Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Το Ανώτατο Δικαστήριο επικυρώνει το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη πρόεδρος 2025-2031

 Πηγή: venezuela-news.com

Το εκλογικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου (TSJ) εξέδωσε την απόφασή του σχετικά με την επίμαχη προσφυγή που κατέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο. Στο πλαίσιο αυτό, επικύρωσε με «απεριόριστο και αδιαμφισβήτητο» τρόπο τη νίκη του Νικολάς Μαδούρο Μόρος ως επανεκλεγμένου προέδρου για την περίοδο 2025-2031 στη Βενεζουέλα.

Σε συνέχεια της πραγματογνωμοσύνης, το TSJ ανέφερε ότι τα δελτία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) υποστηρίζονται από τα πρακτικά και τις εφορευτικές επιτροπές.

«Με βάση τα αποτελέσματα της διαδικασίας ανάλυσης των εμπειρογνωμόνων, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα δελτία του CNE υποστηρίζονται από τα πρακτικά που εκδίδονται από τα μηχανήματα και συμπίπτουν πλήρως με τις βάσεις δεδομένων», δήλωσε η πρόεδρος του TSJ Kαρίσλια Ροντρίγκρες.

Επισήμανε επίσης ότι ο πρώην υποψήφιος Εντμούντο Γκονζάλες Ουρούτια  θα πρέπει να τιμωρηθεί επειδή δεν εμφανίστηκε ενώπιον του TSJ όταν κλήθηκε μαζί με τους άλλους 10 πρώην υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η πρόεδρος του TSJ εξήγησε ότι όλο το εκλογικό υλικό που απέστειλε το CNE παρέμεινε υπό την προστασία της εκλογικής αρχής. 

«Κατά συνέπεια, αποφασίζεται ότι όλο το εκλογικό υλικό που παραδόθηκε από την CNE και τα πολιτικά κόμματα παραμένει υπό την προστασία αυτής της εκλογικής αρχής».

Δημοσίευση των τελικών αποτελεσμάτων

Από την πλευρά του, το σώμα κάλεσε το CNE να δημοσιεύσει τα συνολικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών και ζήτησε από την Εισαγγελία να ξεκινήσει ποινική έρευνα για τα αδικήματα: του σφετερισμού καθηκόντων, πλαστογράφησης δημόσιων εγγράφων, ηθική αυτουργία σε παράβαση του νόμου, εγκλήματα στον τομέα της πληροφορικής, εγκληματική οργάνωση και συνωμοσία.

 

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram