Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Μόνο στη Κολομβία το Pegasus παρακολουθούσε 2.600 τηλέφωνα

Πηγή:  venezuela-news.com

Σε αποκλειστική συνέντευξη  στο   Venezuela News (VN), ο διευθυντής του περιοδικού Raya και του ερευνητικού σήματος του RTVC, Έντισον Μπολιάνος, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό Pegasus χρησιμοποιήθηκε στην Κολομβία για την παρακολούθηση μεγάλου  αριθμού τηλεφωνικών γραμμών. 

Ο ερευνητής δήλωσε ότι 2.600  τηλεφωνικά συστήματα απειλούνται με μόλυνση από τον τεχνολογικό ιό, προσθέτοντας ότι αυτός «αφήνει ίχνη» ανεξάρτητα από τη στιγμή που εισήχθη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι το γεγονός αυτό των «παγιδευμένων» συσκευών διερευνάται- είπε μάλιστα ότι τα άτομα που συμμετείχαν στην προεκλογική εκστρατεία του Κολομβιανού προέδρου, Γκουστάβο Πέτρο, αποτελούν μέρος της διαδικασίας έρευνας, προκειμένου να αποκλειστεί ότι εξακολουθούν να είναι θύματα του κακόβουλου συστήματος.

Ο Μπολιάνος ανέφερε επίσης την περίπτωση της πρώην υπαλλήλου του Γραφείου του Διαμεσολαβητή και υποψήφιας για τη θέση του Γενικού Ελεγκτή το 2023, Μαρία Φερνάντα Ράγκελ, η οποία είναι το πρώτο θύμα της χρήσης του κατασκοπευτικού λογισμικού Pegasus, καθώς το κινητό της τηλέφωνο παρακολουθήθηκε.

Κλοπή πληροφοριών κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του Γκουστάβο Πέτρο 

Ο διευθυντής του περιοδικού Raya εξέφρασε την άποψη ότι είναι πιθανό οι υπολογιστές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του Πέτρο να παρακολουθήθηκαν μέσω του Pegasus, λόγω της φύσης με την οποία αποσπάστηκαν εμπιστευτικές πληροφορίες.

Τόνισε ότι η υπόθεση αυτή βρίσκεται υπό διερεύνηση, καθώς είναι απίθανο η πρόσβαση σε ιδιωτικά δεδομένα να καταγράφηκε μέσω εξωτερικής πηγής ή η απόκτηση συνδέσμων για κλήσεις σε ιδιωτικές συναντήσεις.

Όσον αφορά την εφαρμογή του ιού στα τηλέφωνα διεθνών ηγετών, όπως στην περίπτωση της Βενεζουέλας, ο Έντισον Μπολανιος  δήλωσε ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο, καθώς διαβεβαίωσε ότι ο μηχανισμός αυτός «ξεπερνά τα σύνορα». Τέλος, ανέφερε λεπτομερώς ότι οι έρευνες είναι ανοικτές και ότι νέα στοιχεία θα γίνουν γνωστά την ερχόμενη Κυριακή.



   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram  👉 https://t.me/prensarebeldegr