Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Συνελήφθη ο εγκέφαλος της σχεδιαζομενης επίθεσης στο ηλεκτρικό σύστημα της Βενεζουέλας που θα άφηνε τη χώρα για 10 ημέρες χωρίς ρέυμα

Πηγή: venezuela-news.com

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανέφερε τη σύλληψη του κύριου ηγέτη της ομάδας που σχεδίαζε  να επιτεθεί στον υδροηλεκτρικό σταθμό Γκούρι και να  αφήσει τη Βενεζουέλα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για 10 ημέρες.

"Τους οδηγήσαμε στη φυλακή και πρέπει ήδη να έχουν συλλάβει ολόκληρο το δίκτυο των "comanditos" (ομάδες κρούσης της άκρας δεξιάς)   της τρομοκράτισσας Μαρία Ματσάδο   για να επιτεθούν στο Γκουρί"
, δήλωσε ο επικεφαλής του κράτους σε διεθνή συνέντευξη Τύπου. Πέραν αυτού, διαβεβαίωσε ότι το εργοστάσιο είναι πλέον πλήρως λειτουργικό.

Με αυτόν τον τρόπο, ο πρόεδρος εξήγησε πώς κατάφεραν να εξουδετερώσουν αυτά τα σχέδια για ένα χτύπημα στο ηλεκτρικό σύστημα την Κυριακή 28 Ιουλίου, την ημέρα των εκλογών. Πρώτα στις 12:00 το μεσημέρι, και όταν αυτό δεν έγινε, προετοίμασαν άλλο ένα στις 8:00 το βράδυ.

"Φυσικά, τα μέτρα πρόληψης απέτρεψαν οτιδήποτε. Αλλά προχωρήσαμε στο μέτρο της έρευνας και τους συλλάβαμε", δήλωσε ο Μαδούρο, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ο στόχος ήταν να επιτεθούν στο Γκούρι, "καταστροφικό, να αφήσουν τη χώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για 10 ημέρες".

Φανταστείτε μια Βενεζουέλα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή των εκλογών 

Ο ηγέτης του PSUV κάλεσε τον πληθυσμό να φανταστεί μια Βενεζουέλα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα την Κυριακή στις 12:00 το μεσημέρι. Όπως τόνισε, οι ψηφοφόροι βγήκαν νωρίς και στη 1:00 το μεσημέρι είχε σε σημαντικό βαθμό ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.   

"Φανταστείτε όλες αυτές τις ομάδες, 200 και 300 εγκληματιών, εκπαιδευμένων με χρήματα και ναρκωτικά, να δρουν εκείνη την ώρα και όλα τα μέσα ενημέρωσης και τα δίκτυα να παίρνουν εικόνες (και να μεταδίδουν) : "Ο λαός εξεγέρθηκε", "Ο λαός προχώρησε προς το Μιραφλόρες" "Επιτέθηκε στο παλάτι Μιραφλόρες", "ήταν αυτό που έψαχναν την Κυριακή και δεν έγιναν εκλογές,τις σταμάτησαν", τόνισε.

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram