Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Ο λαός της Βενεζουέλας θα νικήσει τον φασισμό

Πηγή: Resumen Latinoamericano

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), Ντιοσντάδο Καμπέγιο Ροντόν, τόνισε ότι ο λαός της Βενεζουέλας θα νικήσει τον φασισμό που προωθεί η βορειοαμερικανική αυτοκρατορία.

«Είμαστε άνδρες και γυναίκες και είμαστε στρατιώτες της Παλαιστίνης, είμαστε στρατιώτες της ειρήνης»
, είπε κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/9)  για τον εορτασμό των δύο μηνών από τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου.

Ο ηγέτης του κόκκινου λάβαρου αναγνώρισε τη γενναιότητα του παλαιστινιακού λαού και ύψωσε τη φωνή του κατά του πολέμου στη Μέση Ανατολή. «Απορρίπτουμε τη γενοκτονία του ισραηλινού σιωνισμού κατά του λαού της Παλαιστίνης και απορρίπτουμε επίσης τις τρομοκρατικές επιθέσεις που κατευθύνονται από το Ισραήλ κατά του Λιβάνου. Διαδηλώνουμε για να απορρίψουμε τη βία», δήλωσε.

Ανέφερε ότι κατά τη γνώμη του τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) είναι ένα «μη λειτουργικό» όργανο που ενεργεί μόνο υπό τις εντολές των ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Χόρχε Ροντρίγκεζ, ο οποίος ήταν επίσης παρών στην εκδήλωση, δήλωσε σε συνέντευξή του στο VTV: «Η Βενεζουέλα υψώνει τη φωνή της και ο λαός βρίσκεται στους δρόμους για να υπερασπιστεί την ειρήνη της χώρας».

Πρόσθεσε ότι η κινητοποίηση που λαμβάνει χώρα σε διάφορες πολιτείες της χώρας αποτελεί ένδειξη ότι η πλειοψηφία ποντάρει στην ειρήνη και επικυρώνει τη νίκη του Μαδούρο. «Έχουμε επουλώσει τις πληγές, νικήσαμε τον αποκλεισμό και προχωράμε προς την πραγματική δημοκρατία».

   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στοTelegram  

👉 https://t.me/prensarebeldegr