Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Κάνει πίσω ο Ελον Μασκ και ορίζει νόμιμο εκπρόσωπο του X στη Βραζιλία


Πηγή:  venezuela-news.com

Μετά από αρκετές εβδομάδες αποκλεισμού και πρόστιμα εκατομμυρίων δολαρίων, σε ένα νέο κεφάλαιο της νομικής μάχης μεταξύ του κοινωνικού δικτύου X και της δικαιοσύνης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Βραζιλίας, ο Έλον Μασκ φαίνεται να υποχώρησε, αφού διόρισε τη δικηγόρο Ρακέλ ντε Ολιβέιρα ως νομική εκπρόσωπο της εταιρείας στο κράτος του Αμαζονίου, εκπληρώνοντας έτσι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να επαναλειτουργήσει το κοινωνικό δίκτυο στη χώρα.

Η απόφαση του μεγιστάνα και διευθύνοντος συμβούλου της X Elon Musk να διορίσει νομικό εκπρόσωπο έρχεται μετά την επιβολή τελεσίγραφου από τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας Alexandre de Moraes στην εταιρεία, απειλώντας με ακόμη υψηλότερα πρόστιμα αν δεν συμμορφωθεί με τους νομικούς κανονισμούς.

Είναι σημαντικό ότι, εκτός από τον διορισμό νομικού εκπροσώπου, η δημοφιλής εταιρεία του Μασκ θα πρέπει να πληρώσει τα πρόστιμα που της επιβλήθηκαν και να διασφαλίσει το μπλοκάρισμα των λογαριασμών που σχετίζονται με την επίθεση στο Κογκρέσο τον Ιανουάριο του 2023.

Έτσι, ο διορισμός της Ρακέλ ντε Ολιβέιρα ως νομικού εκπροσώπου σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στη σύγκρουση μεταξύ της Χ και της Βραζιλίας. Ενώ η πλατφόρμα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις για την πλήρη αποκατάσταση των λειτουργιών της, η κίνηση αυτή δείχνει ότι η εταιρεία του Έλον Μασκ είναι πρόθυμη να συμμορφωθεί με τις δικαστικές απαιτήσεις για να αποφύγει περαιτέρω κυρώσεις και να  επαναλειτουργήσει στη χώρα.

Το X προσπάθησε να παρακάμψει τον αποκλεισμό που επέβαλε η Βραζιλία 

Όμως, παρά το επίτευγμα αυτό, η επιστροφή του X στη Βραζιλία δεν είναι απολύτως εξασφαλισμένη. Η εταιρεία είχε προσπαθήσει να παρακάμψει τον αποκλεισμό μεταφέροντας τους διακομιστές της σε μια νέα IP, ένας ελιγμός που ο Mασκ χαρακτήρισε ως «αρκετά προηγμένη μαγεία». Ωστόσο, η στρατηγική αυτή δεν ήταν αρκετή για να αποφύγει τις δικαστικές κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση του Λούλα ντα Σίλβα.

 

    🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldeg 

 👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram De