Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Η παράλογη υποστήριξη του Μπόριτς στη ναζιστική Ουκρανία καθιστά τη Χιλή στρατιωτικό στόχο σε έναν πυρηνικό πόλεμο

Πηγή:  Resumen Latinoamericano / Por Jorge Gálvez

Σε μια πράξη που θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τη Χιλή, ο Γκάμπριελ Μπόριτς εξέφρασε στην Ελβετία την υποστήριξή του στη λεγόμενη "ειρηνευτική σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία", που διοργανώνεται από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Αυτή η υποστήριξη προς τη νεοναζιστική κυβέρνηση του Βολοντιμίρ Ζελένσκυ έχει τοποθετήσει τη Χιλή ως πιθανό στρατιωτικό στόχο της Ρωσίας στο πλαίσιο ενός πιθανού πυρηνικού πολέμου.

Ο Μπόριτς, με τη στάση του, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ορθολογισμού στο σημερινό διεθνές σκηνικό. Η υποταγή του στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό τον έχει μετατρέψει σε εκπρόσωπο των αποικιοκρατικών πολιτικών της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν. Αυτό εκδηλώνεται καθημερινά με την κριτική του προς τους Λατινοαμερικάνους γείτονές μας και τις λαϊκές κυβερνήσεις της ηπείρου.

Η Σύνοδος Κορυφής για την Ειρήνη στην Ουκρανία χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως πραγματική παρωδία, καθώς ένας από τους κύριους πρωταγωνιστές, η Ρωσία, δεν προσκλήθηκε. Ούτε οι πρόεδροι της Κίνας, της Βραζιλίας, της Ινδίας, της Νότιας Αφρικής, της Τουρκίας και της Ουγγαρίας ήταν παρόντες, ούτε αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής, όπως η Βενεζουέλα, η Νικαράγουα, η Βολιβία και η Ονδούρα, που υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της ηπείρου μας.

Για όσους αυτοπροσδιορίζονται ως αριστεροί, είναι ακατανόητη η υποστήριξη του Μπόριτς σε αυτή την εκδήλωση και η ευθυγράμμισή του με το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές προχώρησαν περισσότερο από ό,τι στην κυβέρνηση του Πινιέρα, μέσω της προδοσίας του κυβερνητικού προγράμματος αφήνοντας άθικτες την AFP και την CAE, και τη φυλάκιση τόσο των Μαπούτσε όσο και των χιλιανών κοινωνικών αγωνιστών, όπως ο     Έκτορ Γιαιτούλ και ο Ντανιέλ Χάουδε. Το αποκορύφωμα αυτής της υποταγής στην πολεμική ατζέντα του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ ήταν η υποστήριξη του ουκρανικού ναζισμού.

Αυτή η ανεύθυνη πράξη του Μπόριτς θέτει όλους τους κατοίκους της Χιλής σε άμεσο κίνδυνο, δείχνοντας σαφή περιφρόνηση για την εθνική ασφάλεια, την κυριαρχία και την περιφερειακή σταθερότητα. Όταν αναδύεται ένας πολυπολικός κόσμος που αμφισβητεί τη μονοπολικότητα των ΗΠΑ, ο Μπόριτς επιλέγει τις αποικιοκρατικές δυνάμεις. Σε έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο, η Χιλή θα αποτελέσει νόμιμο στόχο της Ρωσίας, ένα βραβείο που κερδίζεται δωρεάν από τις ενέργειες του διεθνούς πολιτικά αναλφάβητου, Γκάμπριελ Μπόριτς.

Πηγή: 360 Noticias, Prensa Obrera

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram