ΚΟΣΜΟΕΙΔΗΣΕΙΣ: ΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΤΟΥ ΛΑΟΥ (kosmoeidiseis.blogspot.com)
Σάββατο 2 Μαρτίου 2024
Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024
Εμπειρίες από τις μπριγάδες του 2023 στην Κούβα ~ 1η Μάρτη, Νομική Σχολή της Αθήνας
Ελάτε να συζητήσουμε για τις μπριγάδες αλληλεγγύης στην Κούβα. Θα μοιραστούμε όσα είδαμε και όσα μάθαμε απ' τη συμμετοχή μας στις τελευταίες δύο αποστολές τον Ιούλιο και το Δεκέμβριο του 2023. Θα μιλήσουμε για τη σημερινή κατάσταση στην Κούβα, τις δυσκολίες, τις αντιφάσεις και τα σπουδαία επιτεύγματα και θα αναδείξουμε μια σειρά από συγκεκριμένες θεματικές με βάση και τα σεμινάρια και τις διαλέξεις που παρακολουθήσαμε στη Διεθνή Κατασκήνωση "Χούλιο Αντόνιο Μέγια" (CIJAM). Θα έχουμε ετοιμάσει έκθεση φωτογραφίας και θα αφηγηθούμε ιστορίες για τους ανθρώπους που γνωρίσαμε και τις τοποθεσίες που επισκεφτήκαμε.
Τέλος, θα ανακοινωθούν πληροφορίες για τις επόμενες μπριγάδες. Στόχος μας είναι να είναι ακόμη πιο μαζικές οι επόμενες αποστολές από Ελλάδα και να δυναμώσει το κίνημα αλληλεγγύης απαιτώντας την άρση του εγκληματικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας.
Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024
Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βολιβία άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 40 νεκρούς
Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Άμυνας, Χουάν Κάρλος Καλβιμόντες, ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από τις βροχές μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες.
Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη Βολιβία έχουν αφήσει πίσω τους τουλάχιστον 40 νεκρούς και περίπου 10.000 οικογένειες που έχουν πληγεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το βολιβιανό υφυπουργείο Πολιτικής Άμυνας.
"Έχουμε 206 σπίτια που επλήγησαν, 456 σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς και 40 νεκρούς", δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Χουάν Κάρλος Καλβιμόντες, αναπληρωτής υπουργός πολιτικής προστασίας.
Μπροστά στη νέα αντικουβανική μανούβρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στην Κούβα από την Ευρώπη
Πηγή: Cubainformacion
Ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου του MESC
(Πανισπανικό Κίνημα Αλληλεγγύης με την Κούβα)
Στις 27 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από πρόταση του ευρωβουλευτή Javier Nart, πρόταση των δεξιών και ακροδεξιών ομάδων, συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων PP, Vox και Cs, με στόχο την καταδίκη της Κούβας για την υποτιθέμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Δηλητηριάστηκε ο Πάμπλο Νερούδα; Ανοίγει ξανά ο φάκελος
Πηγή: ΕΦΣΥΝ (efsyn.gr)
Ιστορικές στιγμές στο Εφετείο του Σαντιάγο μετά την ανακοίνωση επανέναρξης έρευνας για τα αίτια θανάτου του βραβευμένου με Νόμπελ Χιλιανού ποιητή.
Ειδικοί θα επιχειρήσουν να διαλευκάνουν εάν ο βραβευμένος με Νόμπελ ποιητής πέθανε από καρκίνο, όπως είναι η επίσημη αιτία, ή δηλητηριάστηκε από το καθεστώς Πινοτσέτ. Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν σήμερα στο Εφετείο του Σαντιάγο, όπου διατάχθηκε το άνοιγμα του φακέλου «προκειμένου να γίνουν σωστά οι διαδικασίες» που ζητούσαν οι ενάγοντες και οι οποίες «θα μπορούσαν να ρίξουν φως στα γεγονότα», όπως αναφέρεται στην απόφασή του.
Η Κούβα τιμά τον Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες
Πηγή: Radio Reloj
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, αναφέρθηκε σήμερα στη μνήμη του Κάρλος Μανουέλ ντε Σέσπεδες , του Πατέρα της Πατρίδας, στην 150ή επέτειο του θανάτου του.
Ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, από τον λογαριασμό του στο Χ, αναφέρθηκε στον ήρωα γράφοντας ότι οι Κουβανοί υπολόγιζαν στην πλήρη αυτοθυσία του όταν ανέλαβε την προεδρία το 1869.
Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
Καταγγέλλεται νέο δίκτυο παρεμβάσεων κατά της Κούβας
Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC
Jorge Ernesto Angulo Leiva
Το Κουβανοαμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα διοργανώνει μαθήματα για την προετοιμασία Κουβανών αντεπαναστατών σε διάφορες χώρες της αμερικανικής ηπείρου.
Ο Πρόεδρος του Μεξικού επικρίνει YouTube για λογοκρισία
Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)
Το YouTube είχε μια "αλαζονική και αυταρχική στάση", δήλωσε ο Λόπες Ομπραδόρ σε ένα μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X.
Ο πρόεδρος του Μεξικού, Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, άσκησε κριτική την πλατφόρμα YouTube για τη λογοκρισία μιας συνέντευξής του, μια στάση την οποία χαρακτήρισε "αλαζονική και αυταρχική".
Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024
Διακήρυξη αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνηςτης της 2ης Διεθνούς Συνάντησης Θεωρητικών Εκδόσεων Αριστερών Κομμάτων και Κινημάτων
Πηγή: Partido Comunista de Cuba (pcc.cu)
Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση στην παλαιστινιακή υπόθεση, την υποστήριξη του νόμιμου δικαιώματος του παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και τη δημιουργία ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους.
Eδώ και περισσότερο από τέσσερις μήνες χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώνονται καθημερινά στη Λωρίδα της Γάζας, το 70% των οποίων είναι παιδιά και γυναίκες, ως αποτέλεσμα των αδιάκριτων βομβαρδισμών του Ισραήλ.
Συνάντηση Μπλίνκεν-Μιλέι στο Μπουένος Άιρες
Πηγή: Κοσμοδρόμιο (kosmodromio.gr)
Ο Μπλίνκεν είπε ότι η Ουάσινγκτον βλέπει «εξαιρετικές» ευκαιρίες επενδύσεων στην Αργεντινή και θέλει οι αμερικανικές επιχειρήσεις να παραμείνουν εταίροι από επιλογή.
Συνάντηση με τον 53χρονο Πρόεδρο της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι στο Μπουένος Άιρες είχε απόψε ο 61χρονος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν.
Ερωτηθείς στην αρχή της συνάντησής του στο Προεδρικό Μέγαρο Casa Rosada ποιο είναι το μήνυμά του προς τις ΗΠΑ, ο Μιλέι απάντησε ότι «η Αργεντινή αποφάσισε να επιστρέψει στο πλευρό της Δύσης, στο πλευρό της προόδου, της Δημοκρατίας και πάνω απ’ όλα της ελευθερίας».
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024
Πώς η υπεράσπιση του Τζούλιαν Ασάνζ θα προσπαθήσει να αποτρέψει την έκδοσή του;
Από το 2019, ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκεται υπό κράτηση από τις βρετανικές αρχές και σήμερα θα συνεχιστεί η προσπάθεια των δικηγόρων του στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου να αποτρέψουν την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια (Atom)











