Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Το Κοινοβούλιο Κεντρικής Αμερικής (Parlacen) εντάσει τη Ρωσία ως μόνιμο παρατηρητή

Πηγή:  noticiaslatam.lat

Το Κοινοβούλιο της Κεντρικής Αμερικής (ParlaCen) ενέταξε  την Κρατική Δούμα και το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ρωσίας ως μόνιμους παρατηρητές, μετά την έγκριση της πρότασης από την  πλειοψηφία των βουλευτών στη σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου στη Γουατεμάλα.

« Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, HD Engels Pineda, παρουσίασε έκθεση σχετικά με το αίτημα για την ενσωμάτωση της Κρατικής Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως κρατών μόνιμων παρατηρητών του Parlacen, το οποίο εγκρίθηκε από την ολομέλεια», δημοσίευσε το κεντροαμερικανικό νομοθετικό σώμα στον λογαριασμό του στο X.



Η ενσωμάτωση της Μόσχας επιβεβαιώθηκε από τον βουλευτή της Νικαράγουας Γκιγιέρμο Ορτέγκα Ρέγιες, αντιπρόεδρο του Parlacen, σύμφωνα με την ιστοσελίδα El 19 Digital.

Η σχετική πρόταση, η οποία υποβλήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2024, υποστηρίχθηκε από 76 από τους 120 βουλευτές, οι οποίοι αναγνώρισαν την «ιστορία φιλίας» της Ρωσίας με τις χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

«Η έγκριση της ενσωμάτωσης ήταν μέρος της ημερήσιας διάταξης της τακτικής συνεδρίασης της Ολομέλειας του Σεπτεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Γουατεμάλα και στην οποία, πριν από την αποδοχή, η Ολομέλεια άκουσε μια έκθεση από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του φόρουμ της Κεντρικής Αμερικής σχετικά με το αίτημα των 76 βουλευτών», ανέφερε στην ιστοσελίδα του το Ραδιόφωνο 580 της Νικαράγουας.

Το Parlacen είναι ένα πολιτικό φόρουμ του Συστήματος Ολοκλήρωσης της Κεντρικής Αμερικής (SICA), που ιδρύθηκε το 1986, με 120 βουλευτές που εκπροσωπούνται σε 20μελής εθνικές αντιπροσωπείες από τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, τη Νικαράγουα, την Κόστα Ρίκα και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

Η Ρωσία προστίθεται στον κατάλογο των χωρών μόνιμων παρατηρητών του Parlacen :Μεξικό, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Μαρόκο και Κίνα.

   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram  

 👉 https://t.me/prensarebeldegr