Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ανακοίνωσε την έναρξη νέου γύρου συνομιλιών με την κυβέρνηση των ΗΠΑ

 Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

"Θέλω ένα μέλλον για τις σχέσεις μας υπό την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία της Βενεζουέλας", δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο. 

 Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε τη Δευτέρα στο πρόγραμμά του Con Maduro+ ότι οι συνομιλίες με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) θα συνεχιστούν την ερχόμενη Τετάρτη.

"Έλαβα την πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης για την αποκατάσταση των συνομιλιών και του άμεσου διαλόγου", δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο, αποδεχόμενος την πρόταση αυτή για "συμμόρφωση με τις συμφωνίες που υπογράφηκαν στο Κατάρ και για την αποκατάσταση των όρων του διαλόγου με σεβασμό και χωρίς χειραγώγηση".

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι είναι άνθρωπος του διαλόγου και πιστεύει ότι μέσω του διαλόγου θα γίνει σεβαστή η Βενεζουέλα και θα υποστηριχθεί η δημοκρατία, ενώ δεσμεύεται ότι οι συνομιλίες αυτές θα είναι δημόσιες.



 Ο επικεφαλής του κράτους δήλωσε ότι "αυτοί εκεί ξέρουν ποιος θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές" και ότι θέλει να ξεπεράσει αυτή τη σύγκρουση της βίαιης και στείρας αντιπαράθεσης.

"Είναι στο χέρι τους να συμμορφωθούν", είπε ο Μαδούρο, ενώ ανακοίνωσε ότι ο Χόρχε Ροντρίγκεζ και ο κυβερνήτης της πολιτείας Μιράντα, Χέκτορ Ροντρίγκεζ Κάστρο, θα είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου.

"Θέλω ένα μέλλον για τις σχέσεις μας, θέλω αλλαγή υπό την απόλυτη κυριαρχία και ανεξαρτησία της Βενεζουέλας", επαναβεβαίωσε.    

 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπογραμμίζει τη μαζική συμμετοχή στην άσκηση~ πρόβα των εκλογών: "πώς κυβερνά ένας λαός".

Αντίστοιχα, ο Νικολάς Μαδούρο στο πρόγραμμά του χαιρέτισε τη μαζική συμμετοχή στην εκλογική άσκηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου στη χώρα.  

"Χθες κερδίσαμε δύο φορές, κερδίσαμε κατά κράτος, πρώτα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αυτός ο όμορφος λαός βγήκε στην άσκηση (εκλογική πρόβα) και ήταν η μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία", είπε ο επικεφαλής του κράτους, ενώ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια "ήρθαν τα παιδιά της La Vinotinto (Εθνική ποδοσφαίρου) και κέρδισαν 3-0", αναφερόμενος στον αγώνα που έγινε.

Ο πρόεδρος είπε ότι "ήταν μία γιορτή", ενώ αναγνώρισε την εμπειρία ως υπέροχη. Ευχαρίστησε επίσης το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο, όλες τις αρχές του, το προσωπικό που συμμετείχε, τα μέλη των εφορευτικών, τους ανώνυμους ήρωες και ηρωίδες και τους παρατηρητές.

 


 Αναγνωρίζοντας την κινητοποίηση του λαού της Βενεζουέλας, ο Νικολάς Μαδούρο δήλωσε ότι βρήκε στη διαδήλωση της Κυριακής "την πίστη ενός λαού που δεν μπόρεσαν να νικήσουν ούτε με guarimbas (βίαια οδοφράγματα~μπλόκα), ούτε με κυρώσεις, ούτε με απειλές, ούτε με μίσος", επέμεινε ο αξιωματούχος, ενώ τόνισε ότι "δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν να νικήσουν την πίστη του λαού μας".

Ποντάροντας στην πίστη, είπε ο Μαδούρο, πετυχαίνουμε τις μεγάλες αλλαγές που θέλει η Βενεζουέλα. "Δεν υποσχόμαστε, έχουμε επιφέρει τις αλλαγές που χρειάζεται η Βενεζουέλα. Δεν είμαστε υποσχέσεις, είμαστε πράξεις", είπε.

"Γράφουμε μια νέα ιστορία. Βλέπω  την ελπίδα να ανθλιζει. Η ελπίδα είναι στους δρόμους. Αυτή η προεκλογική εκστρατεία θα είναι μια εκστρατεία για τη δικαιοσύνη, για την ειρήνη, για την αλήθεια", είπε.

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram