Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Το Ιράν θα εγκαταστήσει εργοστάσιο οπτικών ινών στη Bενεζουέλα

Πηγή: Correo del Orinoco

Μέσω της υπογραφής επιστολής εμπορικών προθέσεων  με την εταιρεία Novin Data Centre Development Company (MDC) της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση ενός εργοστασίου οπτικών ινών στην πολιτεία La Guaira, Βενεζουέλα.

Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της εν λόγω πολιτείας,Χοσέ Αλεχάντρο Τεράν, μετά την εκτέλεση της επίσημης πράξης στο πλαίσιο των συμφωνιών που περιλαμβάνονται στην Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ) που πρότεινε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο. 

«Υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της ιρανικής εταιρείας MDC και της Cantv που θα μας επιτρέψει να εγκαταστήσουμε μια εταιρεία στην πολιτεία La Guaira για την κατασκευή και τη βιομηχανοποίηση οπτικών ινών, για να καλύψουμε τη ζήτηση της εθνικής αγοράς και με προοπτική τις εξαγωγές», δήλωσε.

Την υπογραφή της συμφωνίας υποστήριξε ο τομεάρχης Δημόσιων Έργων και Υπηρεσιών, υποστράτηγος Χόρχε Μάρκες, ενώ παρών ήταν και ο αποκλειστικός υπεύθυνος της" ΕΟΖ La Guaira", Μάρκος Μελέντες. 

«Με τη δημιουργία των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, διαφοροποιούμε την οικονομία της Βενεζουέλας μέσω αυτής της τακτικής, προκειμένου να προσελκύσουμε συνάλλαγμα για τη χώρα και να δημιουργήσουμε επίσης πολλές πηγές απασχόλησης», δήλωσε ο περιφερειακός πρόεδρος.

Ο Τεράν  τόνισε ότι πρόκειται για το τέταρτο έργο και το δεύτερο βιομηχανικό έργο της "ΕΟΖ La Guaira", το οποίο εδραιώνει το νέο οικονομικό μοντέλο της χώρας.

 

    🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram