Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Η αστυνομία του Σάο Πάολο εισέβαλε βίαια στον καταυλισμό του MST στη Βραζιλία

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Η στρατιωτική αστυνομία του Σάο Πάολο πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Marielle Vive, που ανήκει στο Κίνημα ακτημόνων εργατών (MST) στο Bάλινθος, κατά την οποία τραυματίστηκαν αρκετά άτομα.

Ενώ η κοινότητα βοηθούσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σβήσει μια πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, η αστυνομία εισέβαλε βίαια στον χώρο. Ο  Γκέρσον Ολιβέιρα, από την πολιτειακή ηγεσία του MST, δήλωσε ότι η φωτιά ξέσπασε πίσω από τον καταυλισμό και εξαπλώθηκε γρήγορα και κινδύνευε να φτάσει στις καλύβες των οικογενειών που είχαν κατασκηνώσει.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Σε σοβαρή κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου πρώην αντιπροέδρου του Εκουαδόρ Χόρχε Γκλας

 Δήλωση της Αμερικανικής Ένωσης Νομικών (AAJσχετικά με τη σοβαρή  κατάσταση της υγείας του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας

Η Αμερικανική Ένωση Νομικών (AAJ) επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην απόφαση του Ειδικού Τμήματος Φορολογικών Διαφορών του Εθνικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας του Εκουαδόρ, το οποίο απέρριψε την αίτηση habeas corpus που υποβλήθηκε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας  ο οποίος απήχθη στις 5 Απριλίου του περασμένου έτους από τις δυνάμεις ασφαλείας του Εκουαδόρ, με εντολή του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα ενώ βρισκόταν σε διπλωματικό άσυλο στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο.

Τα γεγονότα αυτά συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως του απαραβίαστου και της υποχρέωσης προστασίας των διπλωματικών αποστολών και των υπαλλήλων. 

Υπόθεση Λούλα και Έλον Μασκ: Γιατί πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες της Βραζιλίας και όχι της Βενεζουέλας;

Πηγή:  venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε πριν από αρκετές ημέρες ότι ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου (STF), εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διαμάχης που άφησε τη Βραζιλία χωρίς το κοινωνικό δίκτυο X.

«Κάθε πολίτης, από οπουδήποτε στον κόσμο, έχει μία επένδυση στη Βραζιλία υπόκειται στο Σύνταγμα της Βραζιλίας και στους νόμους της Βραζιλίας. Επομένως, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο έχει λάβει απόφαση να συμμορφωθούν αυτοί οι πολίτες με ορισμένα πράγματα, πρέπει να   συμμορφωθούν ή να ακολουθήσουν άλλη πορεία».
, δήλωσε ο Λούλα ντα Σίλβα.

Ντανιέλ Ορτέγκα: Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε είναι να εγγυηθούμε την ειρήνη

Πηγή:Diario Co Latino

Ο πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα διαβεβαίωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Νικαράγουας είναι να συνεχίσουν να εγγυώνται την ειρήνη σε αυτό το κράτος της Κεντρικής Αμερικής.

Στην τελετή λήξης της 45ης επετείου της συγκρότησης του στρατού της Νικαράγουας χθες το βράδυ, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η ειρήνη είναι η βάση για την ανάπτυξη και τη βελτίωση σε όλους τους τομείς.

«Και για να γίνει επιτέλους η Νικαράγουα μια χώρα με μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, με μεγαλύτερη δύναμη στους ένοπλους και υπηρεσιακούς θεσμούς της (...) ώστε ο λαός να μπορέσει να βγει από τη φτώχεια και να έχει μια αξιοπρεπή ζωή», είπε.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ΗΠΑ έκλεψαν ένα ακόμα αεροπλάνο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

Οι Bορειοαμερικανικές αρχές κατέσχεσαν ένα κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στη Δομινικανή Δημοκρατία, ισχυριζόμενες ότι η απόκτηση του αεροσκάφους παραβιάζει τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που έχουν επιβάλει κατά του Μπολιβαριανού έθνους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το επίσημο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας φέρεται να έχει πετάξει στη Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δηλώσεις δύο Αμερικανών αξιωματούχων, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Η Βενεζουέλα καταγράφει δεκατρία τρίμηνα συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης

Πηγή | Cuatro F

Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας ανέφερε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Βενεζουέλας αυξήθηκε κατά 8,78% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Οι μονομερείς κυρώσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία. Παρά τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τον μετριασμό αυτών των επιπτώσεων, οι περιορισμοί εξακολουθούν να επηρεάζουν όλους τους οικονομικούς τομείς.

Η Ονδούρα αντιδρά στις παρεμβατικές δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ και καταγγέλει απόπειρα πραξικοπήματος

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Η πρόεδρος Σιομάρα Κάστρο θεώρησε «απαράδεκτες» τις απόπειρες παρεμβατισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και διέταξε να  διακοπεί η συνθήκη  έκδοσης με τις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Ονδούρας, Σιομάρα Κάστρο, διέταξε την Τετάρτη τη διακοπή της συνθήκης έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αντίποινα για τις δηλώσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ, Λάουρα Ντόγκου, στις οποίες επέκρινε τις σχέσεις της κυβέρνησης της Ονδούρας με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Eπίθεση στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

NΙκολάς Μαδούρο: «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ό,τι το 2019» 

 «Η  καθοδηγούμενη και χρηματοδοτούμενη  από τις ΗΠΑ συνωμοσία απέτυχε»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, υπογράμμισε τη δύναμη του λαού της Βενεζουέλας απέναντι στη νέα επίθεση στο Σύστημα Ηλεκτροδότησης της χώρας,  που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και επανέλαβε ότι «είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι απ' ό,τι το 2019».

Ο επικεφαλής του κράτους επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες της Βενεζουέλας έμαθαν από τις επιθέσεις και σήμερα γνωρίζουν πώς να αμύνονται.