Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Ο Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ παρουσίασε στο διπλωματικό σώμα στοιχεία για την απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα

Πηγή: venezuela-news.com

Tην Τετάρτη, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ , παρουσίασε στο διπλωματικό σώμα που είναι διαπιστευμένο στη Βενεζουέλα όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Εισαγγελία σχετικά με την απόπειρα πραξικοπήματος που οργανώθηκε από την αντιπολίτευση, η οποία περιλάμβανε επίσης διάφορες επιθέσεις κατά των ιστοσελίδων των δημόσιων οργανισμών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Εισαγγελίας, τα όσα συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την 28η Ιουλίου δεν ήταν τυχαία. Κατά τη γνώμη του, η εξτρεμιστική αντιπολίτευση εισήγαγε στη χώρα όλες τις μορφές και μεθόδους αυτού που είναι γνωστό ως υβριδικός πόλεμος. Ταυτόχρονα, είπε, εφάρμοσαν τεχνικές «πλύσης εγκεφάλου» μέσω μηνυμάτων μίσους και διακρίσεων στα κοινωνικά δίκτυα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο εισαγγελέας Τάρεκ Γουίλιαμ Σάαμπ  ανέφερε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος προετοιμάστηκε από τις προκριματικές εκλογές της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκαν στη Βενεζουέλα το 2023. Είπε ότι μετά τη διάπραξη απάτης σε εκείνες τις εκλογές, η εξτρεμιστική αντιπολίτευση προσπάθησε να επαναλάβει το ίδιο και στις προεδρικές εκλογές.

Διαθέσιμα οπτικοακουστικά αποδεικτικά στοιχεία  

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η Εισαγγελία έχει στην κατοχή της ένα ικανό πακέτο 180 βίντεο που δείχνουν βίαιες διαδηλώσεις με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας.

«Αυτοί είναι οι «μάρτυρες του λαού της Βενεζουέλας, αθώοι άνθρωποι» που έπεσαν εξ αιτίας αυτών των καταστάσεων. Θα σας τα περιγράψω, έχουμε τοποθετήσει περίπου 60 εμπειρογνώμονες από την Εισαγγελία αποκλειστικά   σε αυτό το θέμα. Ενημερώνοντας καθημερινά όλα αυτά που συμβαίνουν, αλλά αυτά είναι τα πρόσωπα αυτής της βίας», είπε, δείχνοντας αποσπάσματα του οπτικοακουστικού υλικού.

Ανέφερε επιπλέον ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης των εμπλεκομένων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν βεβαρημένο ποινικό μητρώο, ομολόγησαν ότι έλαβαν χρηματικό ποσό για τη διάπραξη βίαιων πράξεων στις 29 Ιουλίου.

Είπε επίσης ότι αν η υπηρεσία που διεύθύνει και τα δικαστικά όργανα δεν είχαν ενεργήσει άμεσα, περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι θα είχαν χάσει τη ζωή τους.

Ο εισαγγελέας ζήτησε από τους πρεσβευτές να σεβαστούν την κυριαρχία της Βενεζουέλας. «Ζητώ αμοιβαιότητα ως εισαγγελέας της Δημοκρατίας με τον δέοντα σεβασμό και την αγάπη που αξίζουν πολλοί από εσάς».

 


 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram