Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Η Western Union περιορίζει τα εμβάσματα προς την Κούβα

Πηγή: Granma.cu

Άλλο ένας γύρος στη σκληρή, άδικη και απάνθρωπη πολιτική της απέναντι στην Κούβα μόλις έδωσε η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ: η εταιρεία αποστολής εμβασμάτων Western Union ανέστειλε την Τετάρτη τις χρηματικές μεταφορές στο νησί, εκτός από αυτές που εκδίδονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Prensa Latina ξεχώρισε τις ανακοινώσεις που έκανε προηγουμένως η προαναφερόμενη οντότητα των ΗΠΑ, στις οποίες αναφέρθηκε ότι λόγω των άδικων νόμων του αποκλεισμού, θα μπορούσε να χάσει την δυνατότητά της να λειτουργεί με αποστολές προς το μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών από άλλες χώρες του κόσμου.


Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Βολιβία: Δημοσιεύτηκε η λίστα των πρακτόρων της CIA που συμμετείχαν στο πραξικόπημα


Ο ιστότοπος Behind Back Doors  δημοσίευσε μια λίστα με τους πράκτορες της CIA και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εκτέλεση του πραξικοπήματος κατά του Έβο Μοράλες στη Βολιβία.

Το Behind Back Doors δημοσίευσε τον Νοέμβριο ένα άρθρο με τίτλο  “La intervención de Estados Unidos contra Bolivia. Primera parte” (1)  ("Η παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών κατά της Βολιβίας. Πρώτο μέρος") στο οποίο περιγράφονται λεπτομερώς τα βήματα που θα ακολουθούσε το Πραξικόπημα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σαν να επρόκειτο για ένα σενάριο.

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

31 χρόνια από το "Caracazo"

27 Φεβρουαρίου 1989Η Βενεζουέλα έχει γονατίσει από τη φτώχεια, την ανεργία και τα δάνεια της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Χιλιάδες λαού ξεχύνονται στους δρόμους του Καράκας για να διαμαρτυρηθούν για την εξαθλίωση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα από τα νεοφιλελεύθερα πειράματα της – σοσιαλδημοκρατικής – κυβέρνησης του Κάρλος Άντρες Πέρες, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές υποσχόμενος ακριβώς τα αντίθετα από τα οποία “κατάφερε”.
 Η αστυνομία και ο στρατός θα επέμβουν με βαρύτατο απολογισμό: 300 νεκρούς σύμφωνα με τις αρχές και 3.000 σύμφωνα με την αντιπολίτευση. 10 χρόνια μετά, η Μπολιβαριανή Επανάσταση του Ούγκο Τσάβες Φρίας θα ξαναβάλει τη χώρα στο δρόμο της λαϊκής κυριαρχίας, της ευημερίας και της αξιοπρέπειας (βλ. και παλιότερη ανάρτηση σχετικά με το Μπολίβαρ και τον Τσάβες).

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

Ο Μπέρνι Σάντερς αναγνωρίζει τα επιτεύγματα της Κούβας σε υγεία και παιδεία

Πηγή: granma.cu

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, σήμερα ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, αναγνώρισε τον ρόλο της Κούβας στην αποστολή ιατρών σε όλο τον κόσμο.

«Θα ήταν λάθος να μην αναγνωρίσουμε στην Κούβα ότι έχουν σημειώσει κάποιες καλές προόδους στην υγειονομική περίθαλψη», δήλωσε ο 78χρονος πολιτικός σε συνέντευξή που παραχώρησε στο πρόγραμμα 60 Λεπτά του δικτύου CBS που μεταδόθηκε την Κυριακή.


Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Επιστρέφει ο Ραφαέλ Κορέα προς το τέλος του έτους στο Εκουαδόρ για να υποβάλει υποψηφιότητα

Πηγή: granma.cu
(με πληροφορίες από Sputnik)

Ο πρώην πρόεδρος του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, θα επιστρέψει στο Εκουαδόρ τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη του τρέχοντος έτους για να καταθέσει την υποψηφιότητά του ως υποψήφιος αντιπρόεδρος ή βουλευτής, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2021, δήλωσε την προηγούμενη Πέμπτη στο Sputnik ο δικηγόρος του Φάουστο Χαρίν.

«Πρόθεσή μας είναι να μπορέσει να επιστρέψει στο Εκουαδόρ. Μόλις καταθέσει την υποψηφιότητά του, αυτόματα θα προστατεύεται από την εκλογική ασυλία (...) θα επιστρέψει φέτος, τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη», δήλωσε ο δικηγόρος του πρώην προέδρου του Ισημερινού.


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

Πορεία του λαού της Βενεζουέλας στο Καράκας [video]



Αναρτήθηκε από Todos somos Venezuela GR

Χιλή: Ξεπέρασαν τους 400 οι διαδηλωτές με τραύματα στα μάτια

Πηγή: www.telesurtv.net

Μετά από τέσσερις μήνες διαδηλώσεων στη Χιλή, ο αριθμός των ανθρώπων με τραυματισμούς στα μάτια φτάσει στα 445 άτομα. 

Το Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Χιλής (NHRI), επιβεβαίωσε την περασμένη την Τρίτη την αύξηση των θυμάτων λόγω της δράσης των αστυνομικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του NHRI, υπάρχουν 3.765 τραυματίες πολίτες, εκ των οποίων, 439 είναι γυναίκες και 282 παιδιά και έφηβοι.

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στη χώρα σε Ισπανούς επιχειρηματίες λόγω επενδύσεων στην Κούβα

Πηγή: Prensa-latina.cu

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την άρνηση εισόδου στη χώρα σε επιχειρηματίες από την Ισπανία εξαιτίας της διατήρησης εμπορικών σχέσεων με την Κούβα, σύμφωνα με το Άρθρο 3 του νόμου Helms-Burton, όπως δημοσίευσε το περιοδικό Preferente.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στελέχη από περισσότερες από πενήντα εταιρείες με συμφέροντα στην Κούβα έλαβαν επιστολές υπογεγραμμένες από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ με την απαγόρευση πρόσβασης στο έδαφος των ΗΠΑ, ακόμη και αν διαθέτουν εγκαταστάσεις εκεί.