Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

Η κυβέρνηση της Βολιβίας και οι Αυτοκινητιστές υπογράφουν συμφωνία και ματαιώνεται πανεθνική απεργία

 Φωτογραφία από Bolivia Tv
Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

 Ο Υπουργός Οικονομίας τόνισε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί και τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των αιτημάτων της κοινωνίας. 

 Οι Αυτοκινητιστές είχαν ήδη πραγματοποιήσει 24ωρους και 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων πριν από μερικές εβδομάδες.

Οι Βολιβιανοί μεταφορείς ανέστειλαν τον αποκλεισμό που είχαν ανακοινώσει για την Πέμπτη, μετά από συμφωνία που υπέγραψαν με την κυβέρνηση την Τετάρτη, δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεταφορών της Βολιβίας (CBT),  Έκτορ Μερκάδο.

"Οι μεταφορές εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά δεν πρόκειται να βγούμε σε αποκλεισμό αυτή την Πέμπτη. Τώρα πρέπει να πούμε ότι έχει υπογραφεί συμφωνία και από τις δύο πλευρές", δήλωσε ο συνδικαλιστής,

Ο Βολιβιανός υπουργός Οικονομίας, Μαρσέλο Μοντενέγρο, και ο επικεφαλής των βαρέων μεταφορών, Έκτορ Μερκάδο, υπέγραψαν τη συμφωνία για να εργαστούν πάνω στα αιτήματά τους για χρόνο και υλικά.

 


"Επιτεύχθηκαν καλές συμφωνίες και σημαντικές συναινέσεις που αποδεικνύουν ότι ο βολιβιανός λαός φτάνει σε καλά αποτελέσματα μέσω του διαλόγου, που είναι η φιλοσοφία της κυβέρνησης του προέδρου Λούις Αρσε", δήλωσε ο Μοντενέγρο.

Ο Mερκάδο επεσήμανε ότι η συμφωνία ορίζει ότι θα πραγματοποιηθούν "τεχνικές συναντήσεις", αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη, για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων το συντομότερο δυνατό.

Τόνισε επίσης ότι υπάρχει δέσμευση από την πλευρά της κυβέρνησης να παράσχει συνάλλαγμα στον κλάδο του μέσω της Κεντρικής Τράπεζας της Βολιβίας (BCB), επιλύοντας τη ζήτηση που σχετίζεται με την έλλειψη δολαρίων.

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram