Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Εκδήλωση για τον Φιντέλ Κάστρο στη Θεσσαλονίκη



 Ο Eλληνοκουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 28 Απρίλη, στις 7.30 μμ, στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Θα μιλήσουν οι Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, Νίκος Μόττας, Γενικός Γραμματέας του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου και Νίκος Ζώκας, Γενικός Γραμματέας της ΕΔΥΕΘ.

Στην εκδήλωση θα παρεβρεθεί και θα χαιρετίσει η Πρέσβης της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, Zelmys María Domínguez Cortina, ενώ θα προβληθεί βίντεο - ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Φιντέλ Κάστρο.

Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Παράνομες συλλήψεις και καταστολή στην Αργεντινή

Πηγή: telesurtv.net

H αστυνομία της επαρχίας Χουχούι, η οποία έχει τοπικό κυβερνήτη τον Χεράρντο Μοράλες, παραβιάζει το νόμο για να συλλάβει και να χτυπήσει ηγέτες των φοιτητών. Είναι η ίδια επαρχία όπου υπάρχει μία πολιτική κρατούμενη, η Μιλάγρος Σάλα.
Μία παράνομα φυλακισμένη κοινωνική αγωνίστρια και βουλευτής της Μercosur (η Μιλάγρος Σάλα), αρκετές παράνομες συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο και διώξεις σε αντιτιθέμενους στην κυβέρνηση της Αργεντινής, είναι η πραγματικότητα σήμερα στην επαρχία Χουχούι, μια επαρχία που διοικεί ο Χεράρντο Μοράλες, του κόμματος του προέδρου της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι.

Την Πέμπτη, τρεις αστυνομικοί συνέλαβαν με βίαιο τρόπο χωρίς να παρουσιάσουν ένταλμα, τον πρόεδρο της Ένωσης των Φοιτητών της πόλης Χοακίν Κίσπε μαζί με έναν άλλο φοιτητή, τον Ιγνάσιο Γκαρσία. Επιπλέον, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, απείλησαν τους φοιτητές που βιντεοσκόπησαν το περιστατικό.


Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας ο σύλλογος διάδοσης μαρξιστικής σκέψης Γ.ΚΟΡΔΑΤΟΣ:

1. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους αγώνες του λαού της Βενεζουέλας για ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική πρόοδο και σοσιαλιστικό μετασχηματισμό
 
2. Εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις συνταγματικές διαδικασίες και τη συμπάθειά του στη νόμιμα και σύμφωνα με το Σύνταγμα εκλεγμένη κυβέρνησή του.
 
3. Υπενθυμίζει ότι το Σύνταγμα της Βενεζουέλας είναι ένα από τα πιο δημοκρατικά στον κόσμο και δίνει στο λαό τη δυνατότητα ανάκλησης των εκλεγμένων αρχών, κάτι που δεν το διανοείται καμιά αστική δημοκρατία.
 

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

4η Ημερίδα Παγκόσμιας Αλληλεγγύης με την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας


Πηγή: www.psuv.org.ve/

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ! ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΞΕΝΟ ΕΠΕΜΒΑΤΙΣΜΟ!

Η Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, στις 19 Απριλίου του 2017, τιμά τα 207 χρόνια από την έναρξη των αγώνων για την ανεξαρτησία.

Σήμερα, μπροστά στη νέα επίθεση της αυτοκρατορίας και της ολιγαρχίας ενάντια στους λαούς της δικής μας Αμερικής, και ειδικότερα ενάντια στην Βενεζουέλα, επανακτάμε το δοξασμένο πνεύμα της 19ης Απριλίου, με τη δέσμευση να συνεχίσουμε βάζοντας πιο στέρεες βάσεις στο εγχείρημα του Μπολίβαρ και του Τσάβες: αυτό της κυρίαρχης πατρίδας και τη συνέχιση του αγώνα για την εδραίωση της δεύτερης και οριστικής ανεξαρτησίας μας.

 Ο ηρωικός, αξιοπρεπής και κυρίαρχος λαός μας, συνεχίζει και θα συνεχίσει σταθερός απέναντι στις επεμβατικές επιδιώξεις και θα υπερασπιστεί με οποιοδήποτε τίμημα το δικαίωμα στην ελευθερία και την ανεξαρτησία. Θα συνεχίσει να οικοδομεί το μέλλον του προς την ειρήνη.

Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Οι Πατριώτες διαδηλώνουν στις 19 Απρίλη στη Βενεζουέλα για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία

Η Κυβέρνηση της Βενεζουέλας απήθυνε κάλεσμα σε óλο τον Πατριωτικό Λαό να κινητοποιηθεί στις 19 Απρίλη στα πλαίσια του εορτασμού των 207 ετών του αγώνα για την ανεξαρτησία και να επιβεβαιώσει την δέσμευσή του με την Μπολιβαριανή Επανάσταση. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ταρέκ Ελ Αισάμι, κάλεσε όλο τον πατριωτικό λαό να πραγματοποιήσει μια κινητοποίηση που θα επικυρώσει την δέσμευσή του για την ανεξαρτησία και κυριαρχία της πατρίδας και την Μπολιβαριανή Επανάσταση.

Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Περιοδεία του κουβανού ΥπΕξ σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα

Πηγή: Cubadebate.cu

Ο Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, ξεκινάει στις 17 Απρίλη περιοδεία σε Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα, συνοδευόμενος από κουβανική διπλωματική αντιπροσωπεία.

Αποδεχόμενος πρόσκληση του ισπανού ομολόγου του, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ισπανία στις 17 και 18 Απρίλη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, θα κάνει επίσημες συνομιλίες με τον Υπουργό Εξωτερικών Αλφόνσο Ντάστις Κεβέδο και γίνει δεκτός επίσης από άλλες υψηλές προσωπικότητες του ισπανικού κράτους και της κυβέρνησης.


Ένας ακόμα δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Μεξικό



Δολοφονήθηκε την Μεγάλη Παρασκευή ο ρεπόρτερ Μαξιμίνο Ροντρίγκες, στην Λα Παζ, πρωτεύουσα της Κάτω Νότιας Καλιφόρνιας. Πυροβολήθηκε με όπλο μεγάλου διαμετρήματος μπροστά στην ανάπηρη σύζυγό του. Αυτή είναι η έκτη δολοφονία δημοσιογράφου φέτος που ανεβάζει στις 266 τις δολοφονίες που έχουν πραγματοποιήσει οι εχθροί της ελευθερία του τύπου και της έκφρασης. Όπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν έγιναν συλλήψεις.

Η εφημερίδα “Semanario Z”, η οποία δυστυχώς μετρά αρκετά θύματα, μετέδωσε πρώτη την τρομερή είδηση και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους συγγενείς και τους φίλους του.