Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Συνελήφθη στην Αργεντινή ο Λεονάρντο Μπερτουλάτσι, πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών


Πηγή | Página|12 (pagina12.com.

Ο Ιταλός καταζητείτο από τη δικαιοσύνη της χώρας του από το 1996. Το 2002 εισήλθε στην Αργεντινή  και μετά από δικαστική απόφαση χαρακτηρίστηκε πολιτικός εξόριστος. Σύμφωνα με το νόμο, δεν μπορεί να εκδοθεί στην Ιταλία, όπου έχει ήδη δικαστεί ερήμην. 

Ένα πρώην μέλος των ιταλικών Ερυθρών Ταξιαρχιών, το οποίο βρισκόταν στην Αργεντινή ως πρόσφυγας, συνελήφθη στην πόλη Μπουένος Άιρες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης των τοπικών αρχών και της Ιντερπόλ. 

Ο 72χρονος Ιταλός  Λεονάρντο Μπερτουλάτσι, ένας από τους πλέον καταζητούμενους από την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη, συνελήφθη στο Μπουένος Άιρες στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης των τοπικών αρχών και της Ιντερπόλ.  Σύμφωνα με τους κανονισμούς, δεν μπορούσε να εκδοθεί στη χώρα καταγωγής του, καθώς είχε ήδη δικαστεί.

Tο σχέδιο πραξικοπήματος των ΗΠΑ στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας ~ (video / ελληνικοί υπότιτλοι )

 

Η δημοσιογράφος Karen Méndez παρουσιάζει το σχέδιο πραξικοπήματος στις προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας (28/7/24) , όπως εμφανίζεται στην έκθεση του πράκτορα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, της USAID και του Εθνικού Δημοκρατικού Ινστιτούτου Mark Feierstein : 
Venezuela Desk_MF_2.pdf (wilsoncenter.org)  ,   How to Stop a Coup | Wilson Center

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Η αστυνομία της Αργεντινής επιτίθεται σε συνταξιούχους που διαμαρτύρονται για το βέτο του Μίλεϊ στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Πηγή:  venezuela-news.com

Η αστυνομία στην Αργεντινή καταστέλλει με δακρυγόνα τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονται για το βέτο του Μίλεϊ στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αυτό ανέφεραν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη εν μέσω πολιτικής έντασης στην Αργεντινή.

Οι συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Κογκρέσο της Αργεντινής δέχτηκαν  δακρυγόνα και βίαια χτυπήματα κατά τη διάρκεια της πορείας που είχε ως στόχο να φτάσει στην Plaza de Mayo, κοντά στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Cubainformación: Βενεζουέλα, η νοθεία των ΜΜΕ που υποστηρίζουν το πραξικόπημα - (video 64 / ελληνικοί υπότιτλοι )


José Manzaneda, συντονιστής του  Cubainformacion, Ελληνικοί υπότιτλοι: La Red Solid@ria Griega - Αυτό που συνέβη στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα είναι το χρονικό ενός νέου προαναγγελθέντος από τα ΜΜΕ πραξικοπήματος (1). Όπως αυτό του 2002 (2).

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Ο Μαδούρο συγκαλεί στη Βενεζουέλα παγκόσμιο συνέδριο κατά του φασισμού

Πηγή: Resumen Latinoamericano
Fuente: RT

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τη Δευτέρα σε ένα «παγκόσμιο συνέδριο κατά του φασισμού, του νεοφασισμού και παρόμοιων εκφράσεων», με σκοπό να συζητηθούν αυτές οι ιδέες και να προκύψουν συμπεράσματα που θα είναι χρήσιμα για την «υπεράσπιση» του πολιτικού σχεδίου του οποίου ηγείται από αυτές τις απειλές.

«Μου προτάθηκε μια πολύ καλή ιδέα [...]. Θέλω να ορίσουμε μια ημερομηνία πολύ σύντομα [...] για να πραγματοποιήσουμε ένα παγκόσμιο συνέδριο κατά του φασισμού, του νεοφασισμού και παρόμοιων εκφράσεων, με προσκεκλημένους από όλες τις ηπείρους. Ας καλέσουμε στοχαστές, διανοούμενους, καλλιτέχνες, κοινωνικούς ηγέτες και πολιτικούς ηγέτες από την Αφρική, την Ασία, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική», δήλωσε ο πρόεδρος σε μια ημέρα εργασίας με τους ηγέτες του πολιτικού του συνασπισμού, του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου.

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Δημοψήφισμα στη Βολιβία την 1η Δελκεμβρίου με τέσσερα ερωτήματα

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Ο Άρσε  υποστήριξε ότι «ο καλύτερος τρόπος για να βρούμε οι Βολιβιάνες και οι Βολιβιάνοι λύσεις στις διαφορές μας είναι να ενισχύσουμε τις μορφές άμεσης συμμετοχής του πληθυσμού στην αναζήτηση του κοινού καλού». 

Μέσω της ψηφοφορίας, ο λαός θα αποφασίσει για το μέλλον της επιδότησης των υδρογονανθράκων, την επανεκλογή του προέδρου και τον καθορισμό των κοινοβουλευτικών εδρών.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Δημοψήφισμα σε 4.505 κοινότητες στη Βενεζουέλα

Πηγή:  gob.ve

Όσον αφορά τη δεύτερη Εθνική Λαϊκή Διαβούλευση 2024, που πραγματοποιείται στις 25 Αυγούστου, ο Υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για τις Κοινότητες και τα Κοινωνικά Κινήματα, Άνχελ Πράδο , ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3.600 συνελεύσεις σε εθνικό επίπεδο.

«Στα 4.505 κοινοτικά κυκλώματα που ήδη προετοιμάζουμε, το εκλογικό υλικό έχει φθάσει και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3.600 συνελεύσεις- και συνεχίζουμε σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Πράδο κατά τη διάρκεια της ενότητας Poder Popular του προεδρικού προγράμματος Con Maduro+.

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη πρόεδρος 2025-2031

 Πηγή: venezuela-news.com

Το εκλογικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου (TSJ) εξέδωσε την απόφασή του σχετικά με την επίμαχη προσφυγή που κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο. Στο πλαίσιο αυτό, επικύρωσε με «απεριόριστο και αδιαμφισβήτητο» τρόπο τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο Μόρος ως επανεκλεγμένου προέδρου για την περίοδο 2025-2031 στη Βενεζουέλα.

Σε συνέχεια της πραγματογνωμοσύνης, το TSJ ανέφερε ότι τα δελτία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) υποστηρίζονται από τα πρακτικά και τις εφορευτικές επιτροπές.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Να παύσουν οι αμερικανικο-βρετανικοί βομβαρδισμοί της Υεμένης καλεί η Κούβα

Πηγή:  Κοσμοδρόμιο (kosmodromio.gr)

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας εξέφρασε την «ακλόνητη και διαρκή δέσμευσή του [...] για τον τερματισμό της γενοκτονίας που διαπράττεται κατά του παλαιστινιακού λαού».

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, εξέδωσε δήλωση σήμερα, Τρίτη, σχετικά με τους συνεχιζόμενους βομβαρδισμούς της Υεμένης από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους, προειδοποιώντας ότι αυτές οι ενέργειες θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις περιφερειακές εντάσεις.

Ο Ροντρίγκεζ τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των βαθύτερων αιτιών της αστάθειας της περιοχής, δηλώνοντας: «Επιμένουμε ότι ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η σύγκρουση είναι η διακοπή της ισραηλινής γενοκτονίας στη Γάζα και η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους».

Ο Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ παρουσίασε στο διπλωματικό σώμα στοιχεία για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Πηγή: venezuela-news.com

Tην Τετάρτη, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ , παρουσίασε στο διπλωματικό σώμα που είναι διαπιστευμένο στη Βενεζουέλα όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία περιλάμβανε επίσης διάφορες επιθέσεις κατά των ιστοσελίδων των δημόσιων οργανισμών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εισαγγελίας, τα όσα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την 28η Ιουλίου δεν ήταν τυχαία. Κατά τη γνώμη του, η εξτρεμιστική αντιπολίτευση εισήγαγε στη χώρα όλες τις μορφές και μεθόδους αυτού που είναι γνωστό ως υβριδικός πόλεμος. Ταυτόχρονα, είπε, εφάρμοσαν τεχνικές «πλύσης εγκεφάλου» μέσω μηνυμάτων μίσους και διακρίσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Εκτός νόμου 1.500 αμφιλεγόμενες ΜΚΟ στη Νικαράγουα

Πηγή: Κοσμοδρόμιο (kosmodromio.gr)

Εκτός νόμου από σήμερα άλλες 1.500 (μεταξύ άλλων) αμφιλεγόμενες, επιλήψιμες ή παραθρησκευτικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Εκτός νόμου έθεσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Νικαράγουα 1.500 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παραθρησκευτικές οργανώσεις και ομάδες Πεντηκοστιανών και Μαρτύρων του Ιεχωβά, έως ιππικοί ή τουριστικοί όμιλοι διαφόρων περιοχών της χώρας και σύλλογοι Ροταριανών και…αποκρυφιστών Καβαλιστών.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύτηκε σήμερα στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Νικαράγουας, La Gaceta.

Εκλογική «νοθεία» στη Βενεζουέλα

Τάκης Πολίτης*

Πηγή: ΕΦΣΥΝ (efsyn.gr)

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη ακροδεξιά αντιπολίτευση καταγγέλλει νοθεία. Το έκανε μετά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2004, του 2006, του 2013, του 2018, χωρίς όμως ποτέ να μπορέσει να αποδείξει τα καταγγελλόμενα. Μπόρεσε όμως να πετύχει να αναγνωριστεί ο Χουάν Γουαϊδό από τις ΗΠΑ, την Ε.Ε. και άλλες δυτικές χώρες ως ο «πρόεδρος» της χώρας

Οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα έδωσαν τη νίκη με 52% στον Νικολάς Μαδούρο έναντι 43% του κύριου αντιπάλου του Εδμούντο Γκονσάλες, αλλά συνοδεύτηκαν από συντονισμένες καταγγελίες τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό περί εκλογικής νοθείας. 

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Διαδηλωτές υπέρ των Παλαιστινίων έσπασαν τον φράχτη έξω από τον χώρο του συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο / ΗΠΑ ~ (+ Βίντεο)

Πηγή: Cubadebate
(Con información de RT)

Οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις κερδίζουν έδαφος στην boreioαμερικανική πόλη του Σικάγο, όπου άρχισε τη Δευτέρα το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου η Καμάλα Χάρις αναμένεται να αναλάβει επίσημα το χρίσμα της ως υποψήφια πρόεδρος.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν εκατοντάδες διαδηλωτές με παλαιστινιακές σημαίες στην περιοχή του United Center, του πολυχώρου αθλητισμού όπου πραγματοποιείται η εκδήλωση. Ορισμένοι από αυτούς κατάφεραν μάλιστα να διαπεράσουν μέρος του φράχτη ασφαλείας.

Σχεδόν 160 χώρες θα υιοθετήσουν το νέο σύστημα πληρωμών ¨Brics Pay"

Πηγή: venezuela-news.com

Brics Pay είναι το όνομα του νέου συστήματος πληρωμών του μπλοκ Brics (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), το οποίο πρόκειται να υιοθετηθεί από 160 χώρες.

Σύμφωνα με το εξειδικευμένο μέσο ενημέρωσης στον τομέα της τεχνολογίας και των επιχειρήσεων, Wealth, η εφαρμογή αυτής της νέας μεθόδου αμοιβής θα μειώσει την εξάρτηση από το δολάριο ΗΠΑ και άλλες παραδοσιακές οικονομικές εναλλακτικές λύσεις, όπως το σύστημα Swift (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications).

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Η οικογένεια του δολοφονημένου εργατικού ηγέτη καταγγέλλει την κυβέρνησης του Περού

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο συνδικαλιστής Aρτούρο Κάρδενας  ανησυχούσε για το θάνατο άλλων κοινωνικών ηγετών στη χώρα και είχε απευθυνθεί αρκετές φορές στο Υπουργείο Εσωτερικών για να ζητήσει βοήθεια, ανεπιτυχώς.  

Οι συγγενείς του  Αρτούρο Κάρδενας, του συνδικαλιστή που δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη 15 Αυγούστου από εκτελεστή στην περιοχή  Λα Βικτόρια, κατήγγειλαν το Σάββατο την περιφρόνηση των περουβιανών αρχών απέναντι στις προσπάθειες του εκλιπόντος να ζητήσει επίσημη βοήθεια μπροστά στις απειλές που δεχόταν για το συνδικαλιστικό του έργο στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Κατασκευές.   

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

#HandsOffVenezuela: Ο κόσμος στέκεται αλληλέγγυος στην Μπολιβαριανή Επανάσταση ~ (+fotos/video)

 Δεκάδες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πέντε ηπείρους,  αλλά και σε περισσότερες από 100 πόλεις της Βενεζουέλας  για την υποστήριξη της δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, απέναντι στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Με το σύνθημα #HandOffVenezuela, κοινωνικά κινήματα, αγροτικά κινήματα, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας.

Η Κούβα καταγγέλλει την ατιμωρησία του Ισραήλ στη Γάζα

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Αβάνα, 17 Αυγούστου (Prensa Latina) Ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Mπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια  καταδίκασε σήμερα την ατιμωρησία με την οποία η ισραηλινή κυβέρνηση σφαγιάζει τον παλαιστινιακό πληθυσμό στη Γάζα.

Καταγγέλλουμε την ατιμωρησία με την οποία συνεχίζει να ενεργεί η κυβέρνηση του Τελ Αβίβ, έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών στο κοινωνικό δίκτυο X, σε μήνυμα που αναρτήθηκε επίσης στο Facebook.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ επιβεβαιώνειτην απόρριψη της παρέμβασης στη Βενεζουέλα

Πηγή:  venezuela-news.com

Η εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ απέρριψε τις παρεμβάσεις κατά της Βενεζουέλας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είναι αρμοδιότητά της να αναγνωρίσει τη νίκη στις εκλογές της 28ης Ιουλίου.

Μέσω μιας συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, απάντησε στο αίτημα της Μαρία Κορίνα Ματσάδο να αναγνωρίσει τη νίκη του Εντμούντο Γκονζάλες Edmundo González. «Δεν είναι αρμοδιότητά μου, υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί γι' αυτό».

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Oύτε συγκατοίκηση, ούτε μετάβαση: ο λαός της Βενεζουέλας έχει ήδη αποφασίσει

Πηγή:  ALBA Movimientos

Ο σεβασμός της κυριαρχίας και της αυτοδιάθεσης των λαών είναι μια αρχή που κάθε επαναστατική διαδικασία πρέπει να θέτει ως προτεραιότητα. Πρέπει να το κάνει σημαία στις διεθνείς σχέσεις, ακόμη και εν μέσω εξωτερικών πιέσεων της αντίδρασης , οι οποίες πάντοτε επιδιώκουν να το αγνοήσουν.

Τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα που γνωρίζουμε, αγαπούμε και υπερασπιζόμαστε τον μπολιβαριανό λαό απορρίπτουμε, ως ασυνήθιστη και αυθόρμητη, την παραμικρή ιδέα ή πρόταση, όπως αυτή που διατυπώνεται από ορισμένους «προοδευτικούς» τομείς της περιοχής, για την ανάπτυξη διπλωματικής, πολιτικής, στρατιωτικής ή οποιασδήποτε άλλης μορφής παρέμβασης στη Βενεζουέλα με στόχο την de facto αγνόηση του αποτελέσματος μιας εκλογικής διαδικασίας που έχει ήδη ολοκληρωθεί. 

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Βενεζουέλα: Η ελπίδα είναι στους δρόμους (Φωτορεπορτάζ)

Πηγή: Resumen Latinoamericano

Η ιστορία μιας πορείας στο προσκήνιο

Από την Yaimi Ravelo / Ειδική κάλυψη από τη Βενεζουέλα για το Resumen Latinoamericano.

Το κάλεσμα ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη. Μια γενική πορεία στο Καράκας για να σταματήσει με τη δύναμη του λαού το κύμα βίας που προσπαθούσε να εξαπολύσει ο φασισμός στη Βενεζουέλα. Αυτό το Σάββατο ήταν ο τελικός σταθμός. Το έζησα από πρώτο χέρι.

Έφτασα στη λεωφόρο Libertador, μια θάλασσα από χαμογελαστά πρόσωπα επιτέθηκε στο φακό της φωτογραφικής μου μηχανής, εισβάλλοντας στο χώρο μου για να χορέψω, να τους συνοδεύσω στη χαρά του θριάμβου. Με έκαναν μέρος όλου αυτού.  

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Συνεχίζεται η επίθεση στον κυβερνοχώρο κατά κρατικών οργανισμών της Βενεζουέλας

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

Μεταξύ της Κυριακής 28 και της Δευτέρας 29 Ιουλίου, σύμφωνα με γραφήματα και στοιχεία που δημοσίευσε ο ειδικός σε θέματα υπολογιστών Kenny Ossa, η Βενεζουέλα ήταν μία από τις χώρες με τον υψηλότερο αριθμό κυβερνοεπιθέσεων στον κόσμο.

Πολλά ιδρύματα της Βενεζουέλας υπέστησαν κυβερνοεπιθέσεις από το εξωτερικό κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδίου για την παρεμπόδιση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διαδίδονται από το κράτος σχετικά με τις προεδρικές εκλογές και την επιστροφή στην ηρεμία μετά το πραξικόπημα που πραγματοποίησαν βίαιες ομάδες που υποστηρίζονται από την ακροδεξιά, το οποίο έλαβε χώρα στις 29 και 30 Ιουλίου.

Βενεζουέλα, προεδρικές εκλογές 2024: Μια ποιοτικά ανώτερη απόπειρα πραξικοπήματος χωρίς τύχη

Βαγγέλης Γονατάς

Όταν ζεις ιστορικές καταστάσεις, είναι πιθανόν να μην το αντιλαμβάνεσαι σε πραγματικό χρόνο, αλλά αμέσως μετά και από κάποια απόσταση. Έχω την αίσθηση ότι αυτό ακριβώς βιώσαμε στο Καράκας.

Βρέθηκα στη  Βενεζουέλα από τις 23 έως τις 30 Ιουλίου προσκαλεσμένος από το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα Βενεζουέλας (PSUV)  μαζί με την Lamprini Thoma και τον Rachiotis Yiannis, ως  διεθνείς παρατηρητές στις προεδρικές εκλογές της 28ης Ιουλίου 2024. Αποτελέσαμε μέλη μιας πολύ διευρυμένης  αντιπροσωπείας από όλο τον κόσμο, 900+ παρατηρητών (100 από Ευρώπη), που κατά πάγια τακτική τους,  οι Βενεζουελάνοι  καλούν για να  παρακολουθούν τις εκλογές τους.  

1.000 αυτόπτες μάρτυρες από το εξωτερικό απέναντι στην μιντιακή προπαγάνδα των κυρίαρχων διεθνών ΜΜΕ.

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Μισθοφορική εταιρεία των ΗΠΑ απειλεί με δολοφονία του Προέδρου στη Βενεζουέλα

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο Πρέσβης Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η χώρα του αγωνίζεται κατά του παγκόσμιου φασισμού.

Ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικής ασφάλειας στον κόσμο, της Blackwater,  με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, Έρικ Πρινς, προσφέρθηκε να κάνει απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και του αντιπροέδρου του Ενωμένου Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), Ντιοσντάντο Καμπέλο, κατήγγειλε την Πέμπτη ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας και μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Σάμουελ Μονκάδα. 

Συνελήφθη ο εγκέφαλος της σχεδιαζομενης επίθεσης στο ηλεκτρικό σύστημα της Βενεζουέλας που θα άφηνε τη χώρα για 10 ημέρες χωρίς ρέυμα

Πηγή: venezuela-news.com

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανέφερε τη σύλληψη του κύριου ηγέτη της ομάδας που σχεδίαζε  να επιτεθεί στον υδροηλεκτρικό σταθμό Γκούρι και να  αφήσει τη Βενεζουέλα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για 10 ημέρες.

"Τους οδηγήσαμε στη φυλακή και πρέπει ήδη να έχουν συλλάβει ολόκληρο το δίκτυο των "comanditos" (ομάδες κρούσης της άκρας δεξιάς)   της τρομοκράτισσας Μαρία Ματσάδο   για να επιτεθούν στο Γκουρί"
, δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους σε διεθνή συνέντευξη Τύπου. Πέραν αυτού, διαβεβαίωσε ότι το εργοστάσιο είναι πλέον πλήρως λειτουργικό.

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Η Κούβα καταγγέλλει τις ανεύθυνες προσπάθειες προσφυγής στη βία και την αποσταθεροποίηση με στόχο το πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Πηγή: cubaminrex.cu

Δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024, ο λαός της Βενεζουέλας εξέφρασε τη βούλησή του να συνεχίσει ο σύντροφος Νικολάς Μαδούρο Μόρος να είναι ο πρόεδρός του και αποφάσισε υπέρ της υπεράσπισης της ειρήνης, της ανεξαρτησίας και της αυτοδιάθεσης της πατρίδας του.

Απέναντι στην ιμπεριαλιστική παρενόχληση, την εξωτερική ανάμειξη, τη χειραγώγηση από τα μέσα ενημέρωσης και την πολιτική χειραγώγηση και την καιροσκοπική επίθεση των ολιγαρχιών και των εκπροσώπων τους, ο λαός της Βενεζουέλας αποφάσισε να διατηρήσει την πλειοψηφική υποστήριξή του στην επιλογή που ίδρυσε ο κομαντάντε Ούγκο Τσάβες Φρίας και η οποία έχει διατηρηθεί απέναντι στις απειλές και την εξωτερική επιθετικότητα, υπό την ηγεσία του προέδρου Νικολάς Μαδούρο Μόρος, του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) και των συμμαχικών του κομμάτων.

Η Βενεζουέλα απορρίπτει την τρομοκρατική επίθεση κατά του Παλαιστίνιου ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια

Πηγή: venezuela-news.com

Mε ανακοίνωσή της η Βενεζουέλα απέρριψε την Τετάρτη την τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη, κατά την οποία δολοφονήθηκαν ο Παλαιστίνιος ηγέτης Ισμαήλ Χανίγια και οι σωματοφύλακές του, η οποία παραβιάζει την κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Το έγγραφο που μοιράστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Iβάν Χίλ , επισημαίνει ότι "αυτή η τρομοκρατική επίθεση προστίθεται στη συνεχή επιθετικότητα που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός και απομακρύνει τις δυνατότητες επίτευξης άμεσης λύσης στη συστηματική γενοκτονία που προπαγανδίζει το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ".

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ο πρόεδρος Μαδούρο αποκαλύπτει τις ομολογίες των συλληφθέντων για βίαιες πράξεις στη χώρα

Πηγή:  Cuatro F

"Διαλύουμε ένα πραξικόπημα, από τη φασιστική ακροδεξιά, έχουμε περάσει στον αγώνα για την ειρήνη, τη ζωή και το δικαίωμα στην παραγωγή", δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του Κράτους και του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας. Δυαλίσαμε τους βίαιους "comanditos" (ακροδεξιές ομάδες κρούσης) , δήλωσε ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του Κράτους και του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο Mιραφλόρες.

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, οι φασιστικές και τρομοκρατικές επιθέσεις αποκαλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό και την Τρίτη οι πόλεις άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς την κανονικότητα. SEBIN τους συνέλαβε σε χρόνο ρεκόρ, έχουμε τις ομολογίες αυτών των εγκληματιών, ένας από αυτούς ονομάζεται "El Mechas", ο οποίος κατέγραψε και διεύθυνε τις επιχειρήσεις και ομολογεί ότι έλαβε εντολές από το Vente Venezuela να επιτεθεί σε διάφορους στόχους".