Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Γκουστάβο Πέτρο δήλωσε ότι η DEA τον ειδοποίησε για σχέδιο δολοφονίας του με φορτηγό φορτωμένο με δυναμίτη


Πηγή: venezuela-news.com

Ο Γκουστάβο Πέτρο διαβεβαίωσε ότι η βορειοαμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA)  τον ειδοποίησε, μέσω του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Μπογκοτά, για σχέδιο δολοφονίας του με επίθεση με φορτηγό φορτωμένο με δυναμίτη.

«Η πληροφορία ήρθε από εκεί, μέσω της DEA μέσω του πρέσβη»
, προειδοποίησε ο Πετρο, ο οποίος επέμεινε ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που “βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη”. Αυτό είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση για τις Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις, την Ειρήνη και την Ενότητα, στην οποία εξήγησε επίσης τρεις άλλες εκδοχές ενός πιθανού σχεδίου δολοφονίας του.

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Αποκαλύφθηκε στη Βενεζουέλα Τρομοκρατικό Σχέδιο με επικεφαλής εν ενεργεία στρατιωτικό των ΗΠΑ

Πηγή:  Cuatro F
ΕΚΘΕΣΗ
Περισσότερα από 400 τουφέκια διαφόρων τύπων, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν για την πραγματοποίηση τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα, κατασχέθηκαν από τις Υπηρεσίες Κρατικής Ασφάλειας, ενημέρωσε ο Ντιοσντάδο Καμπέγιο, Αντιπρόεδρος για την Πολιτική, την Ασφάλεια των Πολιτών και την Ειρήνη.

«Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων που συνελήφθησαν στη Βενεζουέλα και ανήκουν σε αυτό το δίκτυο. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι άτομα στα σπίτια των οποίων βρέθηκαν 10 έως 12 τουφέκια που θα χρησιμοποιούνταν σε αυτά τα σχέδια κατά της σταθερότητας της χώρας»
, είπε, ενώ τόνισε ότι το οπλοστάσιο αυτό εντοπίστηκε χάρη στις εργασίες των μυστικών υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Μεγάλη κινητοποίηση υποστήριξης της προέδρου Σιομάρα Κάστρο στην Ονδούρα ενάντια στις πραξικοπηματικές ενέργειες ~ (+video/fotos)

Πηγή: venezuela-news.com

Mεγάλο συλλαλητήριο πραγματοποιείται στην Ονδούρα από κοινωνικά και πολιτικά κινήματα που υποστηρίζουν την πρόεδρο  Σιομάρα Κάστρο καταδίκης των πραξικοπηματικών ενεργειών που έθεσε σε κίνηση η  Λάουρα Ντόγκου, πρέσβειρα των ΗΠΑ στην κεντροαμερικανική χώρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας, Χεράρδο Τόρες, στο teleSur, μίλησε για την αυξανόμενη πίεση που ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ στην κυβέρνηση της Σιομάρα Κάτρο, καθώς και για τις αποφάσεις που έλαβε πρόσφατα η χώρα για να αντιδράσει.

«Έχουμε δει μια ολόκληρη σειρά από ενέργειες πίεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες που κλιμακώνονται ενάντια στις αποφάσεις του προέδρου Σιομάρα Κάατρο», ανέφερε ο αξιωματούχος.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

35 πρώην πρόεδροι με επιστολή τους στον πρόεδρο των ΗΠΑ ζητούν να αφαιρεθεί η Κούβα από τον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία

Πηγή: cubaminrex.cu

Ο πρώην πρόεδρος της Κολομβίας  Eρνέστο Σαμπέρ  δημοσίευσε μια επιστολή που υπογράφει ο ίδιος και άλλοι 34 πρώην πρόεδροι από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία. 

Στην επιστολή, οι πρώην ηγέτες ζητούν από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αφαιρέσει την Κούβα από τον κατάλογο πριν από το τέλος της θητείας του και του ζητούν να εισακούσει αυτή την ανθρωπιστική έκκληση για να ανακουφίσει την κατάσταση εκατομμυρίων αθώων ανθρώπων. 
 «Καμία χώρα δεν θα πρέπει να διακυβεύσει τη σοβαρότητα του αγώνα κατά της μάστιγας της τρομοκρατίας για πολιτικούς σκοπούς», καταλήγει το έγγραφο.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Cubainformación:Το Σύνδρομο της Αβάνας και οι δραματικές συνέπειες ενός κρατικού ψεύδους - (video 65 / ελληνικοί υπότιτλοι )

Πηγή:Cubainformacion - Artículo: Síndrome de La Habana: las dramáticas consecuencias de una mentira de estado (+Ελληνικά)

José Manzaneda, συντονιστής του Cubainformación, Eλληνικοί υπότιτλοι: La Red Solid@ria Griega- Θυμάστε το λεγόμενο «σύνδρομο της Αβάνας»; Μια υποτιθέμενη εγκεφαλική πάθηση ή ασθένεια του διπλωματικού προσωπικού των ΗΠΑ στην Κούβα, που οφείλεται σε μυστηριώδεις επιθέσεις από ένα άγνωστο εχθρικό ακουστικό όπλο (1).

