Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Το κείμενο της Ενωτικής Συμφωνίας – Πλαίσιο του PSUV και του ΚΚ Βενεζουέλας


“Το PCV, με βάση αυτή τη συμφωνία και τα διάφορα σημεία συμφωνίας με το PSUV για θέματα εθνικής και διεθνούς πολιτικής, υποστηρίζει την υποψηφιότητα του συμπατριώτη Νικολάς Μαδούρο Μόρος, έτσι ώστε, μπροστά σε έναν ευρύ συνασπισμό πολιτικών, κοινωνικών, πατριωτικών, λαϊκών και επαναστατικών δυνάμεων - σαν το σπέρμα της ενωτικής και συλλογικής διεύθυνσης της διαδικασίας – που εκπροσωπεί τις λαϊκές φιλοδοξίες του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, της λατινοαμερικάνικης ενότητας και της κυρίαρχης ανάπτυξης προς όφελος του λαού της Βενεζουέλας, για το οποίο θα εργαστούμε από κοινού, χωρίς να υποσκάπτουμε την αυτονομία κάθε οργάνωσης, για να επιτύχουμε έναν συντριπτικό θρίαμβο στις 22 Απριλίου 2018.”
____________________________________________________________________

ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ - ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΜΕΝΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΡΑΝΤΙΕΡΙΚΟΥ (rentista) ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ, ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Νέα δολοφονία υποψήφιας βουλευτή στο Μεξικό


Πηγή: telesurtv.net

Η Μεξικάνα υποψήφια για το κοινοβούλιο με το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) στην πολιτεία Γκερέρο, Ντούλσε Αναγιέλι Ρεμπάχα, δολοφονήθηκε την προηγούμενη Κυριακή από πολυάριθμα τραύματα από σφαίρες.

Το πτώμα της γραμματέως επίσης Ιθαγένικων Υποθέσεων και Αφροαμερικάνικων Κοινοτήτων της κρατικής κυβέρνησης βρέθηκε στην πίσω καρότσα ενός μικρού φορτηγού στην περιοχή της Τσιλάπα, στη κοινότητα όπου διέμενε και διήγε την πολιτική ζωή της η 28χρονη νέα.



Οίκος αξιολόγησης China Dagong International: Το Πέτρο προσφέρει νέες ιδέες για το διεθνές νομισματικό σύστημα


Καράκας, 27 Φλεβαρη. AVN

Το Πέτρο αποτελεί μια θετική, καινοτόμα και νόμιμη πρωτοβουλία που προσφέρει νέες ιδέες για το διεθνές νομισματικό σύστημα είναι ο χαρακτηρισμός της έκθεσης του Οίκου Αξιολόγησης China Dagong International Credit Rating, που κυκλοφόρησε δύο μέρες μετά την προπώληση του κρυπτονομίσματος, στις 22 Φλεβάρη.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μοντέλο του Πέτρο μπορεί να ενθαρρύνει άλλες χώρες να εκδώσουν νέα είδη νομισμάτων που θα έχουν αντίκρισμα στον πραγματικό πλούτο και θα επιτρέψουν να ξεπεραστεί η κυριαρχία του δολαρίου των ΗΠΑ και να αντικατασταθεί από ένα σύστημα με ένα νέο είδος διεθνούς νομίσματος.

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Το μουσείο της Χεζμπολάχ στο Νότιο Λίβανο επισκέφτηκαν Κουβανοί διπλωμάτες και δημοσιογράφοι


O πρέσβης της Κούβας στο Λίβανο Μιγκέλ Πόρτο και ο πρόεδρος του κουβανικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Prensa Latina Λουίς Ενρίκε Γκονζάλες, υπογράμμισαν τα κοινά σημεία της Ισλαμικής Αντίστασης του Λιβάνου και εκείνης της Κούβας, ενάντια στον βορειοαμερικάνικο αποκλεισμό. 

Μετά από μια περιοδεία στο Μουσείο της πόλης Μλίτα, αφιερωμένο στη νίκη στης Χεζμπολάχ απέναντι στον ισραηλινό κατακτητή, και οι δύο επιβεβαίωσαν τα λόγια του Μοχάμεντ Λαμάα, Διευθυντή Τουρισμού της πόλης Ναμπατίγιε του Νότιου Λιβάνου, όσον αφορά τις ομοιότητες ανάμεσα στον αγώνα του Λιβάνου και της Κούβας.  

Ο Λαμάα δήλωσε ότι το παράδειγμα των Κουβανών αποτελεί έμπνευση για τους Λιβανέζους, στον αγώνα για να να αντιμετωπίσουν τον αποκλεισμό που τους επιβάλλει η ισχυρότερη χώρα του κόσμου.


Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Μόνο το 30% θα ξαναψήφιζε τον Μάκρι για πρόεδρο της Αργεντινής


Πηγή: Telesurtv.net

Μια νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Ricardo Rouvier & Συνεργάτες έδειξε ότι το 40% των ψηφοφόρων της Αργεντινής δεν θα ξαναψήφιζε τον Μαουρίσιο Μάκρι για πρόεδρο της Αργεντινής ενόψει των εκλογών του 2019.

Πιο συγκεκριμένα, το 40% δήλωσε ότι θα ψήφιζε κάποιον άλλο υποψήφιο, έναντι 30% υπέρ του Μάκρι, 25% αναποφάσιστων και το υπόλοιπο 5% δήλωσε ότι δεν θα ψήφιζε κανέναν υποψήφιο.


Βενεζουέλα: Τα έξι σημεία της συμφωνίας για τη συνύπαρξη που τηρούνται από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE)


Το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο (CNE) διαβεβαίωσε την Τρίτη την απόλυτη προσήλωσή του στη συμφωνία για τη συνύπαρξη και την ειρήνη που διαμορφώθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία από την Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, η οποία θέτει εγγυήσεις για της επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Υποχρέωση αυτής της Δημόσιας Εξουσίας του Κράτους είναι να απαντήσει σε αυτά τα αιτήματα, τα οποία περιλαμβάνονται ήδη στο εκλογικό πρόγραμμα καθώς είπαμε όταν προκηρύξαμε αυτές τις εκλογές, και να διασφαλίζει αποτελεσματικές συνθήκες ώστε να επιλυθούν οι διαφορές, όπως πάντα, μέσω της ψήφου, δήλωσε η Πρόεδρος του εκλογικού σώματος, Τιμπισάη Λουσένα, η οποία θύμισε ότι η προκήρυξη εκλογών για τις 22 Απριλίου είναι επίσης στη συμφωνία.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ραούλ Κάστρο απέδωσε τον τίτλο του Ήρωα της Εργασίας στους Ματσάδο Βεντούρα, Ραμίρο Βαλντές και Γκιγιέρμο Γκαρσία

Πηγή: Cubadebate.cu
Φωτό: Irene Pérez/ Cubadebate

Ο αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο Ρους, πρόεδρος των Συμβουλίων του Κράτους και των Υπουργών, εκθείασε την διαδρομή των επαναστατών και πολιτικών ηγετών, Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, Ραμίρο Βαλντές Μενέντες και Γκιγιέρμο Γκαρσία Φρίας, παραδίδοντάς τους τον τιμητικό τίτλο του Ήρωα της Εργασίας της Δημοκρατίας της Κούβας.

Ακριβώς κάτω από το θόλο του αναστηλωμένου Καπιτωλίου της Αβάνας, ο πρόεδρος του έθνους απένειμε την υψηλή διάκριση αφού θύμισε το έργο καθενός από τους τιμώμενους.

Ο αρχηγός του κράτους έκανε αναφορά στην διαδρομή των τριών μορφών που συνδέθηκαν από πολύ νέοι με τη μάχη για την εθνική ανεξαρτησία και τόνισε «την περίσσεια γενναιότητας, προσφοράς και επιπέδου δέσμευσης στη μόνιμη μάχη για την εθνική ανεξαρτησία».

Ο εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ, Άλφρεντ ντε Ζάγιας, διαβεβαιώνει ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση


Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για την προώθηση μιας δημοκρατικής και δίκαιης διεθνούς τάξης Άλφρεντ ντε Ζάγιας, δήλωσε ότι στη Βενεζουέλα δεν υπάρχει ανθρωπιστική κρίση, ωστόσο, αναγνώρισε ότι η χώρα αντιμετωπίζει σημαντικές πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις, οι οποίες όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες της Ασίας, Αφρικής και μερικών χωρών της Λατινικής Αμερικής.


Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ραφαέλ Κορέα : Η Λατινοαμερικάνικη Αριστερά αντιμέτωπη με την δεξιά επίθεση και τα ίδια της τα λάθη ;


Ένα ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα, που δημοσιεύτηκε στις 10/2/2018 στον ιστότοπο https://confirmado.net/ και αναδημοσιεύτηκε στα ελληνικά εδώ, σε τρία μέρη.

Η αλλαγή εποχής - Η συντηρητική επάνοδος - “Η Λατινική Αμερική δεν έζησε μια εποχή αλλαγών, αλλά μια πραγματική αλλαγή εποχής, η οποία επίσης τροποποίησε σημαντικά την γεωπολιτική ισορροπία στην περιοχή. Γι’ αυτό και, για τις πραγματικές δυνάμεις και τις ηγεμονικές χώρες, ήταν ουσιώδες να τελειώνουν με αυτές τις διαδικασίες αλλαγής υπέρ των μεγάλων πλειοψηφιών, οι οποίες έψαχναν τη δεύτερη και οριστική ανεξαρτησία τους στην περιοχή” .

Οι στρατηγικοί άξονες της συντηρητικής επανόδου - “Το πρόβλημα είναι ότι τον απλό κόσμο λίγο τον ενδιαφέρουν αυτές οι οικονομικές αναλύσεις. Το μόνο που αισθάνεται είναι ότι τα τελευταία χρόνια φθίνουν οι δουλειές τους, ότι είναι πιο δύσκολο να βρουν δουλειά τα παιδιά τους και ότι δεν αυξάνονται πια τα εισοδήματά τους με το ρυθμό που γινόταν πρωτύτερα”.

Η αριστερά, θύμα της ίδιας της επιτυχίας της; - Υφίσταται «στρατηγική πρόκληση»; - “Αυτή η νέα μεσαία τάξη που έχει αναδυθεί ως καρπός της επιτυχίας των οικονομικών και κοινωνικών πολιτικών της ίδιας της αριστεράς, έχει ανάγκη νέα ρητορική και μήνυμα. Οι απαιτήσεις της δεν είναι μόνο διαφορετικές, αλλά επίσης ανταγωνιστικές με αυτές των φτωχών, και υποκύπτουν πιο εύκολα στις σειρήνες της δεξιάς και του τύπου της, που προσφέρει σε όλους ένα στυλ ζωής σαν της Νέας Υόρκης”.