Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Η οικογένεια του δολοφονημένου εργατικού ηγέτη καταγγέλλει την κυβέρνησης του Περού

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο συνδικαλιστής Aρτούρο Κάρδενας  ανησυχούσε για το θάνατο άλλων κοινωνικών ηγετών στη χώρα και είχε απευθυνθεί αρκετές φορές στο Υπουργείο Εσωτερικών για να ζητήσει βοήθεια, ανεπιτυχώς.  

Οι συγγενείς του  Αρτούρο Κάρδενας, του συνδικαλιστή που δολοφονήθηκε την περασμένη Πέμπτη 15 Αυγούστου από εκτελεστή στην περιοχή  Λα Βικτόρια, κατήγγειλαν το Σάββατο την περιφρόνηση των περουβιανών αρχών απέναντι στις προσπάθειες του εκλιπόντος να ζητήσει επίσημη βοήθεια μπροστά στις απειλές που δεχόταν για το συνδικαλιστικό του έργο στην Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Κατασκευές.   

Μετά την κηδεία του Κάρδενας, ο αδελφός του διηγήθηκε πώς ο συνδικαλιστής ηγέτης ανησυχούσε για τους θανάτους άλλων κοινωνικών ηγετών στη χώρα. Επιπλέον, και ως αποτέλεσμα αυτών των δυσάρεστων περιπτώσεων, ο Κάρδενας είχε απευθυνθεί πολλές φορές στο Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό να ζητήσει βοήθεια από την κυβέρνηση, με την ελπίδα να λάβει μια απάντηση.


Ωστόσο, παρά την αναμονή, δεν έλαβε ποτέ καμία απάντηση από το κράτος, γεγονός που αύξησε την ανασφάλεια στην οποία ζούσε, μέχρι που τελικά δολοφονήθηκε από έναν εκτελεστή στη μέση του δρόμου.

Ο αδελφός του Κάρδενας κατηγορεί για την προμελετημένη δολοφονία την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ντίνα Μπολουάρτε, και τους υπουργούς της για την ανεπάρκειά τους στην καταπολέμηση του εγκλήματος.



Σε συζήτηση με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ομοσπονδίας Κατασκευαστών του Περού (FTCCP), Σέζαρ Σομπερόν, αποδείχθηκε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών γνωρίζει από πρώτο χέρι τις εγκληματικές οργανώσεις που έχουν ως στόχο τους συνδικαλιστικούς ηγέτες. Ζήτησε τη σύλληψη του Υπουργού Εσωτερικών, Χουάν Χοσέ Σαντιβάνιες, ώστε να δικαστεί για αμέλεια και άλλες κατηγορίες.

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram