Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Το Ιράν απαντά στην απειλή του Ισραήλ για τη Μέση Ανατολή

Πηγή:
Granma - Órgano oficial del PCC

Autor:  

Το 80% των ιρανικών πυραύλων έπληξαν  στόχους στο Ισραήλ,  τη χώρα  που έχει προκαλέσει πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Το Ιράν εγκατέλειψε αυτή την Τρίτη την ειρηνική του στάση απέναντι στην ισραηλινή τρομοκρατία στην Παλαιστίνη και τον Λίβανο.

Με μια σαφή απάντηση στις δολοφονίες του ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της λιβανέζικης σιιτικής Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα και του ιρανικού στρατιωτικού συμβούλου στο Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν, το ισλαμικό έθνος έριξε περισσότερους από 200 πυραύλους στα αεροδρόμια Χατσερί και Ναμπατίν του Ισραήλ, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έπληξε επίσης το Τελ Αβίβ και τις περιοχές Σαρόν και Νεγκέβ.

Το Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν (IRGC) χρησιμοποίησε για πρώτη φορά υπερηχητικούς πυραύλους, το 80% των οποίων έπληξε τους στόχους του στο Ισραήλ, αποφεύγοντας το εθνικό σύστημα αεράμυνας, αν και δεν λένε κάτι τέτοιο. οι εκπρόσωποι της εβραικής χώρας.

Τα  ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δημοσιεύουν επανειλημμένα τα λόγια του αιμοσταγούς πρωθυπουργού της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επιμένει ότι η ενέργεια αποτράπηκε από το προηγμένο σύστημα αεράμυνας του, μετά την οποία δήλωσε στο πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο: «Το Ιράν έκανε ένα μεγάλο λάθος απόψε και θα το πληρώσει. Θα τηρήσουμε τον κανόνα που έχουμε καθιερώσει: όποιος μας επιτίθεται, θα δέχεται επίθεση».

Η σαφής προειδοποίηση για γενικευμένο πόλεμο ήρθε, και από την Ουάσιγκτον, αντί μιάς  προειδοποίησης να σταματήσει η σύγκρουση, ο ίδιος ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε τις στρατιωτικές του δυνάμεις να προτρέξουν σε  υποστήριξη του Ισραηλινού υφισταμένου του και να δράσουν στρατιωτικά για να καταρρίψουν τους πυραύλους του περσικού έθνους.

Σε απάντηση, η Τεχεράνη έστειλε άλλο ένα μήνυμα: «Σε περίπτωση άμεσης παρέμβασης από τις χώρες που υποστηρίζουν το [ισραηλινό] καθεστώς, τα κέντρα και τα συμφέροντά τους στην περιοχή θα αντιμετωπίσουν επίσης μια ισχυρή επίθεση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν», αποκάλυψαν στρατιωτικές πηγές του Ιράν.

Πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Αυτό θα μπορούσε να απαντηθεί από τον ίδιο τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο οποίος απηύθυνε ο ίδιος μια συλλογική απειλή στα Ηνωμένα Έθνη, όταν υποστήριξε ότι «Δεν υπάρχει μέρος στο Ιράν ή στη Μέση Ανατολή που δεν θα φτάσει το μακρύ χέρι του Ισραήλ».

Με τα χέρια του λερωμένα με αίμα, αισθάνθηκε θριαμβευτής και προκάλεσε την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, απειλώντας με βομβαρδισμούς και αποδεικνύοντας πόσο λίγο νοιάζεται για τη διεθνή κοινή γνώμη, αρκεί να έχει τη στρατιωτική, διπλωματική και οικονομική υποστήριξη της  κυβέρνησης των ΗΠΑ.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, μετά από δέκα χρόνια προετοιμασίας των μυστικών υπηρεσιών, με διατριτικές βόμβες υπόγειων εγκαταστάσεων (bunker buster), που ρίχτηκαν από ισραηλινά πολεμικά αεροπλάνα στο κέντρο της λιβανέζικης πρωτεύουσας Βηρυτού,  αφαιρέσαν τη ζωή του κορυφαίου ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα.

Για να φτάσει στη υπόγεια θέση της ανώτατης ηγεσίας αυτής της  λιβανέζικης αντιστασιακής δομής, το Ισραήλ βασίστηκε σε πληροφορίες από τις υπηρεσίες πληροφοριών του, οι οποίες επέτρεψαν στον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου, τον υπουργό Άμυνας και τον πρωθυπουργό να αποφασίσουν την περασμένη εβδομάδα ότι ήθελαν να δολοφονήσουν τον Νασράλα . Η Μοσάντ (ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών) θα τους έδινε τον χρόνο και τον τόπο της επίθεσης.
Ωστόσο, το έγκλημα κατά του ηγέτη της Χεζμπολάχ φέρει επίσης την ετικέτα "Made in USA", καθώς χρησιμοποιήθηκαν 85 βορειοαμερικανικής κατασκευής βόμβες GBU-31 bunker buster, ικανές να διαπεράσουν αρκετούς ορόφους σκυροδέματος.

Δεν αποτελεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μόλις άκουσε την είδηση, δήλωσε: «ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα είναι μια πράξη δικαιοσύνης». Παρόμοια εκτίμηση έκανε και η υποψήφια για την προεδρία των Δημοκρατικών  Καμάλα Χάρις.

Εν τω μεταξύ, το σιωνιστικό κράτος συνεχίζει να επιτίθεται στο Λίβανο, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι αναφέρεται να έχουν εκτοπιστεί, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί εγκληματικές επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού πληθυσμού στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, στις οποίες έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 41.000 Παλαιστίνιοι.

   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram  

 👉 https://t.me/prensarebeldegr