Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Καταγγέλλεται η εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας στην Ουρουγουάη

 Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μοντεβιδέο, 12 Ιουνίου (Prensa Latina) Η μάστιγα της εκμετάλλευσης της παιδικής εργασίας αποκτά μεγαλύτερη προβολή εδώ σήμερα, κατά την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας.

Διάφορες οργανώσεις που έχουν κληθεί από την Πλατφόρμα για τα Παιδιά και τους Εφήβους της Ουρουγουάης (PIAS) θα πραγματοποιήσουν δημόσιες δράσεις προκειμένου να καταστήσουν το ζήτημα ορατό και να θέσουν στην ημερήσια διάταξη την απουσία δημόσιων πολιτικών για την εξάλειψή του.
Η PIAS διαβεβαιώνει ότι "η κατάσταση της παιδικής εργασίας στη χώρα είναι ανησυχητική".
Πρόσφατα στοιχεία της οργάνωσης αναφέρουν ότι ένα στα 10 παιδιά και έφηβοι εργάζονται, και πολλά από αυτά σε επικίνδυνες συνθήκες. Οι εργασίες αυτές δεν έχουν μόνο αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία και την ευημερία τους, αλλά παρεμποδίζουν και την εκπαίδευσή τους.

Η οργάνωση αναφέρει ότι η παιδική εργασία εμφανίζεται σε όλη τη χώρα, τόσο μόνιμα όσο και εποχιακά, στις γεωργικές καλλιέργειες. Υποστηρίζει επίσης ότι οι περισσότεροι από τους άτυπους εργαζόμενους της Ουρουγουάης ξεκίνησαν την εργασιακή τους ζωή από παιδιά, διαιωνίζοντας έναν κύκλο φτώχειας και έλλειψης ευκαιριών.

Τονίζει ότι πολλοί ανήλικοι εμπλέκονται στην αλυσίδα της μικρο- και μακρο διακίνησης ναρκωτικών, καθώς και σε οικιακές εργασίες και εργασίες φροντίδας στα σπίτια τους. Οι συνέπειες αντικατοπτρίζονται στην αύξηση της βίας και της θνησιμότητας μεταξύ των παιδιών, με ολοένα και νεότερα θύματα, προειδοποίησε.

Στην Ουρουγουάη, η παιδική εργασία για παιδιά κάτω των 15 ετών απαγορεύεται και η εργασία εφήβων (15 έως 18 ετών) απαιτεί άδεια από το Ινστιτούτο Παιδιών και Εφήβων της Ουρουγουάης (Instituto del Niño y Adolescente del Uruguay).Ωστόσο, η PIAS υποστηρίζEIότι η εφαρμογή και η παρακολούθηση αυτών των κανονισμών είναι ελλιπής.

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram