Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Ο πρόεδρος Μαδούρο αποκαλύπτει τις ομολογίες των συλληφθέντων για βίαιες πράξεις στη χώρα

Πηγή:  Cuatro F

"Διαλύουμε ένα πραξικόπημα, από τη φασιστική ακροδεξιά, έχουμε περάσει στον αγώνα για την ειρήνη, τη ζωή και το δικαίωμα στην παραγωγή", δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του Κράτους και του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας. Δυαλίσαμε τους βίαιους "comanditos" (ακροδεξιές ομάδες κρούσης) , δήλωσε ο Πρόεδρος της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου του Κράτους και του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο Mιραφλόρες.

Ο αρχηγός του κράτους ανέφερε επίσης ότι τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, οι φασιστικές και τρομοκρατικές επιθέσεις αποκαλύφθηκαν σε μεγάλο βαθμό και την Τρίτη οι πόλεις άρχισαν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα προς την κανονικότητα. SEBIN τους συνέλαβε σε χρόνο ρεκόρ, έχουμε τις ομολογίες αυτών των εγκληματιών, ένας από αυτούς ονομάζεται "El Mechas", ο οποίος κατέγραψε και διεύθυνε τις επιχειρήσεις και ομολογεί ότι έλαβε εντολές από το Vente Venezuela να επιτεθεί σε διάφορους στόχους".

Ο πρόεδρος Μαδούρο κατήγγειλε ότι ο εγκληματίας Héctor "Niño" Guerrero βρίσκεται στη Βενεζουέλα, τον οποίο έφεραν από την Κολομβία. Διαβεβαίωσε ότι τον αναζητούν και ζήτησε από τις Λαϊκές Υπηρεσίες Πληροφοριών να τον συλλάβουν

"Στον "Niño Guerrero" ανατέθηκε το νότιο τμήμα του Καράκας, η Αράγκουα και το Καραμπόμπο, για να στείλει τους comanditos", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, ενώ αναφέρθηκε ότι η ακροδεξιά στρατολόγησε παλιούς εγκληματίες για να καταλάβουν αρκετές περιοχές της χώρας.

Από την άλλη πλευρά, ενημέρωσε για τη χρηματοδότηση και τη στήριξη που δόθηκε σε μια νεαρή καταστηματάρχη που επλήγη από την απώλεια του καταστήματός της, λόγω πράξεων βανδαλισμού, που προκλήθηκαν από μια τρομοκρατική ομάδα, η οποία συμμετείχε στην κινητοποίηση που κάλεσε η ακραία αντιπολίτευση της Βενεζουέλας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι συνελήφθησαν τρία άτομα που συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις σε σούπερ μάρκετ στο Μπαρκεσιμιέντο, στην πολιτεία Λάρα. "Έχω την ευθύνη να δείξω όλους τους βανδαλισμούς που άγγιξαν ακόμη και έναν δημοσιογράφο της αντιπολίτευσης",στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, καθώς και στα κοινωνικά δίκτυα  είπε.

Παρέμβαση του ΟΗΕ

Αμφισβήτησε την ανάμειξη του Βόλκερ Τουρκ, αξιωματούχου των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) στα βίαια γεγονότα που προκάλεσε η δεξιά στη Βενεζουέλα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο επικεφαλής του κράτους διαβεβαίωσε ότι η καταστροφή της περιουσίας του έθνους, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των ιδιωτικών οχημάτων, δεν αποτελεί διαμαρτυρία.

"Το να καίγονται λεωφορεία, να καίγονται σταθμοί του μετρό είναι διαμαρτυρία, το να καίγονται νοσοκομεία είναι διαμαρτυρία, το να σκοτώνεις ανθρώπους στο δρόμο, το να χτυπάς ανθρώπους στο δρόμο είναι διαμαρτυρία; Κύριε Tούρκ, είστε πάντα είτε πολύ απληροφόρητος, πράγμα που γράφειι άσχημα για εσάς, είτε πολύ κακοπροαίρετος, πράγμα που γράφει χειρότερα για εσάς. Είτε είστε απληροφόρητος είτε κακοπροαίρετος, είτε και τα δύο ταυτόχρονα", είπε.

Επέκρινε επίσης το γεγονός ότι ο ιμπεριαλισμός "τοποθετεί σε θέσεις-κλειδιά στον ΟΗΕ για να κάνει τη δουλειά του: από τη μία πλευρά, κλείνει τα μάτια στη σφαγή στη Γάζα, αλλά, από την άλλη, κλείνει τα μάτια στη Βενεζουέλα για να υποστηρίξει ένα φασιστικό και τρομοκρατικό πραξικόπημα".

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κατήγγειλε επίσης τον κ. Ενμούντο Γκονζάλες ΟΥρούτια, ο οποίος είναι υπεύθυνος για αυτές τις βανδαλιστικές ενέργειες κατά του λαού της Βενεζουέλας, πριν από αυτές τις τρομοκρατικές πράξεις. "Η δικαιοσύνη είναι ο δρόμος για την ειρήνη και δεν θα ησυχάσω μέχρι να υπάρξει δικαιοσύνη".


 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram