει πάρει ο κόσμος σε αυτή τη σκοτεινή περίοδο της ιστορίας.

Αυτή η υποστήριξη του Μιλέι έρχεται αφού η Αργεντινή συμπεριλήφθηκε - επίσης χωρίς τη θέλησή της - επίσημα στην Ομάδα Ραμστάιν, μια ομάδα 57 κρατών που υποστηρίζουν την Ουκρανία στην σύγκρουση με  τη Ρωσία, από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, στέλνοντας στρατιωτικό εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Ο Μιλέι και η συνοδεία του - συμπεριλαμβανομένης της αδελφής του Καρίνα - έφτασαν στη Ζυρίχη από το Μπάρι της Ιταλίας, όπου συναντήθηκαν με την υποτιμημένη υπουργό Εξωτερικών, Ντιάνανα Μοδίνο, η οποία δεν συμμετείχε στο G7.

 
I met with Argentina's President @JMilei.


Στη συνέχεια, όλοι μαζί ταξίδεψαν στην πόλη Μπουργκενστόκ , κοντά στη Λουκέρνη, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη, μια συνέλευση που προώθησε ο Ζελένσκι με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) στο πλαίσιο της στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

Περισσότεροι από 50 ηγέτες συμμετείχαν στην εκδήλωση, μεταξύ των οποίων ο Ρίσι Σουνάκ (Ηνωμένο Βασίλειο), ο Εμανουέλ Μακρόν (Γαλλία), ο Όλαφ Σολτς (Γερμανία), ο Φούμιο Κισίντα (Ιαπωνία), ο Μαρκ Ρούτε (Κάτω Χώρες), ο Πέδρο Σάντσεθ (Ισπανία), ο Μαρσέλο Ρεμπέλο ντε Σόουζα (Πορτογαλία), ο Ουλφ Κρίστερσον (Σουηδία), ο Αλεξάντερ ντε Κρόο (Βέλγιο), ο Τζάστιν Τρουντό (Καναδάς) και ο Μέτε Φρέντερικσεν (Δανία).

Παραβρέθηκαν επίσης οι Γκάμπριελ Μπόριτς  (Χιλή),  Γκουστάβο Πέτρο  (Κολομβία), Στέφαν Μπρούνερ Νέιμπιγκ (Κόστα Ρίκα),  Λουίς Ροντόλφο Αμπιναδέρ Κορόνα  (Δομινικανή Δημοκρατία) και Ντανιέλ Νομπόα (Εκουαδόρ).

Τον Mιλέι υποδέχτηκαν η οικοδέσποινα, Βιόλα Άμχερτ  και ο Ζελένσκι, με τον οποίο είχε θερμό χαιρετισμό. Ο Μίλεϊ μόλις συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής της G7, που πραγματοποιήθηκε   στα περίχωρα του Μπρίντιζι της Ιταλίας, όπου είχε συνομιλίες με την τοπική πρόεδρο, επίσης φασίστρια, Τζόρτζια Μελόνι, καθώς και με άλλους ηγέτες και σημαντικά στελέχη, όπως η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Όπως γίνεται αντιληπτό, με αυτόν τον πρόεδρο, η Αργεντινή τοποθετείται στην πιο οπισθοδρομική και επικίνδυνη θέση της διπλωματικής της ιστορίας: συνεργός του σιωνισμού στη γενοκτονία των Παλαιστινίων, σύμμαχος του Ουκρανού ναζιστή Ζελένσκι, ο οποίος κάνει τον πόλεμο διασκέδαση, ακόμη και αν κοστίζει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συμπατριωτών του. Και τέλος, ο Μίλεϊ συνεχίζει να επιδιώκει τον έπαινο των πιο γνωστών φασιστών του κόσμου, από το Vox μέχρι τον Μελόνι, και από τον Μπολσονάρο μέχρι τη μεξικανική ακροδεξιά. 

 
 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram