Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Αποκλεισμός Γκουάιδο από τα κυβερνητικά αξιώματα για τα επόμενα 15 χρόνια

Πηγή: sputniknews.gr

Τον αποκλεισμό του Χουάν Γκουάιδο από τα κυβερνητικά αξιώματα για τα επόμενα 15 χρόνια αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές της Βενεζουέλας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται τον Έλβις Αμορόσο, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αποκλείστηκε από την ανάληψη δημοσίων αξιωμάτων για τα επόμενα 15 χρόνια.


Η απόφαση συνιστά απόρροια της αναντιστοιχίας μεταξύ των προσωπικών οικονομικών στοιχείων και του εισοδήματός του.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Ο Μπολσονάρου θέλει να γιορτάσει το πραξικόπημα του 1964 στη Βραζιλία

Πηγή: Telesurtv.net

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, απόστρατος στρατιωτικός, διέταξε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης για το πραξικόπημα κατά της κυβέρνησης του Ζοάο Γκουλάρτ που έλαβε χώρα στις 31 Μάρτη 1964 και είχε τη συνενοχή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Μπολσονάρου, Οτάβιο Ρέγκο ντε Μπάρος, επεσήμανε ότι ο πρόεδρος ανέθεσε στο Υπουργείο Άμυνας να προβεί «στις δέουσες εορταστικές εκδηλώσεις σε σχέση με την 31η Μάρτη 1964».


Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Η Κούβα προσφέρει στον κόσμο το εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Ανοσολογίας Kelvin Lee, “τα στοιχεία δείχνουν ότι παρατείνεται η ζωή ειδικά στους ασθενείς κάτω των 60 ετών, με μέση επιβίωση 18,53 μήνες στους εμβολιασμένους, έναντι 7,55 μήνες στους μη εμβολιασμένους”. Λόγω ακριβώς αυτών των αποτελεσμάτων που επέδειξε το CIMAvax, αυτή τη στιγμή πωλείται σε πάνω από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων, η Παραγουάη, η Κολομβία και η Αργεντινή.


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Νέα διπλωματική νίκη της Μπολιβαριανής Βενεζουέλας στον ΟΗΕ


Το Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ ενέκρινε στις 21 Μάρτη με μεγάλη πλειοψηφία (27 υπέρ / 15 κατά) το ψήφισμα που υπέβαλε η Βενεζουέλα, εξ ονόματος του Κινήματος των Αδεσμεύτων Χωρών,σε σχέση με τις αρνητικές συνέπειες των μονομερών εξαναγκαστικών μέτρων (κυρώσεις) στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Χόρχε Αρεάσα, το αξιολόγησε ως μεγάλη δημοκρατική νίκη της χώρας του, μέσω του λογαριασμού του στο twitter και επιπλέον, “ως μία ακόμα μεγάλη νίκη για τις πολυμερείς σχέσεις και την διπλωματία της ειρήνης”.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2019

Αργεντινή: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές στην Plaza de Mayo ενάντια στη δικτατορία του 1976 και και την κυβέρνηση Μάκρι (+video)



Οργανώσεις Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κοινωνικοί και πολιτικοί ηγέτες και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν σήμερα την Plaza de Mayo και τους παρακείμενους δρόμους στην Ημέρα Μνήμης για τα σαράντα τρία χρόνια μετά το πιο αιματηρό πραξικόπημα στην Αργεντινή, καταδικάζοντας επίσης τις σημερινές παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

O πρόεδρος της Αγκόλας υποδέχτηκε τον αντιπρόεδρο της Κούβας

Πηγή: cubadebate.cu

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Κούβας, Σαλβαδόρ Βαλδές Μέσα, έγινε δεκτός σε ακρόαση την Παρασκευή το απόγευμα από τον πρόεδρο της Αγκόλας, Ζοάο Λοουρένσο, με τον οποίο συνομίλησε για τις ιστορικές σχέσεις μεταξύ Αβάνας και Λουάντας και την απόφαση να συνεχιστούν και να ενισχυθούν.

Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Οι ΗΠΑ έχουν βάλει στο μάτι το χρυσό της Βενεζουέλας και απειλούν με πιο αυστηρές κυρώσεις

Πηγή: Telesurtv.net

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη κυρώσεις κατά της Εταιρείας Γενικής Εξόρυξης της Βενεζουέλας (Minerven), η οποία συνδέεται με την Βενεζολάνικη Εταιρία της Γουιάνας (CVG).

Το μέτρο αποσκοπεί να μπλοκάρει τα περιουσιακά στοιχεία των κρατικών ορυχείων και να απαγορεύσει στους πολίτες των ΗΠΑ να συνάψουν εμπορικές σχέσεις με την εν λόγω εταιρεία.

Η Minerven συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των «τιμωρημένων» του Γραφείου Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC), ενώ ο πρόεδρός της Αντριάν Αντόνιο Περντόμο Μάτα, περιλαμβάνεται στη λίστα «Ειδικά Εντεταλμένοι Πολίτες και Αποκλεισμένοι Φορείς» (SDN το ακρωνύμιό της στα αγγλικά).