Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Η Κλαούντια Σέινμπαουμ επιβεβαιώνειτην απόρριψη της παρέμβασης στη Βενεζουέλα

Πηγή:  venezuela-news.com

Η εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σεϊνμπάουμ απέρριψε τις παρεμβάσεις κατά της Βενεζουέλας, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είναι αρμοδιότητά της να αναγνωρίσει τη νίκη στις εκλογές της 28ης Ιουλίου.

Μέσω μιας συνέντευξης Τύπου τη Δευτέρα, απάντησε στο αίτημα της Μαρία Κορίνα Ματσάδο να αναγνωρίσει τη νίκη του Εντμούντο Γκονζάλες Edmundo González. «Δεν είναι αρμοδιότητά μου, υπάρχουν διεθνείς οργανισμοί γι' αυτό».

Υπό αυτή την έννοια, επεσήμανε ότι το αίτημα της Ματσάδο είναι αποτέλεσμα «παγίδας» του δημοσιογράφου Γίρο Γκόμες Λέγια, επικριτή του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ .

«Σεβόμαστε τους πάντες, πάνω απ' όλα σεβόμαστε το δικαίωμα των Βενεζουελάνων να αποφασίζουν ποιος τους κυβερνά. Αν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν διεθνείς θεσμοί γι' αυτό», επέμεινε η Κλαούντια Σεϊνμπάουμ .

Επίσης, σχετικά με το θέμα των εκλογών στη Βενεζουέλα, η Σεϊνμπάουμ εξέφρασε την απόρριψη οποιασδήποτε παρέμβασης από άλλες κυβερνήσεις ή διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών (OAΚ).

«Για χρόνια, ιδιαίτερα με την Κούβα εκείνη την εποχή, έπαιζε περισσότερο παρεμβατικό ρόλο παρά ρόλο συντονισμού με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Καραϊβικής και της υπόλοιπης ηπείρου», δήλωσε η Σεϊνμπάουμ.

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram