Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Μισθοφορική εταιρεία των ΗΠΑ απειλεί με δολοφονία του Προέδρου στη Βενεζουέλα

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο Πρέσβης Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Βενεζουέλας στον ΟΗΕ δήλωσε ότι η χώρα του αγωνίζεται κατά του παγκόσμιου φασισμού.

Ο ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας στρατιωτικής ασφάλειας στον κόσμο, της Blackwater,  με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, Έρικ Πρινς, προσφέρθηκε να κάνει απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, και του αντιπροέδρου του Ενωμένου Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV), Ντιοσντάντο Καμπέλο, κατήγγειλε την Πέμπτη ο πρεσβευτής της Βενεζουέλας και μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, Σάμουελ Μονκάδα. 

"Αν η Καμάλα Χάρις και ο Τζο Μπάιντεν θέλουν πραγματικά να υποστηρίξουν την ελευθερία και τις νόμιμες εκλογές στη Βενεζουέλα, θα πρέπει να αυξήσουν την αμοιβή σε 100 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας για αυτούς τους ήδη καταζητούμενους εγκληματίες Νικολάς Μαδούρο και Ντιοσντάντο Καμπέλο και όλα τα άλλα μέλη του καρτέλ τους", έγραψε ο Αμερικανός εκτελεστής στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X. "

Ο Μονκάδα απέρριψε τον ισχυρισμό του Πρινς, ο οποίος με αλαζονεία πρότεινε ότι οι "αμοιβές" για τέτοια εγκλήματα θα μπορούσαν να "πληρωθούν με δεσμευμένα χρήματα του καθεστώτος που βρίσκονται ήδη σε αμερικανικές τράπεζες".



 Εκτός από την καταγγελία της υποκίνησης για βίαιες ενέργειες κατά της ζωής του αρχηγού του κράτους και του ηγέτη του PSUV, ο Mονκάδα διαβεβαίωσε ότι "στη Βενεζουέλα ο αγώνας είναι κατά του παγκόσμιου φασισμού".

Πρόσθεσε ότι "η σαφής πλειοψηφία του λαού μας είναι έτοιμη να αγωνιστεί για την ανεξαρτησία μας", και αυτό ακριβώς είναι που ενοχλεί περισσότερο τον ιμπεριαλισμό, ο οποίος καταφεύγει στη βία εναντίον ενός λαού που βγαίνει νικητής απέναντι στις σκληρές κυρώσεις που του έχουν επιβληθεί.



 Στις 29 Ιουλίου, ο Νικολάς Μαδούρο επανεξελέγη πρόεδρος της Βενεζουέλας για τη θητεία 2025-203 με ποσοστό 51,2% των ψήφων, έναντι 44,2% του Εντμούντο Γκονζάλες της αντιπολιτευόμενης Ενωμένης Δημοκρατικής Πλατφόρμας (PUD, κέντρο), σύμφωνα με το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο της Βενεζουέλας (CNE).

Η δεξιά πτέρυγα αγνόησε τα αποτελέσματα και δημιούργησε μια έντονη εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με αυτά, η οποία οδήγησε σε πολυάριθμα κρούσματα βίας που έκτοτε έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Ο πρόεδρος Μαδούρο κατήγγειλε την ενορχήστρωση απόπειρας πραξικοπήματος με τη χρήση της εκλογικής διαδικασίας.

Ο ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου X, ο Αμερικανός επιχειρηματίας  έλον Μασκ , υποστήριξε την ακροδεξιά της Βενεζουέλας και έγινε ένα από τα ορατά πρόσωπα αυτής της απόπειρας κατάλυσης της συνταγματικής τάξης. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ότι το X έχει λάβει άμεσα μέτρα κατά της   ανάρτησης ανοιχτής υποστήριξης της βίας του Πρινς.   

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram