Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Ο πρόεδρος του Βιετνάμ σε επίσημη επίσκεψη στην Κούβα

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος και Πρόεδρος του Βιετνάμ, Το Λαμ, πραγματοποιεί σειρά δραστηριοτήτων στην πρωτεύουσα της Κούβας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο έθνος αυτό της Καραϊβικής.

Ο Βιετναμέζος ηγέτης έφτασε στις 25/9 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί της πρωτεύουσας, όπου τον υποδέχθηκε ο Γραμματέας Οργανωτικού της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας (PCC), Ρομπέρτο Μοράλες.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, έως τις 27 Σεπτεμβρίου, ο επισκέπτης είχε επίσημες συνομιλίες με τον πρώτο γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόεδρο της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κάνελ, και ανταλλαγή  απόψεων με άλλες αρχές.

Σύμφωνα με την προγραμματισμένη ατζέντα, ο To Λαμ απότισε φόρο τιμής στην Αβάνα στον ήρωα της ανεξαρτησίας Χο Τσι Μινχ και  έλαβε μέρος μεταξύ άλλων σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης Κούβας-Βιετνάμ.

Πριν από το ταξίδι του στην Κούβα, ο Λαμ είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες, στο πλαίσιο των εγκαινίων του Τμήματος Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συζήτησης των Ηνωμένων Εθνών.

Με την ευκαιρία αυτή, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας ευχήθηκε στον Ασιάτη ηγέτη μια γόνιμη κρατική επίσκεψη στο μεγαλύτερο νησί των Αντιλλών,  που όπως είπε, θα συμβάλουν στη συνέχιση της ενίσχυσης των σταθερών δεσμών αδελφοσύνης μεταξύ των κομμουνιστικών κομμάτων, των κυβερνήσεων και των λαών των δύο εθνών.

Οι δύο χώρες διατηρούν ιστορικές σχέσεις, οι οποίες βασίζονται στη συνολική συνεργασία, την αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αδελφοσύνη.

   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram  👉 https://t.me/prensarebeldegr