Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Η αποδοκιμασία της προέδρου του Περού ξεπερνά το 90%

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Το 87% των Περουβιανών πιστεύει ότι η πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε θα έπρεπε να έχει κάνει κάποιες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο. 

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Datum διαπίστωσε την Κυριακή ότι ο δείκτης αποδοκιμασίας της διακυβέρνησης της Περουβιανής προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε είναι περίπου 91%, ενώ η επιδοκιμασία φτάνει μετά βίας το 6% του δείγματος που συμμετείχε στην έρευνα.  
Ομοίως, το 87% των Περουβιανών πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει κάποιες αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ το 55% πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχε αλλάξει ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Γκουστάβο Αντριανσέν, μαζί με το 32% που πιστεύει ότι θα έπρεπε να είχαν αλλάξει ορισμένοι υπουργοί.


Στην έρευνα, το 59% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πρόεδρος δεν είπε τίποτα σημαντικό στο πρόσφατο μήνυμά της για τις εθνικές γιορτές. Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 52% διαφωνεί με τη δημιουργία του Υπουργείου Υποδομών, σε σύγκριση με το 38% που υποστήριξε την πρωτοβουλία.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το 62% των πολιτών ήταν αντίθετοι με την εκλογή του Εντουάρντο Σαλουάνα ως προέδρου του Κογκρέσου της Δημοκρατίας. Επιπλέον, η διοίκηση του δημάρχου της Λίμα, Ραφαέλ Λόπες Αλιάγκα, έχει 69 τοις εκατό ποσοστό αποδοκιμασίας μεταξύ των κατοίκων της Λίμα.
 


Η έρευνα της Datum International διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας El Comercio, σε δείγμα ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 70 ετών, που ανήκαν σε όλα τα κοινωνικοοικονομικά επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη αστικές και αγροτικές περιοχές, σε εθνικό επίπεδο. Η έρευνα διεξήχθη από τις 2 έως τις 6 Αυγούστου 2024.


 

    🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram