Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Η Βενεζουέλα απορρίπτει την τρομοκρατική επίθεση κατά του Παλαιστίνιου ηγέτη Ισμαήλ Χανίγια

Πηγή: venezuela-news.com

Mε ανακοίνωσή της η Βενεζουέλα απέρριψε την Τετάρτη την τρομοκρατική επίθεση στην Τεχεράνη, κατά την οποία δολοφονήθηκαν ο Παλαιστίνιος ηγέτης Ισμαήλ Χανίγια και οι σωματοφύλακές του, η οποία παραβιάζει την κυριαρχία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Το έγγραφο που μοιράστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Iβάν Χίλ , επισημαίνει ότι "αυτή η τρομοκρατική επίθεση προστίθεται στη συνεχή επιθετικότητα που βιώνει ο παλαιστινιακός λαός και απομακρύνει τις δυνατότητες επίτευξης άμεσης λύσης στη συστηματική γενοκτονία που προπαγανδίζει το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ".



 Το ανακοινωθέν αναφέρει επίσης ότι η κυβέρνηση της Βενεζουέλας απαιτεί την παύση όλων των πράξεων εκφοβισμού και εξόντωσης κατά του γενναίου παλαιστινιακού λαού.

"Η Βενεζουέλα επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά την απόρριψη της τρομοκρατίας σε όλες τις εκφάνσεις της και ελπίζει στον αφανισμό αυτού του είδους των πρακτικών που υποβάλλουν ολόκληρους λαούς στο φόβο και τη βία. Σε αυτή την ευαίσθητη στιγμή, εκφράζουμε την προσήλωσή μας στις αρχές της Μπολιβαριανής Διπλωματίας της Ειρήνης", καταλήγει το έγγραφο.


 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram