Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2025

Οι ηγέτες των BRICS ενώνουν τις δυνάμεις τους στην διαδικτυακή σύνοδο κορυφής κατά των βορειοαμερικανικών κυρώσεων

Πηγή. - teleSUR

Η Βραζιλία συγκάλεσε τους ηγέτες του μπλοκ των BRICS για να απορρίψουν τα μονομερή οικονομικά μέτρα της Ουάσιγκτον και να υπερασπιστούν μια πολυπολική παγκόσμια τάξη.

Οι πρόεδροι των χωρών BRICS συμμετείχαν τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου σε μια έκτακτη σύνοδο κορυφής που συγκάλεσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Η συνάντηση, που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης, ασχολήθηκε με τον αντίκτυπο των κυρώσεων και των δασμών που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικά κατά των χωρών του Νότιου Ημισφαιρίου, και έχει ως στόχο να προσδιορίσει κοινές ενέργειες απάντησης στα καταναγκαστικά  μέτρα κατά της Ινδίας και της Βραζιλίας.

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025

Η Βενεζουέλα και το Ιράν ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στην στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ στην θάλασσα της Καραϊβικής

Πηγή - teleSUR

Διπλωμάτες και από τις δύο χώρες τόνισαν την ανάγκη να υπερασπιστούν την κυριαρχία των χωρών τους και να ενισχύσουν τις διμερείς σχέσεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Iβάν Χιλ, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του από το Ιράν, Σεγιέτ Αμπάς Αραγτσί , προκειμένου να συντονίσουν μια κοινή στάση απέναντι στην πρόσφατη ναυτική επέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή της Καραϊβικής.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2025

Η Αφρική και η CARICOM καλούνται να σχεδιάσουν ένα κοινό μοντέλο δράσης

Πηγή:   - Noticias Prensa Latina

Αντίς Αμπέμπα, 7 Σεπτεμβρίου (Prensa Latina) Ο πρόεδρος της Αγκόλας και εν ενεργεία πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης, Ζοάο Ρουρένσο, κάλεσε σήμερα τις χώρες της Αφρικής και της Καραϊβικής να σχεδιάσουν ένα κοινό μοντέλο δράσης για να μεταμορφώσουν τις ουλές του παρελθόντος.

Κατά την έναρξη της δεύτερης συνόδου κορυφής Αφρικής-Caricom σε αυτή την πρωτεύουσα, ο πρόεδρος τόνισε ότι είναι εφικτή η δημιουργία μιας διηπειρωτικής συμμαχίας μεταξύ των χωρών που βίωσαν την αποικιοκρατία και τη δουλεία, με σκοπό την ενίσχυση του αγώνα για αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο τομέας της βιοτεχνολογίας αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα των σχέσεων μεταξύ Κούβας και Κίνας.

Πηγή:  www.presidencia.gob.cu

ΣΕΝΖΕΝ, Κίνα. Ο τομέας της βιοτεχνολογίας αποτελεί ένα επιτυχημένο παράδειγμα των σχέσεων μεταξύ Κούβας και Κίνας, ένας τομέας που έχει αποφέρει αποτελέσματα και έχει αποδείξει τον στρατηγικό του χαρακτήρα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στην πόλη αυτή με εκπροσώπους και ηγέτες των κύριων θεσμών που συνθέτουν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα αυτό.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2025

Διεθνής Συνάντηση «Κυριαρχία, Ιμπεριαλισμός και Κριτική Σκέψη στην Δική μας Αμερική»

Πηγή:  Facebook

🕊️🌎Το Δίκτυο Διανοουμένων, Καλλιτεχνών και Κοινωνικών Κινημάτων για την Υπεράσπιση της Ανθρωπότητας (REDH) εξέδωσε μια δήλωση μετά τη συνάντηση «Κυριαρχία, Ιμπεριαλισμός και Κριτική Σκέψη στην Δική μας Αμερική», που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Καράκας στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, στην οποία απορρίπτει τις ιμπεριαλιστικές απειλές στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.

Καράκας: Η Βενεζουέλα καταπολεμά όντως το εμπόριο ναρκωτικών, δεν ανατινάζει ανθρώπους στη θάλασσα

Πηγή   | Κοσμοδρόμιο

Τις διεθνείς συμβάσεις που παραβίασαν οι ΗΠΑ σκοτώνοντας ακαριαία 11 ανθρώπους, τους οποίους έσπευσαν να συνδέσουν με το Καράκας, αρίθμησε ο Ντιοσντάδο Καμπέγιο.

Την Τετάρτη, ο Υπουργός Εσωτερικών της ΒενεζουέλαςΝτιοσντάδο Καμπέγιο, κατήγγειλε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης και επιθέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά της χώρας του, οι οποίες, όπως είπε, περιλαμβάνουν κατάφωρες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου με το πρόσχημα της υποτιθέμενης καταπολέμησης της εμπορίας ναρκωτικών.

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2025

ΗΠΑ, ένα ναρκοκράτος πιστοποιημένο από τη DEA

Πηγή | Cuba por Siempre

Για δεκαετίες, η Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών των Ηνωμένων Πολιτειών (DEA) παρουσιάζεται από την βορειοαμερικανική προπαγάνδα ως το «προπύργιο της μάχης κατά του παγκόσμιου εμπορίου ναρκωτικών», προβάλλωντας μια εικόνα ελίτ πρακτόρων που εξαρθρώνουν καρτέλ και προστατεύουν τη χώρα από τα εξαιρετικά επικίνδυνα καρτέλ των ναρκωτικών. 

Ωστόσο, οι ίδιες οι επίσημες εκθέσεις της DEA —η Εθνική Εκτίμηση Απειλής Ναρκωτικών (NDTA) του 2024 και του 2025— αποκαλύπτουν μια συντριπτική αλήθεια: οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι θύμα του εμπορίου ναρκωτικών, αλλά ένα δομικά ναρκοκράτος, όπου η παραγωγή, η κατανάλωση και το ξέπλυμα χρήματος από τα ναρκωτικά είναι βαθιά συνυφασμένα με την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την εξωτερική πολιτική τους.