Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η Χεζμπολάχ έπληξε το αρχηγείο της Mοσάντ με βαλλιστικό πύραυλο Qader1

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Το κίνημα αντίστασης του Λιβάνου εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο αυτή την Τετάρτη εναντίον κεντρικού γραφείου της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών (Μοσάντ) στα περίχωρα της πρωτεύουσας Τελ Αβίβ, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης στη Μέση Ανατολή λόγω της γενοκτονικής επιχείρησης του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων. έδαφος της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με τη Χεζμπολάχ, το αρχηγείο της Μοσάντ, που δέχτηκε επίθεση από τον βαλλιστικό πύραυλο Qader-1, είναι υπεύθυνο για επιθέσεις και δολοφονίες ηγετών του λιβανικού κινήματος. 

Στη δήλωση, η λιβανική αντίσταση αποδίδει επίσης σε αυτό το ισραηλινό κέντρο πληροφοριών τις εκρήξεις χιλιάδων τηλεειδοποιητών και συσκευών ραδιοεπικοινωνίας στα χέρια μελών της Χεζμπολάχ, που προκάλεσαν το θάνατο 37 ανθρώπων και τον τραυματισμό σχεδόν 3.000 στον Λίβανο.

Ώρες πριν από την επίθεση της αντίστασης του Λιβάνου, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στα νότια και ανατολικά της αραβικής χώρας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.


Ο λιβανέζικος τηλεοπτικός σταθμός Al Manar δήλωσε ότι η εκτόξευση της Χεζμπολάχ «εισήγαγε βαλλιστικούς πυραύλους στη μάχη».

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίστηκε ότι αναχαίτισε έναν πύραυλο επιφανείας-επιφανείας που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο εναντίον του κέντρου της χώρας, προκαλώντας συναγερμό στο Τελ Αβίβ και σε κοντινές πόλεις.



 Ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ απάντησε με την εκτόξευση ρουκετών εναντίον ισραηλινών θέσεων στα κοινά σύνορα.

 Το Ισραήλ ξαναχτυπά στο νότιο και ανατολικό Λίβανο

Λίγες ώρες πριν από την επίθεση της λιβανέζικης αντίστασης, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές κατά του νότιου και ανατολικού τμήματος της αραβικής χώρας για τρίτη συνεχόμενη ημέρα.

«Από τις 05.00, εχθρικά αεροσκάφη βομβαρδίζουν» διάφορες περιοχές στο νότιο Λίβανο, ανέφερε το επίσημο λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων (ANN), κάνοντας λόγο για θύματα αλλά χωρίς να διευκρινίζει πόσα.

 


 Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι «εχθρικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη» επιτέθηκαν στην περιοχή Μπααλμπέκ στην κοιλάδα Μπεκκά στον ανατολικό Λίβανο, γεγονός που επίσης άφησε θύματα.

Το συμμαχικό με το Ιράν κίνημα Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν σχεδόν καθημερινά πυρά από την έναρξη της γενοκτονικής επιχείρησης στη Λωρίδα της Γάζας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Ισραήλ εξαπέλυσε μια έντονη εκστρατεία βομβαρδισμών που άφησε πίσω της περισσότερους από 550 νεκρούς στον Λίβανο.

 

    🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram