Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

Οι κυβερνήτες των επαρχιών στην Αργεντινή καταγγέλλουν την οικονομική πολιτική του Μάκρι

Πηγή: Telesurtv.net

Τουλάχιστον 19 κυβερνήτες στην Αργεντινή ανακοίνωσαν την προηγούμενη Πέμπτη ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη για να ακυρώσουν τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο Μαουρίσιο Μάκρι, εξαιτίας των δημοσιονομικών επιπτώσεων που επιφέρουν στις κυβερνήσεις τους.

Οι κυβερνήτες υπέγραψαν την Τετάρτη έγγραφο, στο οποίο δηλώνουν ότι οι διατάξεις της εθνικής κυβέρνησης ήταν μια "αυθαίρετη και επιβλαβής ενέργεια" για τα ταμεία των επαρχιών. (*)

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Η Βενεζουέλα προσφέρει βοήθεια για την άμβλυνση των δασικών πυρκαγιών στον Αμαζόνιο


Η κυβέρνηση της Mπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία για τις γιγαντιαίες και φοβερές πυρκαγιές που καταστρέφουν την περιοχή του Αμαζονίου στην επικράτεια αρκετών χωρών της Νότιας Αμερικής, με πολύ σοβαρές επιπτώσεις στον πληθυσμό, στα οικοσυστήματα και στη βιολογική ποικιλομορφία της περιοχής, τον φυτικό πνεύμονα του πλανήτη γη.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Ένα στα δύο παιδιά φτωχά στην Αργεντινή

Πηγή: Telesurtv.net

Το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής και Απογραφών της Αργεντινής (INDEC) δημοσιοποίησε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας νέας διαρκούς έρευνας νοικοκυριών (EPH), στην οποία αποκαλύπτεται η σοβαρή κατάσταση της παιδικής φτώχειας που υπάρχει στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στη χώρα υπάρχει 49,6% φτώχεια σε παιδιά κάτω των 14 ετών, ενώ η ακραία φτώχεια ανέρχεται σε 11,3%.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης "Είμαστε όλοι Βενεζουέλα" προς ελληνική κυβέρνηση: "Μην τολμήσετε να αναγνωρίσετε εκπρόσωπο του Γουαϊδό"



Την απόφαση να τοποθετήσει ψευτο-πρέσβη στην Ελλάδα και το Ισραήλ ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο επίδοξος δικτάτορας-μαριονέτα των ΗΠΑ, Χουάν Γουαϊδό, εκθέτοντας την ελληνική κυβέρνηση ως τον πιστώτερο σύμμαχο της ακροδεξιάς αντιπολίτευσης και των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ.


Παρά την σιωπή του υπουργείου Εξωτερικών και τις προσπάθειες Γουαϊδό να μειώσει τις αντιδράσεις(έριξε την ανάρτηση από το twitter, αφήνοντας την όμως στο λογαριασμό του στο facebook), φαίνεται πως επιχειρείται να προχωρήσει μια διαδικασία που ξεκίνησε από τα προσωπικά συγχαρητήρια του επίδοξου δικτάτορα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την αναγνώριση του ίδιου ως "νόμιμου μεταβατικού προέδρου" της Βενεζουέλας από την ελληνική κυβέρνηση. 


Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Έφτασαν στην Αβάνα 200 Κολομβιανοί υπότροφοι ιατρικής


Στα πλαίσια του προγράμματος υποτροφιών που έχουν προσφερθεί από την Κούβα μετά τις συμφωνίες ειρήνης ανάμεσα στους αντάρτες και την κυβέρνησης της Κολομβίας, που υπογράφηκαν το 2016, την προηγούμενη Τρίτη έφτασαν στην Αβάνα 200 Κολομβιανοί που θα σπουδάσουν ιατρική.

Η ομάδα αποτελούμενη από θύματα της σύρραξης, πρώην αντάρτες, συγγενείς στρατιωτικών και κατοίκους αγροτικών περιοχών της χώρας της Νοτίου Αμερικής, θα αρχίσει μαθήματα το Σεπτέμβρη στη Λατινοαμερικάνικη Σχολή Ιατρικής (ELAM).