Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας επισκέπτεται τη Λευκορωσία

 Πηγή:   Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μινσκ, 2 Ιουλίου (Prensa Latina) Ο επικεφαλής των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κούβας, Άλβαρο Λόπες, επισκέπτεται το Μινσκ, όπως ενημέρωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Λευκορωσίας για τη Διεθνή Στρατιωτική Συνεργασία, Βαλέρι Ρεβένκο.
 
Όπως δήλωσε την Τρίτη ο Ρεβένκο στο πρακτορείο ειδήσεων BelTA ,  έφτασε στο Μινσκ για να συμμετάσχει στους εορτασμούς για την 80ή επέτειο της απελευθέρωσης της Λευκορωσίας από τους Ναζί εισβολείς από τον Κόκκινο Στρατό.

Ο Κουβανός αξιωματούχος ηγείται της αντιπροσωπείας του έθνους της Καραϊβικής που θα λάβει μέρος στις εκδηλώσεις και τη στρατιωτική παρέλαση στις 3 Ιουλίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, δήλωσε ο υφυπουργός της σλαβικής χώρας.

Περισσότεροι από πέντε χιλιάδες στρατιώτες και περισσότερα από 300 οχήματα αναμένεται να λάβουν μέρος στην παρέλαση. Η ρωσική αεροπορία αναμένεται
 επίσης να συμμετάσχει στο εναέριο μέρος της παρέλασης.

Εκτός από τον στρατό της Λευκορωσίας, στην παρέλαση θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν, της Κίνας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας, της Ρωσίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν. 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram