Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2024

Λούλα: Δεν έχω δικαίωμα να αμφισβητώ το ανώτατο δικαστήριο μιας άλλης χώρας

Πηγή:  Cuatro F

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει  το δικαίωμα να επικρίνει τους  θεσμούς της Βενεζουέλας:
«Δεν έχω δικαίωμα να αμφισβητώ το Ανώτατο Δικαστήριο μιας άλλης χώρας, διότι δεν θέλω καμία χώρα να κάνει το ίδιο με τη δική μου», , δήλωσε ο Λούλα.

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2024

Δεν υπάρχει βέτο στην πολυπολικότητα

Πηγή | Cuatro F
Η Βενεζουέλα κοσμεί τον παγκόσμιο Νότο και την Ανατολή με την ακλόνητη υπεράσπιση της αυτοδιάθεσης και της κυρίαρχης ισότητας των κρατών. Κανένα τέχνασμα ή ελιγμός εναντίον της Βενεζουέλας δεν θα σταματήσει την πορεία της ιστορίας.

Στην πολιτική υπάρχουν στιγμές που αποτελούν σημαντικούς άξονες για την εξέταση βασικών στοιχείων, που δίνουν ώθηση σε μια συζήτηση, σε μια περίπτωση που πρέπει να κάνει οριστικά βήματα γύρω από διαδρομές, που αν και δεν απαλλάσσονται από δυσκολίες, είναι αναπόφευκτα βήματα για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης καταδικάζει την επιθετικότητα των ΗΠΑ κατά της Κούβας

Πηγή: Prensa Latina

Κατμαντού, 12 Νοεμβρίου (Prensa Latina) Η Εκτελεστική Επιτροπή του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ) καταδίκασε έντονα τον αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ και την κατηγοριοποίηση του νησιού ως υποτιθέμενου κράτους-χορηγού της τρομοκρατίας, αναφέρθηκε σήμερα εδώ.

Σε ανακοινωθέν που εκδόθηκε από μια συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σς αυτήν την πρωτεύουσα, οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Κούβα απέναντι στις επιπτώσεις των φυσικών φαινομένων που την έπληξαν πρόσφατα, δήλωσε στο Prensa Latina ο πρόεδρος του Κουβανικού Ινστιτούτου Φιλίας με τους Λαούς (ICAP), Φερνάντο Γκονζάλε
ς.

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2024

Τα κοινωνικά κινήματα της Βενεζουέλας υπερασπίζονται την Επανάσταση κατά τη συνάντηση της ALBA

Πηγή: teleSUR

Η συνάντηση καθόρισε μια κοινή ατζέντα αγώνα που θα εφαρμοστεί στις διάφορες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, ανακοινώθηκε το συμπόσιο «Επικοινωνώντας την ALBA» για τις 29 και 30 Νοεμβρίου, οι εισηγήσεις του οποίου θα παρουσιαστούν στη σύνοδο κορυφής των προέδρων και αρχηγών κρατών της ALBA-TCP τον Δεκέμβριο.

Η Εθνική Συνάντηση "Kινήματα ALBA", τμήμα Βενεζουέλας   ολοκληρώθηκε στο Καράκας με τη δημοσίευση ενός πολιτικού εγγράφου που καθορίζει στρατηγικές ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 37 κοινωνικά κινήματα και 40 Κοινότητες της χώρας.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2024

Το teleSUR και το Xinhua υπογράφουν συμφωνία για την εμβάθυνση της συμμαχίας

Φωτογραφία: teleSUR 
Πηγή: teleSUR
Η υπογραφή της συμφωνίας πραγματοποιήθηκε   στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνόδου Κορυφής του Νότου για τα μέσα ενημέρωσης που έλαβε χώρα στη βραζιλιάνικ.  Ο πρόεδρος της ειδησεογραφικής πολυπλατφόρμας teleSUR ζήτησε την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των επικοινωνιολόγων του Παγκόσμιου Νότου.η πόλη Σάο Πάολο

Η ειδησεογραφική πολυπλατφόρμα  και το κινεζικό Xinhua υπέγραψαν τη Δευτέρα συμφωνία μακροσκοπικής συνεργασίας, η οποία θα αξιοποιήσει την ήδη ισχυρή σχέση μεταξύ των δύο μέσων ενημέρωσης.

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024

Ποινικές διαδικασίες για αξιόποινες πράξεις που θίγουν τη δημόσια τάξη και ηρεμία στην Κούβα

Πηγή:  Cubadebate

Οι απρόβλεπτες καταστάσεις στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας και εκείνες που προκαλούνται από τα κλιματικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα έχουν άμεσο αντίκτυπο στον πληθυσμό και την οικονομία.

Οι ενέργειες που πραγματοποιούνται στις περιοχές για την αποκατάσταση, τη διατήρηση της ζωτικότητας και την παροχή υπηρεσιών πρέπει να συνοδεύονται από ένα κλίμα τάξης, πειθαρχίας και σεβασμού προς τις αρχές, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους πράκτορες ή τους βοηθούς τους, οι οποίοι, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ενεργούν για την οργάνωση ζωτικών δραστηριοτήτων, τον έλεγχο και τη διατήρηση της νομιμότητας.

«Το μέλλον της δημοκρατίας» των Δ. Καλτσώνη και Ερνέστο Ντομίνγκο Λόπες ~ Παρουσίαση του βιβλίου στο Πάντειο

https://www.facebook.com/events/1324309008933227/

 Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Πάντειο Πανεπιστήμιο την Τρίτη 12 Νοεμβρίου στις 19:00

θα μιλήσουν:

Ο Ξενοφών Κοντιάδης και οι συγγραφείς.

Θα συντονίσει η  δημοσιογράφος 

Λαμπρινή Θωμά.

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2024

Το φόρουμ Ρωσίας-Αφρικής συγκεντρώνει 45 Αφρικανούς υπουργούς στην ιστορική διάσκεψη του Σότσι

Πηγή:  teleSUR

Μεταξύ των κύριων στόχων του Φόρουμ είναι η ανάπτυξη της συνεργασίας σε πολλούς τομείς, στον πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό, νομικό, κλιματικό και ασφάλειας.

Περισσότεροι από 1.500 εκπρόσωποι της Αφρικής, μεταξύ των οποίων 45 υπουργοί Εξωτερικών, συγκεντρώθηκαν στο Σότσι της Ρωσίας για να συμμετάσχουν στην πρώτη υπουργική διάσκεψη του Φόρουμ Εταιρικής Σχέσης Ρωσίας-Αφρικής, η οποία πραγματοποιείται από τις 9 έως τις 10 Νοεμβρίου στην ομοσπονδιακή επικράτεια του Σίριους.

Η ALBA-TCP εκφράζει την αλληλεγγύη της στην Κούβα μετά τους σεισμούς στα νοτιοανατολικά της χώρας

Πηγή: teleSUR

Ο πρόεδρος  Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ ανέφερε ότι το Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας ήρθε σε επικοινωνία με τις πρώτες γραμματείς του κόμματος στις πληγείσες επαρχίες Σαντιάγο ντε Κούβα και Γκράνμα.  

Η ALBA δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά τις πληροφορίες που παρέχουν οι κουβανικές αρχές και   ιδρύματα, όπουν ανέφεραν πληγείσες κατοικίες, διακοπές ρεύματος και κατολισθήσεις ως αποτέλεσμα των σεισμών. 
 

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2024

Η νίκη του Τραμπ, η γεωπολιτική του πετρελαίου και η επιθετικότητα κατά της Βενεζουέλας

Πηγή:| Cuatro F

Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας. Ο Τραμπ έχει επικρίνει το ΝΑΤΟ και επίσης τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στην Ουκρανία. Μάλιστα, έχει επικρίνει την έλλειψη αμερικανικής ηγεσίας στην επίλυση αυτής της στρατιωτικής σύγκρουσης. 

Επιπλέον, μια λύση σε αυτή την αντιπαράθεση θα αποτελούσε νίκη για την κυβέρνησή του και πλήγμα για το Δημοκρατικό Κόμμα. Με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο, μια διαπραγματευτική έξοδος με τη Ρωσία είναι πολύ πιθανή βραχυπρόθεσμα. Αυτό θα μείωνε τις εντάσεις στη διεθνή αγορά υδρογονανθράκων.