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Μπέρνι Σάντερς: Πρέπει να βάλουμε τέλος στους μισθούς πείνας στις ΗΠΑ

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ουάσινγκτον, 3 Σεπτεμβρίου (Prensa Latina) Πρέπει να τερματίσουμε τους μισθούς πείνας στις Ηνωμένες Πολιτείες και να επιτύχουμε μισθούς διαβίωσης, έγραψε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς σε άρθρο που αναπαράγεται σήμερα στα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης.

Παρά τις τεράστιες αυξήσεις της παραγωγικότητας, οι πραγματικοί μισθοί που υπολογίζονται από τον πληθωρισμό για τον μέσο εργαζόμενο είναι σήμερα χαμηλότεροι από ό,τι ήταν πριν από 50 και πλέον χρόνια, με το 60% των Αμερικανών να ζει "μεροδούλι μεροφάι" , προειδοποίησε ο Σάντερς στο κείμενο που δημοσιεύτηκε στο
Common Dreams.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

Ο σοσιαλιστικός Τύπος σε μετασχηματισμό, Σεμινάριο Βιετνάμ-Κούβας

Πηγή:  acn.cu

Το Σεμινάριο Βιετνάμ-Κούβας: Ο σοσιαλιστικός Τύπος σε μετασχηματισμό θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της Ένωσης Κουβανών Δημοσιογράφων (UPEC), στην κουβανική πρωτεύουσα.

 Με θέμα "Επαναστατικός Τύπος στην ψηφιακή εποχή: Πρακτικές και εμπειρίες της Κούβας και του Βιετνάμ", η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 09:00 π.μ. με παρουσιάσεις από επαγγελματίες και από τις δύο χώρες, ενημέρωσε η προεδρία της UPEC σε επίσημο ανακοινωθέν.

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Η αστυνομία του Σάο Πάολο εισέβαλε βίαια στον καταυλισμό του MST στη Βραζιλία

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Η στρατιωτική αστυνομία του Σάο Πάολο πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό Marielle Vive, που ανήκει στο Κίνημα ακτημόνων εργατών (MST) στο Bάλινθος, κατά την οποία τραυματίστηκαν αρκετά άτομα.

Ενώ η κοινότητα βοηθούσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία να σβήσει μια πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή, η αστυνομία εισέβαλε βίαια στον χώρο. Ο  Γκέρσον Ολιβέιρα, από την πολιτειακή ηγεσία του MST, δήλωσε ότι η φωτιά ξέσπασε πίσω από τον καταυλισμό και εξαπλώθηκε γρήγορα και κινδύνευε να φτάσει στις καλύβες των οικογενειών που είχαν κατασκηνώσει.

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

Σε σοβαρή κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου πρώην αντιπροέδρου του Εκουαδόρ Χόρχε Γκλας

 Δήλωση της Αμερικανικής Ένωσης Νομικών (AAJσχετικά με τη σοβαρή  κατάσταση της υγείας του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας

Η Αμερικανική Ένωση Νομικών (AAJ) επαναλαμβάνει την αντίθεσή της στην απόφαση του Ειδικού Τμήματος Φορολογικών Διαφορών του Εθνικού Δικαστηρίου της Δημοκρατίας του Εκουαδόρ, το οποίο απέρριψε την αίτηση habeas corpus που υποβλήθηκε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πρώην αντιπροέδρου Χόρχε Γκλας  ο οποίος απήχθη στις 5 Απριλίου του περασμένου έτους από τις δυνάμεις ασφαλείας του Εκουαδόρ, με εντολή του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα ενώ βρισκόταν σε διπλωματικό άσυλο στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο.

Τα γεγονότα αυτά συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ιδίως του απαραβίαστου και της υποχρέωσης προστασίας των διπλωματικών αποστολών και των υπαλλήλων. 

Υπόθεση Λούλα και Έλον Μασκ: Γιατί πρέπει να γίνονται σεβαστοί οι κανόνες της Βραζιλίας και όχι της Βενεζουέλας;

Πηγή:  venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα δήλωσε πριν από αρκετές ημέρες ότι ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ πρέπει να σεβαστεί τις αποφάσεις του Ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου (STF), εν μέσω μιας συνεχιζόμενης διαμάχης που άφησε τη Βραζιλία χωρίς το κοινωνικό δίκτυο X.

«Κάθε πολίτης, από οπουδήποτε στον κόσμο, έχει μία επένδυση στη Βραζιλία υπόκειται στο Σύνταγμα της Βραζιλίας και στους νόμους της Βραζιλίας. Επομένως, εάν το Ανώτατο Δικαστήριο έχει λάβει απόφαση να συμμορφωθούν αυτοί οι πολίτες με ορισμένα πράγματα, πρέπει να   συμμορφωθούν ή να ακολουθήσουν άλλη πορεία».
, δήλωσε ο Λούλα ντα Σίλβα.

Ντανιέλ Ορτέγκα: Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε είναι να εγγυηθούμε την ειρήνη

Πηγή:Diario Co Latino

Ο πρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα διαβεβαίωσε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι της Νικαράγουας είναι να συνεχίσουν να εγγυώνται την ειρήνη σε αυτό το κράτος της Κεντρικής Αμερικής.

Στην τελετή λήξης της 45ης επετείου της συγκρότησης του στρατού της Νικαράγουας χθες το βράδυ, ο πρόεδρος δήλωσε ότι η ειρήνη είναι η βάση για την ανάπτυξη και τη βελτίωση σε όλους τους τομείς.

«Και για να γίνει επιτέλους η Νικαράγουα μια χώρα με μεγαλύτερη οικονομική δύναμη, με μεγαλύτερη δύναμη στους ένοπλους και υπηρεσιακούς θεσμούς της (...) ώστε ο λαός να μπορέσει να βγει από τη φτώχεια και να έχει μια αξιοπρεπή ζωή», είπε.

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Οι ΗΠΑ έκλεψαν ένα ακόμα αεροπλάνο της κυβέρνησης της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

Οι Bορειοαμερικανικές αρχές κατέσχεσαν ένα κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας στη Δομινικανή Δημοκρατία, ισχυριζόμενες ότι η απόκτηση του αεροσκάφους παραβιάζει τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που έχουν επιβάλει κατά του Μπολιβαριανού έθνους.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το επίσημο κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας φέρεται να έχει πετάξει στη Φλόριντα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με δηλώσεις δύο Αμερικανών αξιωματούχων, των οποίων οι ταυτότητες δεν έχουν αποκαλυφθεί. Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Η Βενεζουέλα καταγράφει δεκατρία τρίμηνα συνεχούς οικονομικής ανάπτυξης

Πηγή | Cuatro F

Η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας ανέφερε ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Βενεζουέλας αυξήθηκε κατά 8,78% το δεύτερο τρίμηνο του 2024, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Οι μονομερείς κυρώσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν αρνητικά την οικονομία. Παρά τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για τον μετριασμό αυτών των επιπτώσεων, οι περιορισμοί εξακολουθούν να επηρεάζουν όλους τους οικονομικούς τομείς.

Η Ονδούρα αντιδρά στις παρεμβατικές δηλώσεις του πρέσβη των ΗΠΑ και καταγγέλει απόπειρα πραξικοπήματος

Πηγή:  Resumen Latinoamericano

Η πρόεδρος Σιομάρα Κάστρο θεώρησε «απαράδεκτες» τις απόπειρες παρεμβατισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και διέταξε να  διακοπεί η συνθήκη  έκδοσης με τις ΗΠΑ.

Η πρόεδρος της Ονδούρας, Σιομάρα Κάστρο, διέταξε την Τετάρτη τη διακοπή της συνθήκης έκδοσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αντίποινα για τις δηλώσεις της πρέσβειρας των ΗΠΑ, Λάουρα Ντόγκου, στις οποίες επέκρινε τις σχέσεις της κυβέρνησης της Ονδούρας με το καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Eπίθεση στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτροδότησης της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

NΙκολάς Μαδούρο: «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι από ό,τι το 2019» 

 «Η  καθοδηγούμενη και χρηματοδοτούμενη  από τις ΗΠΑ συνωμοσία απέτυχε»

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, υπογράμμισε τη δύναμη του λαού της Βενεζουέλας απέναντι στη νέα επίθεση στο Σύστημα Ηλεκτροδότησης της χώρας,  που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και επανέλαβε ότι «είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι απ' ό,τι το 2019».

Ο επικεφαλής του κράτους επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες της Βενεζουέλας έμαθαν από τις επιθέσεις και σήμερα γνωρίζουν πώς να αμύνονται.