Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Στη Νικαράγουα η 23η συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο


Πολιτικές οργανώσεις και κοινωνικά κινήματα της αριστεράς από 33 χώρες δίνουν ραντεβού στη Μανάγκουα, πρωτεύουσα της Νικαράγουα, από τις 15 μέχρι τις 19 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί η 23η Συνάντηση του Φόρουμ του Σάο Πάολο κατά την οποία θα αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις για την κρίση του καπιταλισμού και τις επιπτώσεις του στην πολιτική και την κοινωνία, όπως μετέδωσε το Telesur.  

Η συνάντηση αυτών των οργανώσεων πραγματοποιείται από το 1990 με στόχο να συζητήσουν προς όφελος των λαών και με αυτήν την ευκαιρία θα συζητήσουν θέματα όπως η διαφθορά, η αποδιάρθρωση των κρατικών δομών και η λειτουργία της οικονομίας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων. 


Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Η Βολιβία και η Λατινική Αμερική πρέπει να αποτελέσουν ένα πρότυπο για τον κόσμο


Λα Πας, Βολιβία – Ο Πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες δήλωσε ότι το όνειρό του είναι η Βολιβία και η Λατινική Αμερική να αποτελέσει ένα πρότυπο για τον κόσμο για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και την μετατροπή της σε περιοχή ειρήνης.

Η εφημερίδα της Αργεντινής Página 12 δημοσίευσε μια συνέντευξη του Μοράλες, στην οποία είπε ότι οι προκλήσεις του για την Βολιβία τα επόμενα χρόνια είναι η εξάλειψη της ακραίας φτώχειας και η παροχή βασικών υπηρεσιών στο 100% και έτσι να γίνει ένα πρότυπο για τον κόσμο.

Ανέφερε ότι η επιθυμία του είναι η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική να αποτελέσουν ένα πρότυπο για τις άλλες ηπείρους, ένα πρότυπο βασισμένο στην ειρήνη, “αλλά με κοινωνική δικαιοσύνη, μια ειρήνη με αξιοπρέπεια και ίσα δικαιώματα”.

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Περισσότερες από 300 δολοφονίες την προηγούμενη βδομάδα στο Μεξικό

Πηγή: Cubadebate

Περισσότεροι από 300 θάνατοι καταγράφηκαν την προηγούμενη βδομάδα σε διάφορες πολιτείες του Μεξικού, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα οι περισσότερες πράξεις βίας καταγράφηκαν στις πολιτείες της Πόλης του Μεξικού, Γκερέρο, Σιναλόα, Βερακρούς και Μιτσοακάν, περιοχές όπου συμμορίες οργανωμένου εγκλήματος βρίσκονται σε διένεξη για τις διαδρομές ελέγχου της διακίνησης ναρκωτικών κα διαπράτουν διάφορα εγκλήματα όπως επιθέσεις και εκβιασμούς.



Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Oι Πρόεδροι Μαδούρο και Πούτιν επανεξέτασαν την διμερή ατζέντα σε τηλεφωνική συνομιλία

Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας Υπουργείο Λαϊκής Εξουσίας για τις Εξωτερικές Σχέσεις

Ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο Μόρος, και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, πραγματοποίησαν σήμερα τη τακτική τους τηλεφωνική συνομιλία προκειμένου να συντηρήσουν τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο κυβερνήσεων. Η συζήτηση αφορούσε διάφορα διμερή θέματα με ιδιαίτερη έμφαση στη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας, της ενέργειας, της γεωργίας, της επιστήμης και τεχνολογίας, και του πολιτισμού. 

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη γενναιότητα και την ηρεμία με την οποία ο Προέδρος Νικολάς Μαδούρο μαζί με τον βενεζουελάνικο λαό οδήγησαν ;το βενεζουελάνικο έθνος στο δρόμο της ειρήνης.


Δολοφονήθηκε υποψήφιος της Συντακτικής Συνέλευσης της Βενεζουέλας

Πηγή: Telesurtv.net

Ο υποψήφιος της Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας (ANC), Χοσέ Λουίς Ρίβας Αρανγκούρεν, δολοφονήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, αφού δέχθηκε πολλές σφαίρες κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκδήλωσης στην πολιτεία Αράγουα.

Διάφοροι άλλοι υποψήφιοι ήταν παρόντες στο γεγονός, που συνέβη στη οδό 23 Γενάρη του δήμου Ζιραρντό. Τη στιγμή που ο Ρίβας Αρανγκούρεν ετοιμαζόταν να εκφωνήσει λόγο, κάποιος από το ακροατήριο τον πυροβόλησε, και στη συνέχεια διέφυγε.

 

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πατριωτικό Φόρουμ στην Αργεντινή για την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ του παράνομου ΧΡΕΟΥΣ


Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο θέατρο Eva Perón, ιδρύθηκε στην Αργεντινή το Πατριωτικό Φόρουμ για την ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ του παράνομου χρέους, συμπεριλαμβανομένου και του πρόσφατου ομολόγου διάρκειας 100 ετών της κυβέρνησης του Μαουρίσιο Μάκρι.

Το πάνελ της συνάντησης αποτελείτο από τους Ρομπέρτο Περδία (Συντονίστρια του “Αντίσταση και Αγώνας”), Εστέμπαν “Γκρίνκο” Κάστρο (TCPA), Εδουάρδο Λουσίτα (Οικονομολόγοι της Αριστεράς) , Μπελέν Ρόσας (Σιμόν Μπολίβαρ).



Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Βουλευτής της αντιπολίτευσης παρουσιάζει στο Μαιάμι τα 5 σχέδια για την αποσταθεροποίηση της Βενεζουέλας


O Χουάν Ρεκένσες, βουλευτής της αντιπολίτευσης, παρουσιάσει στην εφημερίδα El Nuevo Herald στο Μαΐάμι των ΗΠΑ, τα επόμενα βήματα για την αποσταθεροποίηση της χώρας, εν όψει των εκλογών για την Συντακτική Εθνοσυνέλευση στη Βενεζουέλα.



1. Για τα τρόφιμα
Από το 2014 η έλλειψη βασικών τροφίμων στη Βενεζουέλα, είναι ένα από τα στοιχεία που η κυβέρνηση έχει καταγγείλει ως μέρος του οικονομικού πολέμου. Ο βουλευτής εξηγεί ότι θα εντείνουν τις προσπάθειες για την δημιουργία πρόσθετων δυσκολιών στην προμήθεια τροφίμων από τον πληθυσμό. 

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

O πρώην πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο ανέλαβε την προεδρία του Κονγκρέσου της χώρας του


O πρώην πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο του Μετώπου “Guasú”, ανέλαβε σήμερα επίσημα την προεδρία του Κογκρέσου της χώρας του. 
   Ο Λούγο αντικατέστησε τον Ρομπέρτο Ασεβέτο του κόμματος “Liberal”, ο οποίος δεν παραβρέθηκε στην τελετή ανάληψης των καθηκόντων του νέου προέδρου. 
   Ο Λούγο  θα προεδρεύει με αντιπροέδρους τους γερουσιαστές Χόρχε Οβιέδο Μάτος, του συντηρητικού σχηματισμού Unace (α αντιπρόεδρο) και τον Μπλάς Γιάνο (β αντιπρόεδρο) του κόμματος “Liberal”.