Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Η ισραηλινή επιθετικότητα στη Μέση Ανατολή πρέπει να σταματήσει ~ Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας

 Πηγή: cubaminrex.cu

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας παρατηρεί με μεγάλη ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, που υποκινούνται από την επιθετική πολιτική του κράτους του Ισραήλ, με τη στρατιωτική, υλικοτεχνική και πολιτική υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία οδήγησε σε μια επικίνδυνη κλιμάκωση, έθεσε περαιτέρω σε κίνδυνο την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια και προκάλεσε την αντίδραση του Ιράν.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την άγρια γενοκτονία της σιωνιστικής κυβέρνησης κατά του παλαιστινιακού λαού, και σε μια επίδειξη της απόλυτης περιφρόνησής της για τις αρχές που κατοχυρώνονται στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ, η ισραηλινή κυβέρνηση, αντί να αναζητήσει μια λύση με διαπραγματεύσεις που θα εγγυάται την κατάπαυση του πυρός, έχει ξεσπάσει και εντείνει την ανεύθυνη επιθετικότητά της κατά του Λιβάνου, της Συρίας και της Υεμένης. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Κούβας έχει προειδοποιήσει για τον κίνδυνο περαιτέρω κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή ως αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών και της επιθετικότητας και της ατιμωρησίας με την οποία ενεργεί το Ισραήλ.

Η Κούβα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της προς τα έθνη που δέχονται επιθέσεις από το Ισραήλ, καλεί για ειρήνη και διαπραγματεύσεις για άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω κλιμάκωση μιας σύγκρουσης που έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και έχει επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση σε ανησυχητικά επίπεδα στους πληθυσμούς της περιοχής.

Υπογραμμίζουμε την προσήλωσή μας στη δικαιοσύνη και το διεθνές δίκαιο. Επαναλαμβάνουμε ότι η ειρήνη στη Μέση Ανατολή θα είναι δυνατή μόνο μέσω μιας συνολικής, διαρκούς και δίκαιης λύσης στην ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα πριν από το 1967 σύνορα, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ομοίως, η ένταξη της Παλαιστίνης ως πλήρες μέλος του ΟΗΕ θα πρέπει να διασφαλιστεί χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση. 

Αβάνα, 01 Οκτωβρίου 2024.

(Cubaminrex)

   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram  👉 https://t.me/prensarebeldegr