Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Ο υπ Εξ της Κούβας καταδικάζει την απόπειρα επίθεσης κατά της οικογένειας του αντιπροέδρου της Κολομβίας

Πηγή:   Granma - Órgano oficial del PCC


Ο Mπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, από τον λογαριασμό του στο Χ, καταδίκασε την απόπειρα επίθεσης εναντίον του πατέρα και του ανιψιού της αντιπροέδρου της Κολομβίας Φράνσια Μάρκες.

Τ
ο μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και υπουργός Εξωτερικών,  Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, καταδίκασε την απόπειρα κατά του πατέρα και του ανιψιού του αντιπροέδρου της Κολομβίας,Φράνσια Μάρκες, στον λογαριασμό του στο X.

"Καταδικάζουμε την απόπειρα  κατά του πατέρα και του ανιψιού της Φράνσια Μάρκες, αντιπροέδρου της Κολομβίας και με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι και οι δύο και η ομάδα ασφαλείας τους δεν έπαθαν τίποτα από αυτή την άνανδρη πράξη και είναι καλά στην υγεία τους. Θερμή αγκαλιά και υποστήριξη από την Κούβα", έγραψε ο διπλωμάτης στον λογαριασμό του στο X.


Σε ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο X, η Κολομβιανή αντιπρόεδρος εξήγησε ότι τόσο ο πατέρας της όσο και ο εξάχρονος ανιψιός της διέφυγαν σώοι από την επίθεση και είναι καλά στην υγεία τους.

Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, η αξιωματούχος ζήτησε από τη Γενική Εισαγγελία να ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες για να διευκρινιστούν τα γεγονότα αυτά και κάλεσε το Υπουργείο Άμυνας να λάβει "τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυση της παρουσίας των στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων, που θα συμβάλουν στην εγγύηση της ασφάλειας στις περιοχές Κάουκα και Βάγιε ντελ Κάουκα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές, αυτή η κλιμάκωση της βίας οφείλεται στους διαφωνούντες των FARC που βρίσκονται στην εν λόγω τοποθεσία, γεγονός που έχει επιδεινώσει την κρίσιμη κατάσταση της δημόσιας τάξης.
 
 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram