Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η Κολομβία προειδοποιεί Βενεζουέλα και Μεξικό για το ισραηλινό λογισμικό «Pegasus»

Πηγή: Correo del Orinoco

Ο γερουσιαστής Αντόνιο Κορέα, πρόεδρος της Νομικής Επιτροπής για την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων πληροφοριών και αντικατασκοπείας του Κογκρέσου, ανέφερε ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό  Pegasus  που αγοράστηκε για 11 εκατομμύρια δολάρια από την κυβέρνηση του Ιβάν Ντούκε στο Ισραήλ, αποσκοπεί στην αποσταθεροποίηση προοδευτικών κυβερνήσεων όπως η Βενεζουέλα και το Μεξικό.

«Το 
Pegasus  επιδιώκει να αποσταθεροποιήσει τις προοδευτικές κυβερνήσεις υποκλέπτοντας τις επικοινωνίες των κυβερνήσεων του Γκουστάβο Πέτρο και του Νικολάς Μαδούρο», δήλωσε.

Ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο, υποστηριζόμενος από έκθεση της UIAF   , επισήμανε την απόκτηση αυτού του ισχυρού κατασκοπευτικού λογισμικού ως σοβαρή παραβίαση της ιδιωτικής ζωής των πολιτών. Ως αποτέλεσμα, η κολομβιανή δικαιοσύνη έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί αν διαπράχθηκαν εγκλήματα σε αυτή την υποτιθέμενη επιχείρηση κατασκοπείας.

«Το Κολομβιανό Κογκρέσο έχει την ευθύνη και ό,τι είναι μέσα στο συνταγματικό και νομικό πλαίσιο θα το κάνουμε. Είναι ο πρόεδρός μας, είναι η δημοκρατία μας και είναι η σταθερότητα ενός λαού που αποφάσισε με πλειοψηφία και συνοδεύει τον πρόεδρο Πέτρο», δήλωσε ο Κορέα.

Συνέδριο Ασφάλειας

Ο γερουσιαστής Κορέα  υπογράμμισε τη σημασία του να ενωθούν οι χώρες που έχουν πέσει θύματα του Pegasus  για να αντιμετωπίσουν από κοινού αυτή την απειλή.

«Ελπίζουμε ότι από αυτή την Τετάρτη σε οκτώ ημέρες θα είμαστε στη νέα συζήτηση με ερωτηματολόγια, αλλά είναι πολύ σημαντικό οι χώρες που έχουν πέσει θύματα αυτού του κατασκοπευτικού λογισμικού να έχουν μια επείγουσα συνάντηση. Αυτό μπορεί να επηρεάσει άμεσα την εθνική ασφάλεια», δήλωσε.

Πού είναι ο Πήγασος;

Ο Κορέα  κατήγγειλε επίσης τις προσπάθειες απόκρυψης των ιχνών του Pegasus και διαβεβαίωσε ότι είναι θεμελιώδες να διευκρινιστεί η οικονομική συναλλαγή που οδήγησε στην αγορά του λογισμικού στο Ισραήλ.

«Υπάρχει μια μεγάλη δύναμη εδώ που προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη του Pegasus, που επιδιώκει να εξαφανίσει τα ίχνη και που επιδιώκει να αφαιρέσει τις ζωές όσων από εμάς έχουμε αποφασίσει να διεξάγουμε μια εξαντλητική εκστρατεία κατά αυτού του ζητήματος που παραβιάζει τα διεθνή και ανθρώπινα δικαιώματα, όπως η κατασκοπεία».

FyF/Globovisión με πληροφορίες από Agencias

 

    🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram