Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

#HandsOffVenezuela: Ο κόσμος στέκεται αλληλέγγυος στην Μπολιβαριανή Επανάσταση ~ (+fotos/video)

 Δεκάδες διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε πέντε ηπείρους,  αλλά και σε περισσότερες από 100 πόλεις της Βενεζουέλας  για την υποστήριξη της δημοκρατίας της Βενεζουέλας και του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, απέναντι στις προσπάθειες αποσταθεροποίησης του δυτικού ιμπεριαλισμού.

Με το σύνθημα #HandOffVenezuela, κοινωνικά κινήματα, αγροτικά κινήματα, συνδικάτα και πολιτικές οργανώσεις από όλο τον κόσμο διαδηλώνουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Βενεζουέλας.


Ο λαός του Μάλι κινητοποιείται σε αλληλεγγύη με τη Βενεζουέλα αυτή τη Διεθνή Ημέρα Δράσης (17/8) για την υπεράσπιση της λαϊκής δημοκρατίας και κυριαρχίας και την απόρριψη του φασισμού και της επέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα.      
| Φωτογραφία: Διεθνής Συνέλευση των Λαών.


Από την πόλη Ναμπλούς της Παλαιστίνης, η πολιτιστική ομάδα του Κέντρου Awtar υποστηρίζει σήμερα τον νόμιμο πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο. | Φωτογραφία: Ινστιτούτο Σιμόν Μπολίβαρ.


Μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, ακτιβιστές στη Σεούλ της Νότιας Κορέας διαμαρτύρονται καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές προσπάθειες των ΗΠΑ να παρέμβουν κατά της δημοκρατίας και της κυριαρχίας του λαού της Βενεζουέλας, ο οποίος εξέλεξε τον Μαδούρο ως πρόεδρό του. | Photo: @embaVEKOR



 Ακτιβιστές στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ, διαμαρτύρονται μπροστά από το Fox News για να καταγγείλουν τα ψέματά του κατά της λαϊκής δημοκρατίας της Βενεζουέλας και τον ενεργό ρόλο του στο συνεχιζόμενο πραξικόπημα κατά της Βενεζουέλας που ενορχηστρώνει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός. | Photo: @pslnational 


Ο Σύνδεσμος Νέων Αγροτών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (Ligue des Jeunes Paysans de la RDC), εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον Νικολάς Μαδούρο  και τον λαό της Βενεζουέλας.  | Φωτογραφία: @ISB_VE

Το ίδιο έκανε και το Φόρουμ του Σάο Πάολο, το οποίο εξέφρασε την απόρριψη του «φασισμού και της ακραίας βίας ενάντια στον αγώνα του λαού της Βενεζουέλας».


Στη Γαλικία και την Αστούριας επίσης συμμετείχαν στον παγκόσμιο ξεσηκωμό   για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στη Βενεζουέλα, για την ειρήνη και κατά του φασισμού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προξενείο της Βενεζουέλας στο Βίγκο της Γαλικίας. | Φωτογραφία: @ConsVEVigo

Εν μέσω της «Aste Nagusia» (Μεγάλη Εβδομάδα), οι κοινωνικές οργανώσεις στο Μπιλμπάο δείχνουν τη σθεναρή υποστήριξή τους στη Βενεζουέλα και καταγγέλλουν την ιμπεριαλιστική ανάμειξη. | Φωτογραφία: @ConsVENBilbao


Το Κίνημα Αλληλεγγύης και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κιργιζίας συμμετέχουν στην ημέρα για τη δημοκρατία και την κυριαρχία στη Βενεζουέλα. Φωτογραφία: @ISB_VE


Από τη Ρώμη της Ιταλίας, ακτιβιστές συμμετέχουν στο παγκόσμιο κάλεσμα για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας στη Βενεζουέλα, διαδηλώνοντας για την ειρήνη και ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ. | Φωτογραφία: @embavenitalia


Κινητοποιήσεις στο Καράκας και σε πόλεις της Βενεζουέλας για την υποστήριξη του Μαδούρο


Καράκας, 17 Αυγούστου (Prensa Latina) Επαναστατικές και τσαβιστικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν σήμερα στο Καράκας και σε άλλα μέρη της χώρας σε μια μεγάλη πορεία για την υπεράσπιση της εκλογικής νίκης του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και για την ειρήνη στη Βενεζουέλα.


Ο αντιπρόεδρος κινητοποιήσεων του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV), Ναούμ Φερνάντες, δήλωσε στον Τύπο την προηγούμενη ημέρα ότι θα κινητοποιηθούν επίσης για την απόρριψη του φασισμού που προσπαθεί να επιβάλει η ακροδεξιά και θα καλύψουν τουλάχιστον εκατό πόλεις.

Ανέφερε ότι ο λαός θα βγει να διαδηλώσει «με χαρά και με τη δύναμη που έχουμε από την επίγνωση της νίκης».

Η αντιπρόεδρος του PSUV για περιφερειακές και δημοτικές υποθέσεις, Κάρμεν Μενέντες, έγραψε στον λογαριασμό της στο Instagram ότι «θα κινητοποιηθούμε για άλλη μια φορά για την ειρήνη, ενάντια στον φασισμό και την ευτυχία των οικογενειών της Βενεζουέλας».

Εξήγησε ότι στην πρωτεύουσα το συλλαλητήριο θα ξεκινήσει στις 13:00 τοπική ώρα και στη συνέχεια θα κινηθεί κατά μήκος διαφόρων λεωφόρων του Καράκας μέχρι να φτάσει στο παλάτι Μιραφλόρες, την έδρα της κυβέρνησης.

Η Μενέντες δήλωσε ότι περισσότερες από 10.000 μοτοσικλέτες θα ξεκινήσουν από την κοινότητα Πετάρε Petare (ανατολικά), του δήμου Σούκρε, στην πολιτεία Mιράντα, για να συνοδεύσουν την κινητοποίηση.

Πρόσθεσε ότι ταυτόχρονες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από εκατό χώρες «για την αλήθεια, την εργασία και τη σταθερότητα».

Άνθρωποι από όλες τις ενορίες θα διαδηλώσουν, ξεκινώντας από το πρωί, επαγρυπνώντας για την ειρήνη και για την υποστήριξη του αρχηγού του κράτους μας, είπε.


Ο τομεάρχης αντιπρόεδρος Επικοινωνίας, Πολιτισμού και Τουρισμού Φρέντυ Νανιές δήλωσε ότι αυτό το Σάββατο οι επαναστατικές δυνάμεις κινητοποιούνται για να κάνουν ορατή τη νίκη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, σε εκείνους που προσποιούνται ότι αγνοούν ότι «είμαστε μια υπαρκτή πολιτική δύναμη».

Ο Νανιές  δήλωσε ότι ελπίζει ότι η κινητοποίηση δεν θα γίνει αόρατη, επειδή είμαστε μια πολιτική δύναμη που υπάρχει και υποστήριξε ότι «η επικοινωνιακή ισορροπία θα είναι το κλειδί για την εξίσωση».

Στις πορείες της 17ης Αυγούστου, «ας ελπίσουμε ότι θα επικρατήσει η ελευθερία της έκφρασης, αλλά χωρίς κρυφές ατζέντες», τόνισε, αναφερόμενος στην εθνική και παγκόσμια διαμαρτυρία που έχει εξαγγείλει για την ημέρα αυτή η αντιπολίτευση και η αποκλεισμένη πολιτικός Μαρία Κορίνα Ματσάδο.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος του PSUV, Ντιοσντάδο Καμπέλιο, προειδοποίησε την Τετάρτη στην εκπομπή Con el Mazo Dando για νέα βίαια σχέδια που ενορχηστρώνονται από την ακροδεξιά.

Ο Καμπέγιο  συνέδεσε την καταγγελία με την έκκληση της Ματσάδο  προς τον κόσμο να βγει σήμερα στους δρόμους σε μια εθνική και παγκόσμια διαμαρτυρία και ανέφερε ότι «αναζητούν ανθρώπους για να δημιουργήσουν βία και να σκοτώσουν τους δικούς τους ανθρώπους».

 

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram