Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Ντίας-Κανέλ συγχαίρει τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Σρι Λάνκα

Πηγή:  Órgano oficial del PCC

Ο  Ντισαναγιάκε, 55 ετών, εξελέγη πρόεδρος της Σρι Λάνκα μετά από δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων.

Ο Πρώτος Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Mιγκέλ Ντιας- Κανέλ Μπερμούδες , έστειλε μέσω του λογαριασμού του στο X τα συγχαρητήριά του στον εκλεγμένο Πρόεδρο της Σρι Λάνκα, Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκε.

«Συγχαίρουμε τον Ανούρα Κουμάρα Ντισαναγιάκε για την εκλογή του ως Προέδρου της Δημοκρατικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Σρι Λάνκα και επικυρώνουμε τη βούλησή μας να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»
, έγραψε.


Felicitamos a @anuradisanayake por su elección como Presidente de la República Democrática Socialista de #SriLanka.


Ο 55χρονος Ντισαναγιάκε, ηγέτης του κόμματος Εθνική Λαϊκή Δύναμη (NPP), εξελέγη μετά τη δεύτερη καταμέτρηση των ψήφων που έδειξε ότι κέρδισε την προεδρία με το 42,31% των καταμετρημένων ψήφων, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina.

Στις εκλογές, που διεξήχθησαν την προηγούμενη ημέρα, συμμετείχαν 38 υποψήφιοι για το ανώτατο αξίωμα. Πιο κοντινός αντίπαλός του ήταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Σατζίθ Πρεμαντάσα με 32,76%, ενώ ο εν ενεργεία Ρανίλ Γουικρεμεσίνγκε ήρθε τρίτος με 17,27 ποσοστιαίες μονάδες.

Η Κούβα και η Σρι Λάνκα διατηρούν δεσμούς φιλίας και συνεργασίας εδώ και 65 χρόνια και η κυβέρνησή της ήταν μία από τις πρώτες χώρες που αναγνώρισαν την κουβανική κυβέρνηση το 1959, μετά τον θρίαμβο της επανάστασης υπό την ηγεσία του Φιντέλ Κάστρο.

 

    🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram