Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Η Κούβα καταδικάζει έντονα την επίθεση κατά της Συρίας



ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η επαναστατική κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κούβας εκφράζει την πιο έντονη καταδίκη της για τη νέα επίθεση των Ηνωμένων Πολιτειών και ορισμένων από τους συμμάχους τους, το βράδυ της 13ης Απριλίου κατά στρατιωτικών και πολιτικών εγκαταστάσεων της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την υποτιθέμενη χρήση από την κυβέρνηση της Συρίας χημικών όπλων εναντίον αμάχων.

Αυτή η μονομερής δράση, στο περιθώριο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου και του Χάρτη αυτού του οργανισμού και συνιστά ένα έγκλημα εναντίον ενός κυρίαρχου κράτους, που επιδεινώνει τη σύγκρουση στη χώρα και στην περιοχή.

Αλληλεγγύη για τον Λούλα στη Σύνοδο των Λαών στο Περού

Πηγή: telesurtv.net

Κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Λαών που ξεκίνησε την Τρίτη στο Περού, η Βενεζουέλα και η Κούβα εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, κατόπιν της σύλληψής του με διαταγή του δικαστή Σέρζιο Μόρο.

Η γενική γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος του Περού Κόκκινη Πατρίδα, Μαρία Γκονσάλες, τοποθετήθηκε σχετικά και δήλωσε ότι οι κομμουνιστές απαιτούν την άμεση απελευθέρωση του Λούλα.

Παρασκευή 13 Απριλίου 2018

Η εικόνα της ημέρας: H Δαμασκός ήρεμη παρά τις απειλές του Τραμπ

Por: Fady Marouf
Όλα φυσιολογικά στη Δαμασκό
Η Δαμασκός ζει τις τελευταίες ημέρες απόλυτα φυσιολογικά xωρίς τίποτα διαφορετικό από τις προηγούμενες ημέρες.

 Καμιά οικογένεια δεν έχει εγκαταλείψει τη χώρα, όπως έγινε το 2013, όταν οι ΗΠΑ θα χτυπούσαν τη Συρία. 

Δεν υπάρχουν ουρές για ψωμί ή για αγορά τροφίμων και καυσίμων. Δεν υπάρχουν επιπλέον σημεία ελέγχου ή κατάσταση συναγερμού.

Ίσως ο Συριακός λαός να έχει προσαρμοστεί στον πόλεμο και να αντιμετωπίζει τις απειλές με αδιαφορία. Η ενδεχόμενη επίθεση των ΗΠΑ, έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις στα μίντια, απ ότι στο έδαφος της χώρας.



60 "Λούλα" στο κοινοβούλιο της Βραζιλίας: Οι βουλευτές του Κόμματος Εργατών αλλάζουν τα ονόματά τους

Πηγή: Cubadebate.cu

«60 Λούλα στην Βουλή». Έτσι τιτλοφόρησε το Κόμμα των Εργατών (ΡΤ) της Βραζιλίας το δελτίο τύπου με το οποίο ενημέρωσε ότι όλοι οι βουλευτές του προσθέτουν το «Λούλα» στα επίσημα ονόματά τους στο κοινοβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του ηγέτη τους την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αιτούμαι να γίνει η αντικατάσταση σε αυτή την αίθουσα (κάτω βουλή) του κοινοβουλευτικού ονόματος του Πάουλο Πιμέντα σε Πάουλο Λούλα Πιμέντα», σύμφωνα με το αίτημα που κατατέθηκε από τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΡΤ στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ροντρίγο Μάια.

Παρόμοια αιτήματα στέλνονται σε όλα τα νομοθετικά σώματα με ηλεκτρονικό πίνακα, συμπεριλαμβανόμενων των πολιτειών και των δήμων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κόμματος την Τετάρτη.


Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

O Πούτιν εξάρει τη δουλειά της Κούβας στη διεθνή σκηνή



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε σήμερα το μεγάλο κύρος της Κούβας στη διεθνή σκηνή και επαναβεβαίωσε τον στρατηγική χαρακτήρα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και την υλοποίηση κοινών σχεδίων σε διάφορους τομείς.

Λαμβάνοντας τα διαπιστευτήρια του κουβανού πρέσβη στη Μόσχα, Χεράρντο Πενιαλβέλ, ο πρόεδρος επεσήμανε τους ιστορικούς δεσμούς και τις ευκαιρίες για την ανάπτυξη αυτών των δεσμών, εν μέσω μιας διαδικασίας ανανέωσης στο νησί, όπως ανέφερε.

Κατά την διάρκεια της τελετής στο Κρεμλίνο, όπου παρέλαβε τα διαπιστευτήρια 16 άλλων χωρών, τόνισε ότι η συνεργασία με την Κούβα πραγματοποιείται σε τομείς όπως η ενέργεια, οι μεταφορές, οι σιδηρόδρομοι, οι υποδομές και τα φάρμακα, μεταξύ άλλων. 


Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Η Βενεζουέλα εκφράζει την αλληλεγγύη της με τον πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα


Η κυβέρνηση της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της με τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα, θύμα μιας δικαστικής εξέτασης που χρησιμοποιήθηκε μέσω ενός πραξικοπήματος το οποίο από το 2016 με την ανατροπή της Ντίλμα Ρούσεφ, καταστρέφει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα της αδελφής χώρας. Πρόκειται για τη στρατηγική μιας ιμπεριαλιστικής επίθεσης που εκτείνεται εναντίον των λαών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Τρίτη 10 Απριλίου 2018

Η Βενεζουέλα και η Ρωσία ενισχύουν τη στρατηγική συμμαχία της διεθνούς συνεργασίας


Η στρατηγική συμμαχία συνεργασίας μεταξύ της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενισχύθηκε από την πρόσφατη επίσκεψη στη νοτιοαμερικανική χώρα του υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου του Ευρασιατικού έθνους, Ολέγκ Ριασάντσεφ.

Σύμφωνα με την ατζέντα του, που αποτελεί μέρος της Διακυβερνητικής Επιτροπής Υψηλού Επιπέδου Ρωσίας - Βενεζουέλας, ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Βενεζουέλας, στις οποίες προέκυψαν διάφορες συμφωνίες αμοιβαίου οφέλους.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2018

Η Κούβα επαναλαμβάνει την στήριξή της στον Λούλα

Πηγή: Cubadebate.cu

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
 
Το υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Κούβας καταδικάζει την φυλάκιση με πολιτική σκοπιμότητα του συντρόφου Λουίς Ινάσιο «Λούλα» ντα Σίλβα που συνιστά ένα σοβαρότατο γεγονός στην απόπειρα εμπόδισης του πιο δημοφιλούς ηγέτη της Βραζιλίας να είναι υποψήφιος για την προεδρία αυτής της χώρας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη του προς τον σύντροφο Λούλα ντα Σίλβα, θύμα μιας άδικης πολιτικής, δικαστικής και επικοινωνιακής δίωξης, που έχει στόχο να παρουσιάσει ως εγκληματία έναν εμβληματικό ηγέτη της Δικής μας Αμερικής και τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που ξεκίνησαν το δρόμο προς μια Βραζιλία πιο δίκαιη.


Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Τo Περού θα υποδεχθεί την 8η Σύνοδο Κορυφής των Αμερικών και την Σύνοδο των Λαών



Μέσα σε μια από τις χειρότερες πολιτικές κρίσεις που προκλήθηκε από την διαφθορά στις πιο υψηλές κυβερνητικές αρχές και οδήγησε στην παραίτηση του πρώην προέδρου Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, η Λίμα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τον Απρίλιο,την 8η Σύνοδο Κορυφής των Αμερικών και την Σύνοδο των Λαών, μια εκδήλωση που θα οργανωθεί παράλληλα.

Από την μια, η Σύνοδος Κορυφής της Αμερικάνικης ηπείρου θα δώσει την ευκαιρία της συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της περιοχής και πραγματοποιείται ακριβώς την στιγμή, που η δεξιά της ξεκινά μια αντεπίθεση η οποία έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των λαών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.