Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Παρά τις απώλειες, η αντίσταση συνεχίζεται σε Λίβανο και Παλαιστίνη

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Ναΐμ Κασέμ επιβεβαίωσε σήμερα τη συνέχεια της Αντίστασης για την υπεράσπιση του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, παρά την απώλεια σπουδαίων ηγετών και τη σφαγή αμάχων.

Σε ομιλία του μετά τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις που δολοφόνησαν τον γενικό γραμματέα του κινήματος Χασάν Νασράλα και αρκετούς συντρόφους του, ο Κασέμ υποστήριξε την πορεία της Αντίστασης στους στόχους της και στο πεδίο του αγώνα.

Ο Νασράλα είναι αγαπητός από τις μάζες, από τους λάτρεις της ελευθερίας και της Παλαιστίνης και από όλους εκείνους που ελπίζουν να την απελευθερώσουν από το έκτρωμα των Σιωνιστών και να σπάσουν την εξουσία της ισραηλινοβορειοαμερικανικής αλαζονείας, είπε.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, το σύστημα ηγεσίας συνεχίζεται με την ακρίβεια που καθιέρωσε και όρισε ο Νασράλα, πέρα  από τα εναλλακτικά σχέδια.

Κατά την εμφάνισή του, τόνισε την υποστήριξη της Γάζας και την υπεράσπιση της Παλαιστίνης με τον ίδιο ρυθμό και στο πλαίσιο του σχεδίου μάχης και της ανάγκης στο πεδίο.

«Γνωρίζουμε ότι η μάχη θα είναι μακρά και είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε κάθε ενδεχόμενο και θα είμαστε νικητές», είπε.

Για τον αναπληρωτή ηγέτη του λιβανέζικου κινήματος, το Ισραήλ δεν θα μπορέσει να εξαλείψει τις στρατιωτικές δυνατότητες και οι δυνάμεις της Αντίστασης είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο αν ο εχθρός αποφασίσει να εισέλθει από το έδαφος.

Οι δυνατότητές μας είναι ισχυρές και μεγάλες και η ισραηλινή οντότητα χάνει την ψυχραιμία της εξαιτίας της αδυναμίας της να τις προσεγγίσει, τόνισε.

Στην πρώτη τοποθέτηση της ηγεσίας της Χειζμπολάχ μετά τη δολοφονία του ηγέτη της, ο Κασέμ σημείωσε ότι «αν το Ισραήλ πιστεύει ότι η αποφασιστικότητά του να είναι βίαιο θα του επιτρέψει να επιτύχει τον στόχο του, τότε πρόκειται για μια ψευδαίσθηση».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ επιτίθεται στη λιβανέζικη γη και στους αμάχους και διαπράττει σφαγές με την υποστήριξη των ΗΠΑ και με όλες τις δυνατότητές τους.

Ο Κασέμ  επανέλαβε ότι στη δομή της Χεζμπολάχ υπάρχουν «αναπληρωτές διοικητές και εφεδρικές εναλλακτικές λύσεις έτοιμες εάν ο διοικητής οποιοδήποτε επιπέδου τεθεί εκτός μάχης».

Επιβεβαίωσε την εκλογή του νέου γενικού γραμματέα το συντομότερο δυνατό σύμφωνα με τον εσωτερικά εγκεκριμένο μηχανισμό, προσθέτοντας: «Οι εκλογές στο κόμμα θα είναι εύκολες γιατί είναι ξεκάθαρες και είμαστε σαν μια καρδιά».

Με την ευκαιρία, ευχαρίστησε τους Λιβανέζους, την κυβέρνηση, τις πόλεις, τους δήμους, τα θρησκευτικά κέντρα, το Υπουργείο Υγείας και την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών «γιατί υπερασπίστηκαν τον σκοπό και θα φτάσουμε μαζί στο ικανοποιητικό αποτέλεσμα».

Απευθυνόμενος στον λαό, ζήτησε υπομονή, «έχουμε προετοιμάσει τις δυνάμεις με τις δυνατότητες που διαθέτουμε, βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα και η νίκη είναι δική μας».

   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στοTelegram  

👉 https://t.me/prensarebeldegr