Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Η αστυνομία της Αργεντινής επιτίθεται σε συνταξιούχους που διαμαρτύρονται για το βέτο του Μίλεϊ στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση

Πηγή:  venezuela-news.com

Η αστυνομία στην Αργεντινή καταστέλλει με δακρυγόνα τους συνταξιούχους που διαμαρτύρονται για το βέτο του Μίλεϊ στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. Αυτό ανέφεραν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη εν μέσω πολιτικής έντασης στην Αργεντινή.

Οι συνταξιούχοι που συγκεντρώθηκαν στο Εθνικό Κογκρέσο της Αργεντινής δέχτηκαν  δακρυγόνα και βίαια χτυπήματα κατά τη διάρκεια της πορείας που είχε ως στόχο να φτάσει στην Plaza de Mayo, κοντά στην Casa Rosada, την έδρα της κυβέρνησης της Αργεντινής.

Η διαμαρτυρία αυτή προκλήθηκε μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Αργεντινής, Χαβιέρ Μιλέι, ότι άσκησε βέτο σε νομοσχέδιο για την τροποποίηση της φόρμουλας για την επικαιροποίηση των συντάξεων. Κατά τη διάρκεια της πορείας απόρριψης του βέτο του προέδρου, ομάδες συνταξιούχων συνόδευαν διαδηλωτές από διάφορες κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η προαναφερθείσα απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας της Αργεντινής εγκρίθηκε στη Γερουσία την περασμένη εβδομάδα με μεγάλη πλειοψηφία. Ο μηχανισμός καθιερώνει μια μηνιαία αναπροσαρμογή των συντάξεων που συνδυάζει τον δείκτη πληθωρισμού και τη μέση μεταβολή των επίσημων μισθών, συν μια έκτακτη αναπροσαρμογή 8,1%.


 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram