Σάββατο 28 Ιουνίου 2025
Η αντιπροσωπεία του ICAP ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στην Ελλάδα
Συνάντηση εργασίας ICAP-ΠΣΧΜ στην Αθήνα
Καταγγελία για θάνατο βρέφους από αστυνομική βία στον Παναμά
Βουλευτής των ΗΠΑ ζητά να βομβαρδιστούν Κούβα, Βενεζουέλα και Νικαράγουα, όπως το Ιράν
Με δήλωσή της σχετικά με την πρόσφατη επίθεση των ΗΠΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - η Σαλαζάρ όχι μόνο επικρότησε την επίθεση αλλά, με ενθουσιασμό αντάξιο σεναρίου προεκλογικής προπαγανδιστικής εκδήλωσης, απηύθυνε πρόσκληση να βομβαρδιστούν η Κούβα, η Βενεζουέλα και η Νικαράγουα. Διότι, φυσικά, ποιος καλύτερος τρόπος για να φέρεις τη δημοκρατία από το να τη φέρεις με πυραύλους και βόμβες;
Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025
Ο λαός της Βενεζουέλας υποστηρίζει την πρόταση για τη διεξαγωγή «Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη»
Πηγή| Cuatro F
Άνδρες, γυναίκες, νέοι και οι κρατικές αρχές της Βενεζουέλας ύψωσαν τις φωνές τους ενωμένοι κάτω από το σύνθημα «όχι στον πόλεμο, ναι στην ειρήνη».
Υποστηρίζοντας την πρόταση του Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, για τη διεξαγωγή μιας «Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής για την Ειρήνη και κατά του Πολέμου» στη Μέση Ανατολή, ο λαός της Βενεζουέλας πραγματοποίησε πορεία στο Καράκας την Τετάρτη.
Η «Μεγάλη Πορεία για την Ειρήνη» διέσχισε τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας της Βενεζουέλας για να καταδικάσει τις πολεμοκάπηλες ενέργειες του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και του παλαιστινιακού λαού.
To Ιράν ανακοίνωσε την εκτέλεση 3 Ισραηλινών κατασκόπων και τη σύλληψη 700 πρακτόρων, μεταξύ των οποίων Ουκρανοί και ένας Γερμανός
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2025
Επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Κούβας στη Λευκορωσία
Η Κούβα θα συμμετάσχει στον διεθνή μουσικό διαγωνισμό Intervision 2025
Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025
Eπιστολή Μαδούρο στους Παγκόσμιους Ηγέτες
Βουλευτές προωθούν διαδικασία μομφής κατά του Μίλεϊ επειδή διακήρυξε το Ιράν «εχθρό της Αργεντινής»
Τρίτη 24 Ιουνίου 2025
Καταγγελία για τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Ναγίμπ Μπουκέλε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά του Τραμπ μετά την επίθεσή στο Ιράν
Πηγή: venezuela-news.com
Δευτέρα 23 Ιουνίου 2025
Mεξικό και Χιλή δίνουν προτεραιότητα στη διπλωματία και την ειρηνική συνύπαρξη
Οι κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής συμφωνούν ότι το καθεστώς μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων αποτελεί βασικό πυλώνα της παγκόσμιας ασφάλειας. Η αποδυνάμωση αυτού του ρυθμιστικού πλαισίου αποτελεί άμεση απειλή για το σύνολο της ανθρωπότητας, σύμφωνα με τα υπουργεία Εξωτερικών που ερωτήθηκαν.
Η αμερικανική επίθεση παραβιάζει τους κανόνες και τις εγγυήσεις που έχει θεσπίσει ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ), το όργανο που είναι υπεύθυνο για την εποπτεία της ειρηνικής χρήσης της πυρηνικής ενέργειας παγκοσμίως.
Η Κολομβία καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν
Η Κούβα καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ κατά του Ιράν
Οι ανώτατες αρχές της Κούβας εξέφρασαν την έντονη καταδίκη τους για την επίθεση των ΗΠΑ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.
Αυτό επαναβεβαίωσε ο πρόεδρος Mιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες στα κοινωνικά του δίκτυα:
«Καταδικάζουμε έντονα τον βορειοαμερικανικό βομβαρδισμό των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, ο οποίος αποτελεί επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Η επίθεση παραβιάζει σοβαρά τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο και παρασύρει την ανθρωπότητα σε μια κρίση με μη αναστρέψιμες συνέπειες».
Η Βενεζουέλα καταδικάζει τη στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ κατά των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων
Πηγή: www.telesurtv.net
Η Mπολιβαριανή κυβέρνηση αξιολογεί τους βομβαρδισμούς ως άμεση απειλή για τη διεθνή ειρήνη και απαιτεί την άμεση παύση των εχθροπραξιών στην περιοχή.
Το Καράκας απέρριψε κατηγορηματικά το Σάββατο τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε ο στρατός των ΗΠΑ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των συγκροτημάτων Φόρντο, Νατάνζ και Ισφαχάν, σε μια κλιμάκωση που αυξάνει τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εντάσεις.
Κυριακή 22 Ιουνίου 2025
Το Ιράν αξιολογεί ως «τίποτα το εξαιρετικό» την προαναγγελθείσα επίθεση
Το WhatsApp χρησιμοποιείται για κατασκοπεία, γεωγραφικό εντοπισμό και στοχευμένες δολοφονίες






















