Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Κατάσβεση πυρκαγιάς σε θερμοηλεκτρικό εργοστάσιο στην Κούβα

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ματάνζας, Κούβα, 14 Ιουνίου (Prensa Latina) Kατασβέστηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα στην περιοχή του θερμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας Antonio Guiteras (CTE) στην επαρχία Ματάνζας της Κούβας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον συνταγματάρχη και επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας της Κούβας, Λουίς Κάρλος Γκουζμάν, το περιστατικό που συνέβη σε μία από τις δεξαμενές τροφοδοσίας αργού πετρελαίου χωρητικότητας 10.000 κυβικών λίτρων της CTE, έληξε μετά την ταχεία δράση των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Ειδικές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της επαρχίας και μέλη του Ερυθρού Σταυρού εργάστηκαν για σχεδόν 5 ώρες για την αντιμετώπιση του περιστατικού, στο οποίο δεν αναφέρθηκε απώλεια ανθρώπινων ζωών και οι υλικές ζημιές ήταν ελάχιστες.

Ο     Γκουζμάν  εξήγησε ότι η ταχεία δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η ανάπτυξη μηχανισμών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση τέτοιου είδους καταστροφής επέτρεψαν την αποτελεσματικότητα των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν.

Μετά το συμβάν που έλαβε χώρα στη βάση των Supertanker τον Αύγουστο του 2022, η επαρχία Ματάνσας βίωσε και πάλι ένα συμβάν που έθεσε σε κίνδυνο την περιοχή, αλλά αυτή τη φορά είχε ικανοποιητική έκβαση ως απόδειξη της υφιστάμενης ετοιμότητας για αυτού του είδους τις καταστροφές. 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram