Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Ο πρόεδρος της Κούβας ευχαριστεί το Telesur για τον ρόλο του στην απόπειρα πραξικοπήματος στη Βολιβία

Πηγή: acn.cu
Αβάνα, 26 Ιουνίου (ACN) Ο Mιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ευχαρίστησε σήμερα το κανάλι TeleSur για την εξαιρετική κάλυψη της απόπειρας πραξικοπήματος στη Βολιβία.

Από το κοινωνικό δίκτυο X, ο Ντίας-Κανέλ τόνισε ότι η κάλυψη του TeleSur ήταν καθοριστική για την καταγγελία, τη λαϊκή κινητοποίηση και την υπεράσπιση της ειρήνης.

"Μια αγκαλιά  ευγνωμοσύνης  για την αληθινή και έγκαιρη ενημέρωση, στο πλευρό των λαών μας", έγραψε στο μήνυμά του.

"Ευχαριστούμε και πάλι το @teleSURtv. Η εξαιρετική σας κάλυψη της απόπειρας πραξικοπήματος στην #Bolivia, ήταν καθοριστική για την καταγγελία, τη λαϊκή κινητοποίηση και την υπεράσπιση της ειρήνης στην Αμερική μας.  Μια ευγνώμων αγκαλιά για την αληθινή και έγκαιρη ενημέρωση, στο πλευρό των λαών μας".

Διάφορα τμήματα του βολιβιανού στρατού κινητοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην  Πλατεία Μουρίγιο  στη Λα Παζ, γεγονός που καταγγέλθηκε αμέσως από τη διεθνή κοινότητα, ενώ ηγέτες πολλών λατινοαμερικανικών εθνών και οργανώσεων διακήρυξαν την υποστήριξή τους στη συνταγματική κυβέρνηση της Βολιβίας.

Η απόπειρα πραξικοπήματος αποκρούστηκε με την εγκατάσταση νέων στρατιωτικών διοικητών.

Ο στρατός αποχώρησε αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων διοικητών, εδραιώνοντας τον έλεγχο και την ηγεσία του προέδρου Λουίς Άρτσε.

 
 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram