Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Εδώ δεν φοβόμαστε ούτε τον Μπάρτον ούτε τον Μπόλτον!

Πηγή: Twitter

Ο σκοπός του νόμου Χελμς-Μπάρτον είναι να προκαλέσει οικονομική ασφυξία και να κάνει αδύνατη την οικονομική ανάπτυξη της Κούβας, να επιτεθεί στην κυριαρχία τρίτων χωρών, και να καταστρέψει την Κουβανική Επανάσταση. Η εφαρμογή του Χελμς-Μπάρτον δε θα σταματήσει την πορεία των Κουβανών. Είμαστε η Κούβα.

Αυτά το μήνυμα άφησε στο λογαριασμό του στο Twitter την Παρασκευή ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγέλ Ντίας Κανέλ, μαζί με το παρακάτω σκίτσο του Adán που περιέχει το σύνθημα "Εδώ δεν φοβόμαστε ούτε τον Μπάρτον ούτε τον Μπόλτον!"


Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Τα ψέματα των ΗΠΑ για να δικαιολογήσουν επιθέσεις κατά της Κούβας

Πηγή: Granma.cu

«Δεν υπάρχουν κουβανικά στρατεύματα στη Βενεζουέλα. Δεν υπάρχουν σώματα ασφαλείας από την Κούβα στη Βενεζουέλα. Η Κούβα δεν συμμετέχει με στρατεύματα ή στρατιωτικό προσωπικό σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Βενεζουέλα. Αυτές οι συκοφαντίες συνιστούν προσβολή κατά του λαού της Κούβας, κατά της κυβέρνησης της Κούβας, κατά του λαού της Βενεζουέλας και κατά της διεθνούς κοινότητας, των κυρίαρχων κρατών και προς τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών που αξίζει να γνωρίζει την αλήθεια».

Αυτό επιβεβαίωσε την Τετάρτη το απόγευμα η υποδιευθύντρια του Τμήματος Ηνωμένων Πολιτειών του Υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας, Χοάνα Ταμπλάδα, σε δηλώσεις προς τον Τύπο.


Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Εικόνες από την εργατική Πρωτομαγιά στην Αβάνα

Foto: Ricardo López Hevia
Πηγή: Granma.cugranma.cu

Ο Αρχηγός του Στρατού και Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, Ραούλ Κάστρο Ρους, ο Πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, Μιγέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούντες και άλλες κουβανικές και διεθνείς αρχές μαζί με τον κουβανικό λαό συμμετείχαν στην παρέλαση.

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ανησυχητικοί αριθμοί για τη λεηλασία της Βενεζουέλας εξαιτίας του οικονομικού αποκλεισμού των ΗΠΑ


Πηγή: misionverdad.com

Στις 25 Απρίλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Ηνωμένα Έθνη, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, ανέλυσε λεπτομερώς τις αρνητικές συνέπειες που έχει επιφέρει η εφαρμογή μονομερών καταναγκαστικών μέτρων, με τη μορφή οικονομικού αποκλεισμού, από την πλευρά της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Αρεάσα ήταν εμφατικός προειδοποιώντας ότι οι ενέργειες αυτές είναι παράνομες. Οι ΗΠΑ τις εφαρμόζουν εξωεδαφικά, παραβιάζοντας τις διατάξεις της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών.


Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

H πλειοψηφία των νέων στις ΗΠΑ υποστηρίζει τον σοσιαλισμό, σύμφωνα με έρευνα του Gallup

Πηγή: Cubadebate.cu

Παρά τη μεγάλη καμπάνια της διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ εναντίον οτιδήποτε μοιάζει με προοδευτικά κοινωνικά προγράμματα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η πλειοψηφία των νέων στις ΗΠΑ είναι υπέρ του σοσιαλισμού και κατά του καπιταλισμού. 

Έτσι, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ερευνητικό ινστιτούτο Gallup το 2018, μόνο το 45% των πολιτών των ΗΠΑ μεταξύ 18 και 29 ετών είναι υπέρ του καπιταλισμού και το 51% υποστηρίζει τον σοσιαλισμό.