Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Aυξάνονται oι πληρωμές σε εθνικά νομίσματα μεταξύ της Ρωσίας και των εταίρων της


Το ποσοστό των αμοιβαίων διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα στο εμπόριο της Ρωσίας με τους εταίρους της είναι περίπου 90%, δήλωσε σήμερα ο Ντμίτρι Μπιριτσέφσκι, επικεφαλής του Τμήματος Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο διπλωμάτης, σε άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το περιοδικό
Vida International, σημείωσε ότι η Ρωσία όχι μόνο έχει επιδείξει διαρθρωτική σταθερότητα και ευελιξία, αλλά έχει επίσης αρχίσει να αναπτύσσει ενεργά νέους εναλλακτικούς μηχανισμούς διεθνούς εμπορίου και οικονομικής συνεργασίας.

Ταυτόχρονα, ένα βασικό χαρακτηριστικό της οικονομικής διπλωματίας της Μόσχας είναι ότι δεν επιδιώκει μια φιλία που λειτουργεί εναντίον κάποιου, σε αντίθεση με τη Δύση, πρόσθεσε ο Μπιριτσέφσκι.

Η Ρωσία προσφέρει στους εταίρους της μια δημιουργική και εποικοδομητική ατζέντα, τόνισε, προσθέτοντας ότι επιδιώκει να οικοδομήσει μηχανισμούς συνεργασίας που λαμβάνουν υπόψη τα συμφέροντα των μερών στο μέγιστο δυνατό βαθμό και συμβάλλουν στην ενίσχυση της οικονομικής τους ανεξαρτησίας.

Οι προσπάθειές μας αποδίδουν ήδη πρακτικά αποτελέσματα: το ποσοστό των αμοιβαίων διακανονισμών σε εθνικά νομίσματα αυξάνεται, τόνισε.

Στο εμπόριο με βασικούς εταίρους, αναπτύσσονται και ενσωματώνονται μέσα πληρωμών, κατασκευάζονται δρόμοι εφοδιασμού και αυξάνονται οι αμοιβαίες επενδύσεις, δήλωσε ο διπλωμάτης.

 

    🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram