Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Γκουστάβο Πέτρο δήλωσε ότι η DEA τον ειδοποίησε για σχέδιο δολοφονίας του με φορτηγό φορτωμένο με δυναμίτη


Πηγή: venezuela-news.com

Ο Γκουστάβο Πέτρο διαβεβαίωσε ότι η βορειοαμερικανική υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA)  τον ειδοποίησε, μέσω του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Μπογκοτά, για σχέδιο δολοφονίας του με επίθεση με φορτηγό φορτωμένο με δυναμίτη.

«Η πληροφορία ήρθε από εκεί, μέσω της DEA μέσω του πρέσβη»
, προειδοποίησε ο Πετρο, ο οποίος επέμεινε ότι πρόκειται για μια επιχείρηση που “βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη”. Αυτό είπε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Εθνοσυνέλευση για τις Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις, την Ειρήνη και την Ενότητα, στην οποία εξήγησε επίσης τρεις άλλες εκδοχές ενός πιθανού σχεδίου δολοφονίας του.

Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Μπογκοτά, συγκέντρωσε χιλιάδες υποστηρικτές του Πέτρο, κοινωνικά κινήματα και συνδικάτα αυτό το Σαββατοκύριακο για να δείξουν την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του. 

Επανέλαβε επίσης ότι η DEA τον ειδοποίησε για το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του και επίθεσης στην κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης.

Tις προηγούμενες μέρες, μέσω ενός από τους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Πέτρο δήλωσε απαντώντας σε ερωτήσεις των μέσων ενημέρωσης και της αντιπολίτευσης σχετικά με το πού βρίσκονται οι αποδείξεις του πραξικοπήματος, ότι αυτό δεν θα πραγματοποιηθεί με στρατιώτες και τανκς. «Όχι φίλες και φίλοι, το πραξικόπημα δεν θα γίνει με στρατιώτες, οι οποίοι όλοι έχουν εντολή από τον συνταγματικό τους διοικητή να μην σηκώσουν  όπλο εναντίον του λαού, θα γίνει με γραβάτες και γραφεία και αυτή είναι η απόδειξη».

Τονίζει επίσης στο δημοσίευμα ότι «έπρεπε να εκπέσουν αντισυνταγματικά τον πρόεδρο για να ξεκινήσει το πραξικόπημα», υποστηρίζοντας ότι το σχέδιο αυτό θα τεθεί σε εφαρμογή τη Δευτέρα.

Αντιπαράθεση στα ΜΜΕ

Το δημοσίευμα του προέδρου Πέτρο ήρθε  ως απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Κολομβιανού Κογκρέσου, Εφράιν Σέπεδα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες απέρριψε την ιδέα ενός πραξικοπήματος. «Αντί να ψάχνετε για φαντάσματα που δεν υπάρχουν, σας καλώ να επικεντρωθείτε στα αποτελέσματα που περιμένει η χώρα», δήλωσε ο συντηρητικός ηγέτης.

 

       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram